/ Proiecte de casa / Blog / Cum să decorezi un proiect casa fără să găurești pereții?

Cum să decorezi un proiect casa fără să găurești pereții?

Vrei să transformi un proiect casa simplist în propria oază de liniște și relaxare? După etapele de execuție, amenajarea locuinței reprezintă următorul și cel mai important pas pentru obținerea ambientului dorit. Este, practic, procesul care poate reda sentimentul de acasă și care ajută implicit la adaptarea fiecărui spațiu conform nevoilor tale și ale familiei. 

Totuși, integrarea decorațiunilor nu este chiar cea mai simplă activitate. De cele mai multe ori, montarea tablourilor sau pieselor de artă necesită găurirea pereților și facilitează implicit apariția urmelor de uzură. Însă, astăzi vei afla câteva metode ingenioase care te vor ajuta să înfrumusețezi estetcia generală, fără a degrada structura de rezistență a casei. 

 

3 ustensile practice pentru decorarea pereților 

Vrei să conferi unui proiect casa vibe-ul care îi lipsește pentru a-ți reprezenta întocmai personalitatea? Nu-ți rămâne decât să alegi decorațiunile potrivite și să le integrezi corect. 

Iată 3 tipuri de ustensile pe care le poți lipi direct pe perete, fără a fi nevoie de instrumente și tehnici pentru găurire: 

 

  • Cutii pentru depozitare cu autoadeziv

 

În loc să încarci pereții cu rafturi sau dulapuri voluminoase, o idee numai bună ar fi să investești în cutii multifuncționale pentru depozitare. În ultimul timp, au apărut pe piață modele cu autoadeziv, care pot fi lipite direct pe perete. Au un aspect elegant și pot fi folosite în orice încăpere, inclusiv în baie. Vor arăta perfect lângă lavoar sau cabina de duș. În ceea ce privește designul, cutiile sunt disponibile într-o varietate de forme, culori și dimensiuni.

 

  • Ventuze cu pompă de vacuum 

 

Ideale pentru a suporta greutăți de până la 8 kg, ventuzele reprezintă soluții ideale pentru a amenaja pereții într-un mod inedit. Le poți folosi pentru a atârna pe pereți tablouri, fotografii sau chiar etajere. În general, oferă o stabilitate ridicată, dar trebuie utilizate corect. 

Reprezintă opțiuni mult mai economice și sustenabile, tocmai pentru că pot fi refolosite de mai multe ori. Condiția este ca peretele să aibă o textură foarte netedă. 

 

  • Cârlige pentru tapet și tencuială

 

Afi păcat să distrugi frumusețea tapetului doar pentru a monta un obiect decorativ. O soluție care te poate ajuta să îmbini utilul cu plăcutul este să optezi pentru suporturi și cârlige cu adeziv. Sunt special concepute pentru fi integrate pe orice tip de suprafață și pentru a oferi un grad sporit de stabilitate. Dacă spațiul nu-ți permite să-ți exprimi în voie imaginația, poți opta pentru variantele transparente - sunt ideale pentru proiecte case mici

 

Idei alternative pentru decorarea unui proiect casa

Există și alte idei pe care le poți folosi pentru a amenaja un proiect casa. În cazul în care spațiul nu-ți permite să integrezi decorațiuni la nivelul pereților, nu-ți face probleme. 

Iată câteva variante pe care merită să le încerci: 

 

  • Tapet 

 

Tapetul este una dintre cele mai populare modalități de amenajare, mai ales în cazul unor proiecte case moderne. Este disponibil într-o gamă vastă de modele, culori și texturi, ceea ce îți va permite să creezi un decor unic și personalizat pentru fiecare spațiu. Pe lângă înfrumusețarea designului, tapetul este o soluție excelentă pentru a masca imperfecțiunile. Există variante special concepute pentru zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi baia sau bucătăria. Așadar, nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privește riscul de apariție a mucegaiului. 

 

  • Vopsea magnetică 

 

Vopseaua magnetică este o adevărată inovație în domeniul amenajărilor interioare, mai ales în cazul unor proiecte case mici. După ce ai aplicat-o pe o porțiune de la nivelul pereților, poți lipi ulterior tablouri sau obiecte decorative pe bază de magnet. Este de culoare gri închis, dar poți aplica ulterior orice tip de nuanță îți dorești. Vei avea nevoie doar de pensulele potrivite și de multă atenție la detalii. Cel mai mare avantaj pe care îl prezintă este că nu își pierde proprietățile odată cu trecerea timpului. 

 

  • Autocolante

 

Foarte utilizate în ultimul timp la nivelul unor proiecte case moderne, autocolantele sunt ușor de aplicat. În ciuda părerilor generale, oferă o rezistență aparte în timp. Însă, e recomandat să optezi pentru un model mai calitativ. În ceea ce privește procesul de montare, vei avea nevoie doar de o foarfecă și o ruletă, pentru a măsura suprafața disponibilă. De asemenea, e important să cureți foarte bine pereții pentru a îndepărta impuritățile. Autocolantele vor arăta perfect în camera celor mici sau în living. 

 

Cum dai jos adezivul de pe pereți?

Poate cel mai mare avantaj al utilizării ustensilelor practice pentru pereți este că poți redecora locuința ori de câte ori îți dorești. Nu trebuie să investești costuri suplimentare pentru modificări structurale sau timp prețios pentru reamenajare. Însă, e esențial să cureți pereții de adeziv. Iată cum: 

  • Cea mai simplă modalitate de a îndepărta adezivul este să folosești apă caldă și săpun. Alege un burete sau o cârpă din materiale delicate și aplică mișcări controlate. Amestecul nu atacă în vreun fel caracteristicile pereților și nici nu lasă urme inestetice. 
  • Există soluții comerciale special concepute pentru îndepărtarea adezivului de pe pereți. Urmează cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj. Ai grijă, însă. Astfel de soluții pot fi destul de agresive, așa că asigură-te că zona este bine ventilată și poartă mănuși și protecție pentru ochi.
  • Testează soluția înainte de a o aplica pentru a te asigura că structura de rezistență nu este afectată de acțiunea agentului de curățare. Aplică o cantitate mică pe o suprafață care nu este la vedere. Curăță imediat pereții după utilizare pentru a elimina surplusul de detergent. 
  • Oțetul alb este ușor acid și poate dizolva unii adezivi. Lăsă-l să acționeze aproximativ 5-10 minute, apoi folosește o perie moale. Clătește cu apă curată și asigură-te că peretele este uscat complet.  Pe lângă eficiența de care dă dovadă, este o alternativă avantajoasă din punct de vedere al prețului. 



Concluzie 

Amenajarea unui proiect casa poate deveni o provocare, mai ales în ceea ce privește integrarea decorațiunilor la nivelul pereților. Găurirea suprafețelor este o soluție convenabilă, dar poate facilita apariția urmelor de uzură și a petelor inestetice. Ba mai mult, necesită reparații ulterioare în cazul în care vrei să schimbi estetica generală. 

Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul și să te bucuri în același timp de un design aparte, poți opta pentru câteva ustensile practice. Cutiile pentru depozitare cu autoadeziv, ventuzele cu pompă de vacuum și cârligele pentru tencuială sau tapet sunt cele mai recomandate alternative. De asemenea, poți decora cu tapet, vopsea magnetică sau autocolante. Însă, e important să cureți cu atenție adezivul înainte de a gândi noi modalități de personalizare a locuinței. 

Nu uita - casa trebuie să te reprezinte, așadar investește în cele mai eficiente strategii de înfrumusețare a esteticii!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Top cele mai ciudate proiecte case
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai bizare proiecte case construite vreodată? În materie de amenajare și proiectare, creativitatea este cel mai important element.
Citeste mai mult
27 Septembrie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case sustenabile - tendințe pentru 2025
Te afli în căutarea unor proiecte case primitoare, dar nu vrei ca investiția să aducă multe pagube naturii înconjurătoare? Locuințele sustenabile au devenit foarte populare.
Citeste mai mult
27 August 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - cum să organizezi un party în grădină?
Sezonul estival vine în întâmpinarea celor care își doresc să se bucure de experiențe frumoase în compania celor dragi, dar și de proiecte case desăvârșite.
Citeste mai mult
29 Iulie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Cum să decorezi un proiect casa fără să găurești pereții?
Vrei să transformi un proiect casa simplist în propria oază de liniște și relaxare? După etapele de execuție, amenajarea locuinței reprezintă următorul și cel mai important pas ....
Citeste mai mult
25 Iunie 2024
Arh. Tudor Balanoiu