/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case - Sfaturi utile pentru un iubitor de animale

Proiecte case - Sfaturi utile pentru un iubitor de animale

Te întrebi ce presupune amenajarea unor proiecte case ideale pentru iubitorii de animale? Înainte de a începe construcția locuinței trebuie să te asiguri că proiectul este unul potrivit nevoilor personale. Multe familii au în componență animale de companie, membri ale căror cerințe nu pot fi verbalizate, dar care contează la fel de mult. De asemenea, chiar dacă momentan doar iei în considerare să adopți un blănos, îți va fi mai ușor dacă adaptezi proiectul pentru casă încă de la început.

Fie că vorbim despre proiecte case mici, cu grădini spațioase sau nu, orice locuință poate fi pregătită pentru noul membru al familiei!

 

În lumea animalelor - Câteva reguli de amenajare pentru proiecte case

Nu ai mai avut până acum un animal de companie, iar amenajarea casei este mai complicată decât ai anticipat? Dacă ești nou/ă în lumea părinților de patrupede, atunci iată câteva reguli de care ar trebui să ții cont când îți pui la punct locuința:

  • Selectează cu atenție materialele pentru pardoseală - Cu siguranță nimeni nu își dorește ca podeaua să fie zgâriată sau să ofere un aspect neîngrijit locuinței. De aceea, materialele, dar și culorile trebuie alese cu grijă. În primul rând, parchetul laminat, lemnul masiv, gresia sau piatra naturală reprezintă alegeri înțelepte. Toate reprezintă finisaje durabile și ușor de întreținut. În al doilea rând, culoarea joacă, din nou, un rol foarte important. Nuanțele de alb ar putea fi problematice, mai ales dacă animalului îi cade foarte mult păr. Optează pentru variantele care pot masca asemenea probleme.
  • Încearcă să renunți la accesoriile sau obiectele decorative mici - Chiar dacă reprezintă amintiri din vacanțe sau poate sunt cadouri din partea persoanelor dragi, animalul de companie poate fi pus în pericol. Curiozitatea blănoșilor îi va determina să analizeze fiecare colț al noii case. De aceea, este de datoria ta să le oferi un climat sigur și să plasezi obiectele pe care le pot ingera în locuri imposibil de accesat. 
  • Acordă atenție plantelor pe care le alegi pentru interiorul casei - Știi care este cea mai bună modalitate prin care poți îmbunătăți aspectul unor proiecte case? Designerii de interior recomandă integrarea plantelor pentru că au capacitatea de a reîmprospăta atmosfera și estetica generală. Totuși, când deții un animal de companie, orice detaliu contează. Patrupedul poate fi tentat să ronțăie plantele, așadar trebuie să te asiguri că optezi pentru variante non-toxice. Printre speciile care nu dăunează sănătății animalului se numără Nephrolepis, Chlorophytum și Epipremnum. În schimb, aloe vera, iedera și liliacul pot genera reacții adverse și probleme de sănătate. 

 

Sfaturi pentru amenajarea unor proiecte case destinate iubitorilor de animale

Asemenea oamenilor, animalele au nevoie de locuri special dedicate pentru a desfășura diverse activități. Așadar, înainte de a pune la punct orice proiecte case mici, asigură-te că ai luat în considerare suficient spațiu pentru animalul de companie! 

Iată trei elemente care nu ar trebui să lipsească din locuință:

 

  • Spații destinate relaxării - Fie că este vorba despre un pat pufos pentru căței sau de o pernă pentru pisică amplasată în fața ferestrei, detaliile contează. Fiecare animal este diferit. Datoria ta este să observi care sunt preferințele patrupedului și să amenajezi spațiile în consecință. 
  • Colțul pentru mâncare și apă - Există mai multe variante unde poți plasa bolurile cu mâncare și apă ale animalului. Totuși, bucătăria și holul se numără printre opțiunile preferate de majoritatea. În momentul în care tu și echipa de arhitecți stabiliți detaliile pentru proiecte case mici, asigură-te că dispui de un spațiu în care animalul poate să mănânce fără a fi deranjat.
  • Jucării - Din nicio casă în care locuiește un blănos nu pot lipsi jucăriile! Dacă, de exemplu, deții o pisică, atunci va trebui să ai suficient loc pentru un ansamblu de joacă sau un loc de ascuțit gheruțele. Dacă nu-i oferi astfel de alternative, există o mai mare posibilitate ca pisica să-și creeze propriile locuri de zgâriat - mai exact canapeaua sau draperiile. De asemenea, cățeii adoră să alerge în aer liber. Amenajarea curții în așa fel încât să încurajeze distracția și voia bună este o idee perfectă.

 

Proiecte case - Cum întreții curățenia într-un mod eficient?

Întreținerea curățeniei la nivelul unor proiecte case în care locuiesc animale poate reprezenta o misiune cu adevărat complicată, dar nu imposibilă. Te întrebi cum poți menține un cămin îngrijit, fără prea multe eforturi? 

Iată câțiva pași pe care să-i urmezi pentru a obține rezultatele așteptate:

  • Aspiră cel puțin o dată la două zile - Chiar dacă nu dispui de timpul necesar, vei fi nevoit/ă să aspiri cât mai des. Animalele lasă mult păr, iar locuința poate deveni un adevărat haos înainte să-ți dai seama. O altă variantă care te poate ajuta într-o astfel de situație este aspiratorul-robot. Este o investiție de ultimă generație, care poate îmbunătăți mai mult ca sigur rutina de curățenie. În plus, se pliază celor care au un ritm de viață alert și obișnuiesc să efectueze activitățile casnice pe repede-înainte.  
  • Pregătește un spațiu destinat curățării la intrarea în casă - După cum am menționat deja, cățeilor le place să-și petreacă timpul în afara locuinței. Dacă optezi pentru proiecte case mici, nu ezita să planifici cu echipa de experți un loc în care îți poți curăța patrupedul la intrarea în locuință.
  • Asigură-te că întreții corespunzător accesoriile pentru animale - În funcție de materialul din care este confecționat patul animalului, etapele de întreținere diferă. În cazul variantelor din piele, nu trebuie decât să ștergi accesoriul cu o cârpă și o soluție specială pentru dezinfectare și curățare. Pe de altă parte, dacă patul este confecționat dintr-un material permeabil, din țesătură, atunci trebuie neapărat spălat la mașină. Este recomandat ca o astfel de rutină să fie efectuată la cel mult două săptămâni!

Pregătește-ți locuința cu atenție pentru noul membru al familiei și bucură-te de timpul petrecut cu animalul de companie! O echipă profesionistă poate duce la bun sfârșit proiecte case ideale pentru iubitorii de animale.

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiect casa de Paște - idei de amenajare
Paștele reprezintă un moment potrivit pentru redecorarea unui proiect casa și implicit reîmprospătarea atmosferei generale....
Citeste mai mult
29 Aprilie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu