/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte casă București - Top 5 materiale ideale pentru mobilier

Proiecte casă București - Top 5 materiale ideale pentru mobilier

Proiecte casă București - Top 5 materiale ideale pentru mobilier

Alegerea mobilierului ideal pentru locuință reprezintă cu adevărat o provocare, mai ales dacă vorbim despre o casă cu mansardă care ne limitează opțiunile. De multe ori socotelile de acasă nu corespund cu ceea ce piața de mobilier are de oferit, iar aici intervine opțiunea fabricării pe comandă. 

Construcția imobilului poate reprezenta și ea un impediment major în căutarea pieselor potrivite de mobilier. Un proiect pentru casă trebuie gândit cu atenție, iar spațiul trebuie utilizat în mod inteligent. Mansarda este utilizată de obicei ca dormitor pentru familie sau pentru oaspeți. Indiferent de tipul camerei, axează-te pe funcționalitatea mobilierului și ai grijă să nu supraîncarci încăperea. 

Casă cu mansardă - Ce materiale să alegi pentru confecționarea mobilierului?

Fie că deții o casă cu etaj, casă cu mansardă sau locuiești într-un apartament, te poți confrunta cu nevoia pieselor de mobilier fabricate pe comandă. De asemenea, chiar și dacă alegi să achiziționezi din magazinele de specialitate, trebuie să știi după ce să te orientezi. Așadar, care sunt materialele de top din care poți selecta?

1.      Lemnul masiv - Reprezintă un material premium ce poate fi utilizat în componența unei game variate de piese de mobilier: paturi, mese, mobilier pentru living. Principalul avantaj al unei astfel de opțiuni este rezistența sporită în timp. Astfel, poți fi sigură că o noptieră confecționată din lemn masiv va rămâne timp de generații în familie. De asemenea, aspectul pieselor este unul elegant, impunător, ceea ce transformă materialul într-o variantă perfectă pentru locuințele în stil clasic sau vintage. Nu în ultimul rând, mobilierul din lemn natural este mult mai sănătos în comparație cu PAL-ul sau MDF-ul. 

2.      MDF și PAL- Când optezi pentru piese de mobilier realizate prin utilizarea unuia dintre cele două materiale este foarte important să acorzi atenție tuturor detaliilor. Înainte de orice achiziție, ai grijă la calitatea fabricației. Altfel, te expui riscului de a descoperi că investiția pe care ai făcut-o se degradează mult mai rapid decât ar trebui. Spre deosebire de lemnul masiv, ele au un preț mult mai accesibil, însă și rezistența este mai scăzută. 

3.      Tapițerii - Este un material utilizat de obicei pentru piesele destinate șezutului, precum scaunele, canapelele sau fotoliile. În funcție de estetica pe care dorești să o obții îți vei alege modelul și culoarea tapițeriei. Selectarea tuturor elementelor ce alcătuiesc decorul locuinței trebuie să se afle în conformitate cu proiect casă deja alcătuit la începutul colaborării cu firma de amenajări. De asemenea, trebuie să cunoști tipul de țesătură care este folosită în tapițerie. Astfel, te poți asigura că achiziția nu se va scămoșa sau deteriora după primele utilizări. 

4.      Sticla - Mobilierul fabricat din sticlă este ideal pentru încăperile ce prezintă dimensiuni mici. Transparența elementului pe care alegi să îl plasezi în interiorul încăperii va genera senzația de mai spațios. De asemenea, vei putea vizualiza cu ușurință obiectele plasate în interiorul mobilierului. Poți opta pentru elemente cu design atipic pentru a crea efecte vizuale cu adevărat unice.

5.      Metal - Detaliile din metal reprezintă o variantă ingenioasă la care din ce în ce mai mulți recurg. Poți alege o măsuță de cafea cu picioarele din metal sau un pat cu tăblia din metal. Este ideal pentru încăperile ce se doresc să denote eleganță. Nu în ultimul rând, dacă locuința ta este prevăzută cu o grădină nu poți pierde din vedere mobilierul destinat spațiului exterior. Iar, materialul cel mai potrivit pe care-l poți selecta este metalul. Condițiile meteo nu vor reprezenta o amenințare pentru piesele ce alcătuiesc decorul grădinii sau terasei. 

Așadar, pentru a te bucura de o locuință amenajată exact pe gustul tău trebuie să ai în vedere chiar și cele mai mici detalii. De asemenea, este recomandat să alegi doar materiale premium care să-ți asigure calitate și rezistență pe o perioadă cât mai îndelungată.

Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței intră aici.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiect casa de Paște - idei de amenajare
Paștele reprezintă un moment potrivit pentru redecorarea unui proiect casa și implicit reîmprospătarea atmosferei generale....
Citeste mai mult
29 Aprilie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu