Deși proiecte case mici nu-ți oferă la fel de multe posibilități precum o locuință de dimensiuni mari, există alternative inteligente pentru care poți opta. Fie că te-ai mutat într-o casă, garsonieră sau apartament, poți include în design-ul propriei locuințe elemente care să te ajute să economisești spațiul. Astfel, te poți bucura de spațiu generos în care îți poți petrece timpul alături de familie și prietenii apropiați.
● Patul rabatabil - Îți dorești ca dormitorul tău să fie unul spațios, însă orice alternativă de pat îl încarcă? Încearcă să mizezi pentru una dintre variantele de pat rabatabil. Nu numai că vei avea parte de o cameră aerisită, dar design-ul paturilor se poate potrivi perfect cu estetica încăperii.
● Canapeaua extensibilă - Reprezintă opțiunea perfectă pentru garsoniere sau casele care nu sunt dotate cu dormitor pentru invitați. Astfel, dacă vorbim despre primul caz, prin intermediul unei canapele extensibile poți abține un dormitor și un living simultan. Cât despre găzduirea invitaților, puteți petrece timpul în living pe timpul zilei, iar la venirea serii tot ce trebuie să faci este să extinzi canapeaua. De asemenea, pentru un plus de confort poți opta pentru achiziționarea unui topper.
● Birou pliabil - Funcționează printr-un sistem asemănător patului rabatabil. Cu o astfel de soluție nu vei mai fi nevoit să renunți la biroul din casa ta deoarece consideri că nu ai suficient spațiu. El se montează și se utilizează într-un mod facil.
● Sertare încastrare în scări - Dacă vorbim despre o casă cu mansardă sau cu etaj, atunci scările interioare ar trebui să fie nelipsite. O utilizare inteligentă a spațiului este reprezentată de includerea unor sertare în interiorul scărilor. Astfel, poți stoca cu ușurință articole vestimentare pentru anotimpul rece sau încălțăminte de ocazie.
● Masa extensibilă - În cazul unor case cu bucătării de dimensiuni mici, masa extensibilă reprezintă mai mult decât o necesitate. Astfel, o poți utiliza fără a o desfășura și poate să ocupe un spațiu restrâns în viața de zi cu zi. De asemenea, când ai invitați o poți extinde cu ușurință și o poți face potrivită pentru numărul de persoane pe care-l găzduiești!
Dacă vrei să te ferești de luarea unor decizii pripite, există câteva principii după care te poți ghida în alegerea mobilei pentru casa sau apartamentul tău:
● Selectează o paletă de culori - După finalizarea de proiecte case mici urmează etapa amenajării. Totuși, înainte de a-ți începe căutarea mobilei și tuturor elementelor decorative este necesar să-ți alegi o paletă de culori în care să te încadrezi. Astfel, te asiguri că rezultatul obținut va fi unul armonios și va corespunde așteptărilor tale. Culorile joacă un rol important în determinarea stării de spirit și a productivității locatarilor casei. Spre exemplu, tonurile pământii liniștesc, oferă relaxare, ceea ce le transformă în alegerea ideală pentru dormitoare.
● Concentrează-te asupra funcționalității - Deși multe piese de mobilier ar putea reprezenta o tentație din punct de vedere estetic, trebuie să acorzi o mare atenție și funcționalității. Ele trebuie să îți îndeplinească nevoile, dar să se potrivească și cu locuința pe care o amenajezi.
● Măsurători - Chiar dacă este vorba despre o locuință de dimensiuni mari sau mai restrânse, măsurătorile reprezintă cel mai important pas. Ele te ajută să ai siguranța că obiectul de mobilier se va potrivi cu siguranță în spațiul care îi este alocat.
Așadar, ducerea la bun sfârșit a unui proiect de casă nu este o misiune ușoară și necesită multă atenție din partea ta. De asemenea, dacă simți nevoia unui ajutor în plus, poți apela cu încredere la firme profesioniste de proiectare și amenajări case.
Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței, stai cu ochii pe blog!