/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case - idei de amenajare a holului de la intrare

Proiecte case - idei de amenajare a holului de la intrare

Știai că holul de la intrare se numără printre cele mai importante elemente ale unor proiecte case? Chiar dacă pentru mulți reprezintă doar o încăpere funcțională, holul oferă o primă impresie despre caracteristicile locuinței și atmosfera generală. Tocmai de aceea, nu trebuie să neglijezi activitățile aferente amenajării și compartimentării spațiului. În mod evident, sunt mulți factori de care trebuie să ții cont pentru a obține rezultatul dorit. Nu trebuie să-ți faci griji, însă. În rândurile de mai jos afli tot ce trebuie să știi despre crearea unui design armonios, dar în același timp în pas cu tendințele. 

 

Elementele cheie ale unui hol bine amenajat

 

Holul de la intrare este prima zonă pe care invitații tăi o descoperă atunci când intră în casă. Chiar vrei să dai greș doar pentru că nu ai alocat suficientă importanță amenajării? De asemenea, camera are un rol practic foarte bine definit - de organizare și depozitare a obiectelor personale. Aici, oaspeții își pot lăsa hainele sau se pot pregăti pentru a părăsi locuința. 

 

Dacă vrei să obții echilibrul unor proiecte case bine executate, iată care sunt elementele pe care trebuie să le integrezi neapărat pe hol:

 

  • Pantofarul - Alege o alternativă de mari dimensiuni, în care poți plasa mai multe tipuri de încălțăminte. Poți folosi modele diverse de comode pentru pantofi, în cazul în care vrei să organizezi totul în funcție de sezon sau preferințele fiecărui membru al familiei. 
  • Consola sau dulapul pentru organizare - Optează pentru rafturi verticale sau console din lemn masiv, în funcție de stilul care te caracterizează cel mai bine. Adaugă și cutii decorative pentru a depozita obiectele mici sau accesoriile. Pe consolă poți face loc decorațiunilor și aranjamentelor florale, care au rolul de a împrospăta atmosfera generală. 
  • Covorul - Simpla prezență a covorului poate aduce un aer elegant încăperii. Este un element care conferă senzații de familiaritate, confort și intimitate - tocmai de aceea nu poate lipsi din hol. Asigură-te, totuși, că alegi o variantă din materiale premium, care să integreze țesături durabile și ușor de întreținut. 
  • Cuierul - Dacă spațiul îți permite, poți opta pentru un cuier de podea. Alege un model care să se potrivească perfect cu decorul locuinței, dar și cu personalitatea ta. Spre exemplu, dacă prețuiești obiectele clasice, variantele vintage reprezintă soluțiile ideale. În cazul unor proiecte case mici, curierul poate fi amplasat direct pe perete, pentru a nu supraaglomera efectul vizual.

 

Proiecte case - top 3 greșeli în amenajarea holului de la intrare 

 

Amenajarea holului de la intrare devine o adevărată provocare, mai ales în cazul unor proiecte case mici. Dimensionarea incorectă creează inevitabil senzația de spațiu înghesuit. Însă, tocmai pentru că este o zonă de tranzit trebuie să ofere atât echilibru estetic, cât și funcțional.

 

Iată, așadar, top 3 greșeli pe care să le eviți cu orice preț când începi activitățile de trasare și decorarea a holului: 

 

  1. Alegerea incorectă a mobilierului - Trebuie să existe un loc unde atât musafirii, cât și locatarii să se încalțe sau să-și pună hainele. Obiectele de mobilier multifuncționale sau suspendate sunt cele mai potrivite. Evită modelele voluminoase sau cu finisaje extravagante. 
  2. O iluminare inadecvată poate crea o atmosferă neprimitoare -  Alege un lampadar simplu, dar chic, sau spoturi led pe tavan, dacă e vorba de proiecte case mici. De asemenea, poți adăuga oglinzi pentru a reflecta lumina și a face holul să pară mai mare.
  3. Prezența elementelor estetice incompatibile - Ce sentiment îți poate oferi un proiect casa al cărui design nu este unitar? În niciun caz de ospitalitate sau relaxare. Dacă nu vrei să dai greș poți opta pentru amenajarea în stil american, tocmai pentru că mizează pe versatilitate și armonie.  

 

Idei de amenajare hol modern 

 

Acum că ai înțeles cum ar trebui să arate un hol impecabil, iată câteva surse de inspirație pentru un decor simplist, dar de impact: 

 

  • Oglinzi supradimensionate - Adaugă oglinzi mari pentru a crea iluzia unui spațiu aerisit și pentru a reflecta corespunzător lumina din încăpere. Există numeroase modele cu rame fine, în nuanțe neutre. 
  • Mobilier minimalist - Simplitatea este conceptul cheie aplicat pentru a definitiva proiecte case moderne. Comoda și pantofarul trebuie să prezinte finisaje delicate și un aspect cât mai curat. De asemenea, alege un cuier într-o nuanță de alb sau bej pentru a completa perfect designul. 
  • Covor cu imprimeuri geometrice - Dacă vrei să creezi un contrast interesant, integrarea covorului devine cea mai bună oportunitate pentru a-ți exprima creativitatea. Modele geometrice au căpătat o popularitate foarte mare în locuințele moderne, mai ales în proiecte case mici
  • Artă abstractă sau fotografii - Decorează pereții cu tablouri abstracte sau fotografii de familie pentru a adăuga personalitate încăperii. Dacă vrei să creezi un impact vizual mai puternic poți alege un singur tablou de mari dimensiuni.
  • Plante de interior - Conexiunea cu natura rămâne un concept foarte actual în derularea activităților de amenajare. Adu o notă de efervescență în holul de la intrare prin adăugarea ghivecelor cu forme nonconformiste și a plantelor de interior. Feriga, ficusul sau gerbera sunt cele mai indicate alternative, tocmai datorită capacității sporite de purificare a aerului. 
  • Sisteme pentru depozitare inteligente - Optează pentru mobilier cu funcții smart, cum ar fi cuier cu dulap încorporat sau spațiu pentru pantofi și bancă. Astfel, vei menține ordinea și organizarea în hol.

Chiar dacă pare greu de crezut, secretul unor proiecte case bine amenajate stă în decorarea holului de la intrare. Nu trebuie să-ți faci griji - procesul nu este deloc dificil. 

 

Aplică sfaturile de mai sus și bucură-te de armonie vizuală!

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu