/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case - cum să organizezi un party în grădină?

Proiecte case - cum să organizezi un party în grădină?

Sezonul estival vine în întâmpinarea celor care își doresc să se bucure de experiențe frumoase în compania celor dragi, dar și de proiecte case desăvârșite. Ce zici de o petrecere organizată în curte sau în grădină? Este o idee perfectă dacă vrei să-ți reîncarci bateriile într-un cadru intim de familie. De asemenea, este o soluție numai bună de a face față căldurii de afară.

Totuși, oricât de multe posibilități creative ai avea, trebuie să acorzi atenție câtorva detalii importante. E necesar să ai în vedere atât specificațiile pe care le prezintă locuința, cât și dimensiunile spațiului exterior. Însă, mai multe sfaturi utile pentru un eveniment reușit în aer liber rămâne să afli în rândurile de mai jos.

Proiecte case - de ce să organizezi un party în grădină?

Chiar dacă pare o idee banală la prima vedere, comparativ cu petrecerile organizate în interior, cele în grădină oferă mai multe avantaje. Indiferent că ai ales proiecte case spațioase sau compacte, există multe modalități de a te distra. Singura problemă care ar putea apărea este căldura. Însă, seara, temperaturile scad, așa că îți poți lăsa imaginația să lucreze în privința amenajării.

Dacă nu te-ai convins încă să organizezi un party în curte sau în grădină, iată care sunt beneficiile de care te vei bucura:

  • Te conectezi cu natura - Nimic nu se compară cu timpul petrecut în compania naturii. Este o modalitate numai bună de a-ți îmbunătăți starea de spirit și de a-ți reîncărca bateriile. În plus, aerul curat de afară va veni în completarea atmosferei relaxante de la petrecere.
  • Ai la dispoziție mai mult spațiu - În cazul în care ai cumpărat o locuință din gama de proiecte case mici, e foarte posibil ca în interior să nu ai suficient spațiu. Dacă vrei să te delectezi cu o petrecere de zile mari, mai bine amenajezi un loc în exterior.
  • Versatilitate - Dacă alegi să ții o petrecere în grădină, ai mai multă libertate în ceea ce privește stabilirea tematicii.  De la seri elegante la grătare distractive, spațiul poate fi transformat pentru a se potrivi viziunii tale. În plus, invitații se pot îmbrăca comod și se pot bucura de o atmosferă destinsă.

Cum să organizezi un party în grădină în funcție de casă?

Ai început deja să gândești designul și să trasezi zonele de distracție? Nu te grăbi - nu există soluții standard. Fiecare proiect casa are un vibe special, un ambient care merită a fi integrată în decor. Însă, înainte de toate e indicat să măsori grădina sau curtea exterioară și să iei în calcul aspectele practice ale casei.

Iată, așadar, ce trebuie să ai în vedere:

  • Proiecte case mici - În cazul unei grădini compacte, definește zone separate pentru mâncare, băuturi, conversație și relaxare. Folosește mobilier de grădină compact sau chiar pături și perne pentru a crea un spațiu primitor. Adaptează lista de invitați pentru a te asigura că vei avea suficient loc. Alege o masă multifuncțională pe care să o amplasezi pentru jocuri de societate. 
  • Locuințe de mari dimensiuni - Poți pregăti o varietate de mâncăruri, inclusiv gustări, salate, preparate la grătar sau chiar un tort. Asigură-te că ai suficientă băutură rece pentru toți invitații. Pe lângă playlist-ul preferat de muzică, poți organiza o sesiune de karaoke sau o seară de filme. O altă idee pe care o poți lua în calcul jocurilor de echipă. 
  • Case cu etaj și spațiu exterior mare - Poți invita un grup mai mare de persoane și să gândești o petrecere mai extravagantă. Decorează grădina cu elemente mai elaborate precum arcade florale, instalații luminoase sau chiar o scenă improvizată pentru muzică live. Meniul poate include o varietate de preparate culinare. Adaugă inclusiv o cabină pentru o ședință foto interactivă. 

 

Proiecte case - unde poți organiza petrecerea?

Idei există destule, dar acum intervine o întrebare - unde poți organiza mai exact petrecerea? Iată câteva variante pe care le poți pune în aplicare:

  • Pe terasă - În cazul unor proiecte case mai compacte, spațiul exterior constă într-o terasă. Singurul dezavantaj este că trebuie să gândești foarte bine amenajarea.
  • În foișor - Dacă vrei să-ți impresionezi invitații, optează pentru un stil de amenajare inedit. Decorațiunile rustice pot crea un ambient familiar, dar poți opta și pentru cele moderne.
  • La umbra copacilor - Vrei să te conectezi așa cum se cuvine cu mediul înconjurător? Amplasează mesele, scaunele și obiectele de iluminat fix lângă copacii din curte.

Factori de care să ții cont pentru o petrecere în grădină

Pentru a avea parte de experiențe cu adevărat speciale, e important să te decizi cu privire la:

  • Bugetul disponibil - Chiar dacă organizarea unei petreceri în grădină nu presupune multe costuri, e bine să iei în calcul toate detaliile. Creează un plan de cheltuieli care să includă mâncarea, băuturile, decorațiunile și muzica.
  • Tema petrecerii - O temă poate ajuta la ghidarea decorului, mâncării și atmosferei generale. Gândește-te la lucrurile care te reprezintă cel mai bine. Totuși, nu uita să să ai în vedere și preferințele invitaților, dar și caracteristicile unui proiect casa
  • Data și ora - Alege o zi cu vreme favorabilă și consultă și programul oaspeților. Pentru a te asigura că nu intervin situații neprevăzute, mai verifică o dată prognoza meteo. Cel mai bine ar fi seara - este mai răcoare, iar instalațiile luminoase vor crea un ambient intim și confortabil.

Surse de inspirație pentru o petrecere reușită

Ești gata de petrecere? Dacă vrei să-ți impresionezi invitații și să te bucuri în același timp de cele mai tari momente, iată câteva surse de inspirație:

 

  • Petrecere exotică - Decorează grădina cu palmieri artificiali și flamingo gonflabili. De pe masa festivă nu pot lipsi ananasul, mango, fructul pasiunii și pepenele. Taie-le în forme neobișnuite și oferă oaspeților cocktailuri cu fructe exotice. Nu uita de muzica reggae - se va potrivi de minune. 
  • Bar în aer liber - Folosește un palet din lemn sau o masă veche pentru a crea un bar rustic unde poți servi băuturi și gustări. Este o alegere mai prietenoasă cu mediul înconjurător și care îți va permite să-ți exprimi creativitatea. Decorează-l cu ghirlande de lumini, sticle colorate și plante.
  • Petrecere neon - Dacă ești adeptul unor proiecte case inedite, cu siguranță îți plac și petrecerile într-un cadru mai extravagant. Așadar, acoperă grădina cu lumini neon, vopsea fluorescentă și decorațiuni strălucitoare. Oferă-le invitaților ochelari de soare și invită-i să se distreze așa cum simt. Pentru o astfel de petrecere, cea mai potrivită ar fi muzica dance.

Vrei să te bucuri din plin de vremea caldă de afară? Organizarea unei petreceri în grădină este exact ce ai nevoie. Totuși, nu te grăbi să cumperi decorațiunile sau să trimiți invitațiile. Ia în calcul mai întâi tipul de proiect casa pe care l-ai cumpărat, dar și preferințele personale în materie de distracție. Totul trebuie să vină în completarea personalității tale, dar și a cerințelor speciale pe care le au oaspeții.

Dacă nu vrei să dai greș, ține cont de sfaturile de mai sus!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Top cele mai ciudate proiecte case
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai bizare proiecte case construite vreodată? În materie de amenajare și proiectare, creativitatea este cel mai important element.
Citeste mai mult
27 Septembrie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case sustenabile - tendințe pentru 2025
Te afli în căutarea unor proiecte case primitoare, dar nu vrei ca investiția să aducă multe pagube naturii înconjurătoare? Locuințele sustenabile au devenit foarte populare.
Citeste mai mult
27 August 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - cum să organizezi un party în grădină?
Sezonul estival vine în întâmpinarea celor care își doresc să se bucure de experiențe frumoase în compania celor dragi, dar și de proiecte case desăvârșite.
Citeste mai mult
29 Iulie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Cum să decorezi un proiect casa fără să găurești pereții?
Vrei să transformi un proiect casa simplist în propria oază de liniște și relaxare? După etapele de execuție, amenajarea locuinței reprezintă următorul și cel mai important pas ....
Citeste mai mult
25 Iunie 2024
Arh. Tudor Balanoiu