/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case - idei de amenajare în stil american

Proiecte case - idei de amenajare în stil american

Primul pas în amenajarea unor proiecte case este alegerea stilului de design interior. Reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai dificile etape, tocmai pentru că presupune atenție la detalii, research și multă organizare. Locuința trebuie să-ți reprezinte personalitatea, dar în același timp să îmbine armonios toate elementele estetice și să respecte tendințele industriei. Stilul american se numără printre cele mai apreciate variante. Recunoaște - de câte ori nu ai apreciat casele personajelor din filmele hollywoodiene? 

 

Dacă visezi de mult la proiecte case în stil american - acum e momentul să pui în aplicare principiile de amenajare. Descoperă mai jos care sunt principalele aspectele pe care trebuie să le iei în considerare pentru un ambient armonios.

 

Proiecte case în stil american - principalele caracteristici 

 

Stilul american devine alegerea ideală pentru cei care apreciază libertatea în design. Ce înseamnă mai exact conceptul? Ei bine:

 

  • Atmosferă primitoare și relaxantă - Americanii sunt recunoscuți pentru felul lor prietenos de a fi. Le place să petreacă timp de calitate alături de familie sau prieteni, tocmai de aceea locuințele trebuie să încurajeze o atmosferă caldă și confortabilă. Pentru ei, casa devine un adevărat cămin, unde pot crea cele mai frumoase amintiri. 
  • Multifuncționalitate - Stilul american aderă la design-uri practice și funcționale. Mobilierul este ales pentru confort și utilitate, ceea ce face ca spațiile să fie adaptate la nevoile cotidiene ale familiilor. În general, sunt folosite multe piese de mobilier tapițat, dar sunt integrate în așa fel încât să nu supraaglomereze spațiul aflat la dispoziție. 
  • Bucătării deschise - Unul dintre elementele distinctive ale stilului american este tendința către bucătării open space care se integrează în zona de living. Nu numai că sporește efectul vizual, dar facilitează interacțiunea între membrii familiei și oaspeți. Este o soluție practică mai ales în cazul unor proiecte case mici. 
  • Utilizarea extinsă a lemnului și a texturilor naturale - Mobilierul din lemn masiv, podelele și detaliile rustice contribuie la farmecul casei în stil american. Este o abordare care adaugă plus valoare locuinței per total. 
  • Amenajarea scării - În cazul unor proiecte case cu etaj, se pune foarte mult accent pe decorarea scării interioare. Americanii îi aleg cu atenție design-ul și sunt foarte atenți să se potrivească de minune în peisaj.

Cum să-ți amenajezi locuința în stil american?

Acum că ai înțeles care sunt elementele cheie ale stilul de amenajare american, poți trece la punerea în aplicare a ideilor. Iată doar câteva dintre ele:

 

  • Canapele și fotolii mari - Optează pentru canapele și fotolii confortabile, cu tapițerie moale și texturi plăcute. Adaugă și pături pufoase pentru a spori senzația de cozyness
  • Mobilier din lemn - Alege mobilier din lemn masiv sau cu finisaje rustice. În general, se folosesc obiecte din lemn de sequoia. 
  • Ferestre mari - Lumina naturală este foarte importantă în crearea unui stil de amenajare armonios. Optează pentru ferestre mari, care să permită luminii să pătrundă cu ușurință în interior. 
  • Design deschis - Încearcă să creezi spații deschise pentru a conferi locuinței un aspect aerisit și luminos. Nu ezita să mixezi, totuși, lumina naturală cu cea artificială. Alege veioze și lampadare în diverse stiluri. 
  • Culori neutre - Alege o paletă cromatică care să dea senzația de armonie estetică și maximizare a spațiului. Bej, crem, albastru deschis, verde pastel reprezintă alegeri potrivite atât pentru proiecte case mici, cât și variante cu etaj. Totuși, în cazul în care vrei să creezi contraste inedite, poți opta și pentru nuanțe mai intense. 
  • Podele din lemn - Dacă este posibil, alege podele din lemn pentru a veni în completarea elementelor rustice. Nu uita de covorul moale din living, care să sporească senzația de intimitate. 
  • Plante diverse -  Adaugă plante de interior sau flori proaspete pentru a reîmprospăta atmosfera generală. Include vaze și jardiniere cu accente rustice pentru a completa decorul.

Avantajele unor proiecte case amenajate în stil american

Încă nu ești hotărât/ă în ceea ce privește amenajarea unor proiecte case mici în stil american? Iată care sunt principalele avantaje de care te vei bucura:

 

  • Designul clasic și atemporal al stilului american contribuie la durabilitatea amenajărilor. Locuința va rezista cu siguranță trecerii timpului și va rămâne suficient de actuală, în ciuda tendințelor în continuă schimbare. 
  • Estetica este foarte versatilă, ceea ce permite integrarea cu ușurință a decorațiunilor tematice. Un proiect casa amenajat de Halloween va arăta de minune într-un decor american. 
  • Ai posibilitatea de a jongla cu paleta cromatică. De la culorile pastelate până la nuanțele mai intense, stilul american se caracterizează printr-o diversitate aparte. Ai posibilitatea, așadar, de a-ți exprima personalitatea și preferințele în decor, fără a impacta în vreun fel armonia generală. 
  • Tocmai datorită luminii naturale, dar și a camerelor open space, te vei bucura de un ambient mereu proaspăt. Locuința va deveni o adevărată oază de liniște, iar tu vei uita imediat de factorii de stres și oboseală. 



Te pasionează stilul american de amenajare? Aplică ideile de mai sus - indiferent că e vorba de proiecte case mici sau cu etaj - și bucură-te de rezultatele dorite!

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu