/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casa - idei de amenajare pentru Halloween

Proiect casa - idei de amenajare pentru Halloween

Dacă ai achiziționat un proiect casa și vrei să-i oferi o notă personalizată, Halloween-ul devine prilejul ideal amenajării nonconformiste. Au mai rămas doar câteva zile până când poți da frâu liber imaginației și poți crea spații unice, în ton cu atmosfera înfricoșătoare.

Idei sunt destule, trebuie doar să alegi ceea ce se pretează locuinței tale și să ai în vedere principiile armoniei vizuale. Dacă vrei să obții un proiect casa special, rămâi până la final pentru a descoperi câteva surse de inspirație. 

 

Când este Halloween-ul?

 

În fiecare an, Halloween-ul este celebrat pe 31 octombrie. Inspirată din tradiția celtică, sărbătoarea a devenit populară tocmai datorită atmosferei festive și a costumelor înspăimântătoare. Mulți aleg să organizeze petreceri tematice și să ofere dulciuri copiilor care vin să bată la ușă. 

 

În seara de 31 octombrie se spune că cei trecuți în neființă cutreieră pe Pământ. Costumele, dar și decorațiunile de casă au rolul de a alunga spiritele. Dovleacul reprezintă, de asemenea, un element cheie al sărbătorii, care spune povestea lui JackO Lantern. Se spune că personajul avea o fire atât de duală încât atât porțile Raiului, cât și cele Iadului i-au fost închise. Pentru a putea călători prin întunericul eternității, JackO folosește dovleacul pe post de lanternă. 

 

Cum poți amenaja un proiect casa de Halloween?

 

Acum că ai aflat care este istoria zilei de Halloween, e timpul să trecem la idei practice de amenajare a unui proiect casa. Iată care sunt principalele aspecte pe care le poți avea în vedere: 

 

  • Adaugă lumini ambientale, care să sporească misterul și să îi înfricoșeze pe toți cei care intră în locuință. Poți folosi un mix de portocaliu și violet. 
  • Înfrumusețează masa cu veselă și tacâmuri de Halloween. Folosește pahare și farfurii tematice. Alege sfeșnice negre sau vopsește-le pe cele pe care le ai deja. Nu uita de preparatele delicioase în formă de păianjeni, lilieci sau dovleci. Copiilor le va plăcea mai mult ca sigur. 
  • Aranjează în grădină sau fix la intrarea în casă o expoziție cu dovleci. Sculptează-i cu atenție și oferă-le personalitate. Nu trebuie să fie neapărat încruntați, le poți contura și zâmbete de fericire sau trăsături cât mai apropiate de cele omenești. 
  • Confecționează fantome din hârtie și agață-le de scară sau de copaci. De asemenea, poți lipi și autocolante pe geamuri. 
  • Nu uita de muzică - alege un playlist în ton cu sărbătoarea. Pot fi melodii populare sau sunete specifice pentru a-i speria chiar și pe cei mai curajoși. 
  • Creează o mini casă bântuită într-o cameră din locuință. În cazul unor proiecte case de mari dimensiuni, profită de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. 
  • Lipește mesaje înspăimântătoare pe pereți sau improvizează urme de sânge peste tot prin locuință. Va fi distractiv, mai ales dacă organizezi o petrecere tematică. 
  • Pe holul de la intrare aranjează o masă în care să amplasezi decorațiuni specifice. Adaugă vaze în formă de scheleți și flori uscate. Amplasează păianjeni de jucărie și pânze în colțurile casei, dar și la uși. Poți adăuga și tablouri care să înfățișeze monștrii sau alte creaturi supranaturale. 

 

Proiect casa - de ce să integrezi obiecte DIY?

 

Ești adeptul unor proiecte case autentice? Atunci din peisajul de Halloween nu pot lipsi decorațiunile do-it-yourself (DIY), mai ales dacă ai optat pentru proiecte case mici în stil american. Cu ce avantaje vine conceptul pentru decorarea locuinței? Ei bine, pe lista celor mai pregnante se numără:

 

  • Originalitate - Obiectele DIY sunt unice și reflectă stilul și creativitatea care te definesc. Vei obține mai mult ca sigur un aspect personalizat. Într-o lume plină de produse fabricate în serie, integrarea unor elemente create manual va aduce un plus de originalitate în decorul casei tale. Dacă nu ai inspirație, poți intra pe diverse site-uri pentru a-ți materializa ideile. Rezultatul va fi cu siguranță unul deosebit. 
  • Protejarea mediului înconjurător - DIY-ul pentru Halloween poate implica reciclarea sau refolosirea unor materiale. Vei contribui, astfel, la protejarea principilor sustenabile și a naturii. Poți crea decorațiuni frumoase, în ton cu atmosfera, fără a genera o cantitate mare de deșeuri.
  • Descoperirea unor noi abilități - Dacă vrei să obții un proiect casa fascinant, nu ezita să îți creezi singur decorațiunile. Poți descoperi plăcerea lucrului manual și a exprimării artistice. Devine, de asemenea, o modalitate excelentă de a uita de stres și oboseală.
  • Mai mult timp petrecut cu familia și copiii - Vrei să îmbunătățești relațiile cu cei dragi? Implică-i pe copii, dar și pe ceilalți membrii ai familiei în decorarea casei. Puteți să vă puneți talentele în valoare, dar și să creați amintiri de neuitat. Imortalizați toate momentele petrecute și adăugați-le în albumul foto. Cu siguranță vă veți amuza copios atunci când le veți revedea împreună. 

 

Te fascinează farmecul unor proiecte case personalizate? Mai sunt doar câteva zile până la Halloween - una dintre cele mai populare sărbători. Este prilejul ideal pentru a materializa ideile creative și a da frâu liber imaginației. 

 

Alege decorațiuni inspirate și bucură-te de rezultat!



Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu