/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case - Cum să alegi finisajele pentru locuința ta?

Proiecte case - Cum să alegi finisajele pentru locuința ta?

Proiecte case - Cum să alegi finisajele pentru locuința ta

Finisajele pentru propria locuință reprezintă unul dintre cei mai importanți și dificili pași în procesul de construcție al proiecte case. În funcție de echipa de lucru și tipurile de materialele alese, vei obține, mai mult sau mai puțin, rezultatul dorit. De aceea, trebuie să fii atent atât la furnizorii colaboratori, cât și la muncitorii ce urmează să execute lucrarea. Rezultatul obținut depinde de modul de gestionare al resurselor de care dispui!

Proiecte case - Ce modele de finisaje poți alege?

Când se discută despre finisajele locuinței tale, opțiunile sunt nelimitate. Stilul poate fi adaptat după bunul plac și în funcție de nevoile proprii. Totuși, dacă ești o persoană hotărâtă, există câteva modele cu care nu vei da greș:

  • Finisaje metalice cu aspect catifelat - Printre cele mai apreciate variante de finisaje se regăsește și cel metalic cu profil catifelat. O asemenea alegere va schimba cu totul aspectul camerei în care este aplicat. Deseori, el este prezent pe un perete gol, în spatele unor piese de mobilier cum ar fi canapeaua sau fotoliile.
  • Finisaje mate cu vopsea poliuretanică - O altă opțiune pe care o ai la îndemână este cea a unei vopsele cu finisaj mat. Ea este utilizată de cele mai multe ori pentru materialele distinse, cum ar fi lemnul. Așadar, dacă suprafețele de finisat pentru proiecte case sunt pretențioase cu vopselele aplicate, poți opta cu încredere pentru cea poliuretanică!
  • Finisaje cu textură lucioasă - Dacă îți dorești ca o anumită cameră din locuința ta să iasă în evidență, selectarea unui aspect lucios este soluția potrivită. Mai mult decât atât, poți asorta o asemenea alegere cu viitorul tău mobilier pentru un rezultat spectaculos.

Proiecte case - Cum să alegi finisajele pentru fiecare încăpere?

Pentru a avea siguranța că investiția ta este una de durată, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante. Tipurile de încăperi la care este recomandat să ai grijă la finisaje sunt:

  • Băile - În ceea ce privește băile, vopselele sau orice alte materiale aplicate la nivelul pereților vor fi rezistente la apă. Astfel de încăperi prezintă un grad ridicat de umezeală în majoritatea timpului. De aceea, este important ca finisajele să fie impermeabile.
  • Bucătăria - Pentru bucătării, faianță reprezintă elementul care va proteja pereții de diversele tipuri de murdărie. Este simplu de montat și la îndemâna oricui, iar cu un model ales corect, încăperea va arăta spectaculos!
  • Dormitoarele - În funcție de numărul dormitoarelor din proiect casă, poți opta pentru multiple modele de finisare. În plus, poți da un plus de eleganță camerei prin aplicarea unui model diferit, cum ar fi cel catifelat, pe unul dintre pereți.
  • Livingul - O altă componentă de bază pentru orice tip de proiecte case o reprezintă livingul. O astfel de încăpere trebuie să fie cât mai luminoasă și spațioasă. Însă, cel mai important este ca finisajele să fie în ton cu mobila pentru a crea un cadru armonios.
  • Spațiile pentru depozitare - Orice locuință are nevoie de spații pentru depozitare. Când se discută despre asemenea încăperi, de regulă de mici dimensiuni, finisajele nu contează atât de mult. Totuși, camerele pentru stocarea diverselor obiecte și materiale trebuie organizate în așa fel încât să fie cât mai încăpătoare.

Deși există o multitudine de opțiuni pentru finisarea casei tale, alegerea este întotdeauna la tine. Cel mai important aspect este ca rezultatul final să fie pe placul tău. Noua ta locuință trebuie să fie o investiție de care să te bucuri pe termen lung. De aceea, vizualizarea unui număr însemnat de modele înainte de a selecta unul dintre ele este recomandată. Astfel, poți avea o viziune de ansamblu asupra felului în care vrei să arate rezultatul final.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiect casa de Paște - idei de amenajare
Paștele reprezintă un moment potrivit pentru redecorarea unui proiect casa și implicit reîmprospătarea atmosferei generale....
Citeste mai mult
29 Aprilie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu