/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case – Cum aranjezi eficient dressing-ul?

Proiecte case – Cum aranjezi eficient dressing-ul?

Proiecte case – Cum aranjezi eficient dressing-ul

Amenajarea unor proiecte case nu este deloc o misiune ușoară. Este un proces care necesită timp, răbdare și suficiente resurse materiale. Însă, unul dintre cele mai importante aspecte este personalizarea. Majoritatea alege să meargă pe mâna specialiștilor, fără a se implica însă în luarea deciziilor. Totuși, devine esențial să îți pui amprenta când vine vorba de compartimentarea încăperilor sau definitivarea stilului de amenajare. Altfel cum ai mai putea să te bucuri de sentimentul de „acasă”? Alegerile standard nu te vor ajuta să te bucuri de sentimente de liniște și relaxare. Locuința ta va deveni încă o copie a celor mai cunoscute modele de case.

Implicarea este mai mult decât necesară dacă îți dorești să obții o locuință de vis. Pe lista celor mai utilizate încăperi, pe care va trebui să o decorezi cu atenție se numără dressing-ul. În ultimii ani, spațiul a căpătat din ce în ce mai multă popularitate în domeniul amenajărilor interioare, tocmai datorită rolului practic pe care îl prezintă. Aici îți poți depozita cu ușurință toate obiectele vestimentare, de la haine până la accesorii sau pantofi. Însă, e important să alegi inteligent modalitățile de organizare.

Iată câteva idei care te vor ajuta să aranjezi eficient dressing-ul:

-       Trasează categorii – Împarte dressing-ul în categorii aferente fiecărui sezon sau organizează hainele în funcție de stilurile pe care le abordezi.

-       Adaugă multe umerașe – Majoritatea alege să integreze mai multe haine pe un singur umeraș, pentru a economisi spațiu. Însă, o asemenea tehnică nu va face altceva decât să îți șifoneze hainele și să dea senzația de prea plin.

-       Alege în funcție de culori – O altă modalitate care te poate ajuta să eficientizezi organizarea dressign-ului este alegerea unei palete cromatice. Alege zone diferite pentru hainele în nuanțe diverse. Astfel, îți va fi mult mai ușor să asortezi ținutele.

 Proiecte case – Cum alegi dulapul pentru dressing?

Înainte de a începe decorarea propriu-zisă a dressingului e important să trasezi cu atenție dimensiunile spațiului. Vei avea nevoie de o încăpere destul de primitoare pentru a putea adăuga toate obiectele personale. De asemenea, alegerea mobilierului adecvat este o activitate la fel de importantă pentru obținerea rezultatelor dorite.

Iată câteva sfaturi pentru a alege din prima dulapul ideal:

-       Multifuncționalitatea este cea care ar trebui să primeze. Orientează-te așadar către dulapurile care prezintă numeroase uși, sertare și agățătoare pentru umerașe. Curățenia de sezon nu va mai reprezenta o problemă greu de gestionat.

-       Alege cu atenție materialul. Decizia este influențată semnificativ de stilul de amenajare abordat. Lemnul masiv este unul dintre cele mai rezistente variante, însă este indicat mai degrabă în locuințele decorate în stil clasic sau vintage. PAL-ul și MDF-ul sunt alternative multifuncționale, care se vor potrivi de minune în încăperi moderne sau minimaliste. Totuși, devine mai mult decât necesar să alegi producători de încredere, care pun mai presus de toate calitatea produsului final.

-       Dacă îți place să ieși din tipare și îți dorești cu orice preț să obții efecte vizuale inedite poți opta pentru dulapurile care integrează oglinzi. Asemenea variante îți vor fi de mare folos pentru a oferi garderobei tale un suflu fresh, dar și pentru a vizualiza mai bine diverse ținute.

-       Mizează pe crearea unui ambient plăcut. Nu privi dressing-ul doar ca pe o încăpere funcțională. Este un spațiu care te reprezintă. Tocmai de aceea încearcă să mixezi finisaje, texturi și materiale pentru a definitiva o atmosferă relaxantă. Pe lângă dulap poți adăuga un fotoliu confortabil, o măsuță pentru cafea sau o canapea spațioasă.

 

Sfaturile de mai sus te vor ajuta mai mult ca sigur să te bucuri de un proiect de casa extravagant, dar în același timp multifuncțional.

Decorează inteligent dressing-ul și oferă o notă aparte locuinței tale!

Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței intră aici.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - cum amenajăm casa de Crăciun?
Perioada sărbătorilor este aproape, iar amenajarea unor proiecte case nu mai poate aștepta. Decorarea festivă a locuinței creează atmosfera ideală momentelor petrecute ....
Citeste mai mult
29 Noiembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu