/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case - Cum să-ți alegi draperiile?

Proiecte case - Cum să-ți alegi draperiile?

Nu contează ce proiecte case alegi - detaliile fine sunt cele care fac diferența între un design modest și unul sofisticat. Așadar, alegerea draperiilor devine o responsabilitate foarte importantă, mai ales dacă îți dorești să obții efecte vizuale inedite. Evident, până să iei o decizie, trebuie să ai în vedere mai mulți factori. În funcție de nevoile personale poți descoperi care este produsul care ți se potrivește cel mai bine. De exemplu, dacă deții animale de companie va trebui să te orientezi către draperii confecționate din materiale cât mai rezistente. Și lista lucrurilor demne de luat în considerare nu se oprește aici. Descoperă mai jos tot ce trebuie să știi!

Proiecte case - Top 3 sfaturi pentru a-ți alege draperiile pentru locuință

Ai nevoie de puțin ajutor pentru a face o investiție calitativă și durabilă? Iată trei sfaturi pe care să le urmezi în momentul în care îți selectezi draperiile:

 

  • Ține cont de stilul de amenajare al locuinței - Atât draperiile, cât și perdelele trebuie să se afle în concordanță cu restul încăperii. De aceea, îți va fi mai ușor să achiziționezi obiectele de mobilier, covoarele și decorațiunile înainte de a începe căutarea draperiilor. Astfel, poți avea o perspectivă a întregii încăperi și poți descoperi mai ușor care sunt modelele potrivite. De exemplu, pentru proiecte case mici nu este recomandat să optezi pentru draperii cu imprimeuri sau foarte închise la culoare. 
  • Tipul de cameră dictează selectarea draperiilor - Fiecare încăpere a locuinței tale are un scop bine definit. De aceea, cantitatea de lumină necesară pe parcursul zilei diferă. În dormitoare este cel mai indicat să alegi draperii tip blackout, care să nu permită razelor soarelui să-ți perturbe somnul. Pe de altă parte, într-un spațiu destinat muncii este bine să ai parte de cât mai multă lumină naturală. Astfel, dacă îți dorești puțină umbră, poți recurge la draperii semitransparente sau poți monta doar o perdea.
  • Acordă atenție materialului - În funcție de țesătura din care sunt confecționate draperiile, produsul pentru care optezi poate fi unul mai rezistent sau se poate deteriora cu rapiditate. De asemenea, dacă ai animale de companie, atunci va trebui să alegi draperii din materiale cât mai ușor de întreținut, precum poliesterul. Mai mult decât atât, astfel de produse au prețuri mai mici, așadar dacă dorești să le înlocuiești, nu vei face o investiție prea costisitoare. 

 

Draperii moderne pentru proiecte case - Cum le alegi?

Pe lângă factorii deja menționați, trebuie neapărat să ai în vedere ca sistemul de prindere să fie unul potrivit pentru cameră. Există proiecte case de diverse dimensiuni. Înălțimea încăperii este elementul cheie pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când te hotărăști ce sistem de prindere să utilizezi pentru draperii. Galeriile reprezintă o variantă mult mai potrivită în cazul camerelor înalte, cu spații destul de mari între fereastră și tavan. O astfel de alternativă reduce din înălțimea încăperii, de aceea nu se potrivesc în orice situație. Pe de altă parte, șinele sunt o opțiune întotdeauna la îndemână pentru amenajarea locuinței.

De asemenea, prețul și cantitatea diferă în funcție de produsul dorit și de specificațiile încăperilor locuinței. Înainte de a-ți face achiziția trebuie să măsori cu atenție cantitatea de material necesară. Înălțimea pare să fie cea mai mare problemă în momentul în care dorești să cumperi draperiile. Așadar, trebuie să ții cont de unde vrei să cadă draperia și sistemul de prindere ce urmează să fie utilizat. Doar astfel poți identifica dimensiunea draperiilor ideale. De asemenea, prețurile diferă în funcție de cantitatea achiziționată și de țesătură. Materialele naturale vor avea prețuri mai mari în comparație cu draperiile din poliester.

Ce înseamnă draperie blackout pentru proiecte case?

Draperiile blackout sunt produse confecționate din textile opace și pot fi găsite într-o gamă variată de culori. Tocmai de aceea, nu permit luminii să pătrundă în cameră, ceea ce le transformă în soluțiile ideale pentru dormitoare! 

Te întrebi de ce să achiziționezi draperii blackout pentru proiecte case? Cel mai mare avantaj al produsului este că facilitează un somn odihnitor. Indiferent de momentul zilei, odată ce ai tras draperiile te poți odihni fără a fi deranjat/ă de razele soarelui. Mai mult decât atât, astfel de investiții sunt durabile și foarte rezistente. 

Draperiile blackout sunt realizate de obicei din poliester. Așadar, prețul nu este unul prea mare, iar etapele de întreținere pot fi derulate cu ușurință.

 

Proiecte case - Modele de draperii la modă în 2023

Tendințele sunt într-o continuă schimbare, de aceea poate deveni complicat să fii întotdeauna în pas cu moda. Totuși, dacă ești o persoană căreia îi place să fie la curent cu trendurile și să le adopte în propriul stil de viață, draperiile nu pot face excepție! 

Iată ce se poartă în materie de draperii în anul 2023:

  • Țesăturile sustenabile - Sustenabilitatea a devenit un subiect de interes în toate domeniile. Din ce în ce mai multe persoane încearcă să încorporeze în stilul lor de viață variante eco. Astfel, nu este de mirare că draperiile fabricate din materiale reciclate sunt la mare căutare.
  • Rulouri romane - Deși nu pot fi considerate draperii, merită menționate. Rulourile reprezintă o soluție accesibilă ca preț și foarte funcțională pentru încăperi precum bucătăria sau biroul. Nu numai că sunt ușor de curățat și întreținut, dar poți să-ți alegi exact ce cantitate de lumină dorești să pătrundă în cameră.
  • Culori de sezon - Asemenea anului 2022, în 2023 sunt în vogă nuanțele intense de cobalt, violet sau lavandă pentru proiecte case mici. De asemenea, variațiile de turcoaz se află în centrul atenției, iar din discuție nu ies variantele clasice precum gri și maro. Așadar, ai la dispoziție o paletă cromatică vastă din care să selectezi draperii la modă în anul 2023!

Proiecte case - Cu ce asortăm draperiile?

Draperiile pot eleva design-ul interior al oricărui proiect casa. De aceea, o astfel de alegere necesită timp și are la bază foarte multe căutări. Încearcă să iei în considerare cât mai multe variante și să nu te limitezi neapărat la culori deja prezente în paletarul încăperilor locuinței. De exemplu, într-o cameră decorată în totalitate în nuanțe de maro, poți alege ca draperiile să reprezinte un element de contrast. Mai mult decât atât, chiar este recomandat să utilizezi trei culori pentru design-ul interior. Iată cum ar trebui distribuite: 60% culoarea dominantă, 30% culoarea secundară și 10% culoarea de accent. Cea din urmă poate să reprezinte o nuanță contrastantă pentru primele două.

Draperiile potrivite pentru locuința ta pot face o adevărată diferență din punct de vedere estetic! Descoperă și tu care sunt variantele cele mai potrivite pentru a-ți decora casa!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu