/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case - cum amenajăm casa de Crăciun?

Proiecte case - cum amenajăm casa de Crăciun?

Perioada sărbătorilor este aproape, iar amenajarea unor proiecte case nu mai poate aștepta. Decorarea festivă a locuinței creează atmosfera ideală momentelor petrecute alături de cei dragi. Combinațiile de roșu, verde, auriu și argintiu nu se demodează, iar ghirlandele luminoase completează atmosfera. Însă, ce-ai zice dacă ai aborda procesul de aranjare a casei dintr-un alt unghi? Anul 2023 vine cu multe propuneri ingenioase și surse de inspirație pentru un decor inedit de Crăciun.

Ești gata să afli tot ce trebuie să știi pentru a obține o estetică în pas cu tendințele, dar în același timp familiară? Descoperă toate detaliile în rândurile de mai jos!

Proiecte case - tendințe în amenajarea casei de Crăciun

Ești adeptul unor proiecte case cu stil? Iată care sunt cele mai populare tendințe în materie de amenajare festivă în 2023:

  • Dacă ai un șemineu, concentrează estetica în jurul unui asemenea element. Pune accent pe decorațiunile rustice, care pot veni în completarea designului. Adaugă suporturi și sculpturi din lemn sau materiale naturale. Folosește și conuri de brad și frunze uscate pentru a oferi un farmec tradițional încăperii. Nu uita de șosetele supradimensionate și de sursele de iluminare ambientală. 
  • Refolosește vechile decorațiuni. Renunță la elementele comerciale și nu investi mereu în aranjamente noi. Alege varianta creării obiectelor personalizate. Refolosește materialele de la decorațiunile folosite anul trecut. Astfel, vei reuși să conturezi un ambient unic și să contribui la protejarea mediului înconjurător. O idee pe care o poți avea în vedere și care a devenit foarte populară în ultimul timp este pictarea globurilor. 
  • Integrează texturi delicate, care să inspire senzația de confort. Combinația de materiale și texturi diverse, cum ar fi catifeaua, lâna, lemnul și metalul, adaugă un aspect bogat și autentic unor proiecte case. Integrează perne și covoare pufoase, dar și lenjerii de pat în ton cu atmosfera de sărbătoare. 
  • Alege exact ceea ce te reprezintă. Poate cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când decorezi casa de Crăciun este să te rezumi doar la variantele standard. Încearcă să personalizezi fiecare element în funcție de ceea ce te reprezintă. Adu o notă intimă și familiară ansamblului general dacă vrei să petreci momente speciale și să resimți din plin energia timpului alături de cei dragi. 

 

Unde trebuie așezat bradul de Crăciun?

Ești gata să decorezi un proiect casa? Pe lângă alegerea și integrarea decorațiunilor, împodobirea bradului este o tradiție care trebuie respectată. Tocmai pentru că este mereu verde, bradul simbolizează veșnicia, sănătatea și bogăția sufletească. Obiceiul spune că trebuie împodobit în ajun, pe 24 decembrie, dar poți alege orice zi din luna decembrie. În ceea ce privește amenajarea propriu-zisă, încearcă să nu încarci pomul cu prea multe aranjamente. Fii consecvent/ă în alegerea paletei cromatice și a formelor. Nu mixa elemente foarte diferite din punct de vedere al structurii sau finisajelor folosite.

Dacă încă te gândești la spațiul potrivit pentru integrarea bradului, iată câteva opțiuni pe care le poți avea în vedere:

  • Living - Cea mai potrivită încăpere, tocmai pentru că este locul în care îți petreci cel mai mult timp alături de prieteni sau familie. Așază bradul lângă fereastră, pentru a fi cât mai aproape de o sursă naturală de lumină. 
  • Holul de la intrare - În cazul unor proiecte case mici, optează pentru soluții practice. Profită de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție, dar încearcă să eviți pe cât posibil supraaglomerarea vizuală. Pe holul de la intrare poți integra și o masă cu diverse decorațiuni de Crăciun.
  • Zona de luat masa - Ai o bucătărie open space? Lângă locul unde iei masa poți adăuga bradul de Crăciun. Dimensionează foarte bine spațiul înainte de a include pomul în decorul general.

 

Amenajarea unor proiecte case mici de Crăciun

Poate fi destul de greu să-ți exprimi creativitatea în cazul unor proiecte case mici. Designul compact răsfrânge din start ideile unicate. Așadar, procesul de amenajare poate deveni o adevărată provocare. Nu trebuie să-ți faci griji. Dacă îți dorești o atmosferă inedită de Crăciun, iată câteva sfaturi utile pe care le poți avea în vedere:

  • Folosește înălțimea camerei pentru a-ți extinde decorul. Așază decorațiuni la nivelul pereților, cum ar fi ghirlande sau lumini suspendate, pentru a crea un impact vizual atrăgător fără a ocupa spațiu pe orizontală.
  • Alege decorațiuni de dimensiuni reduse sau opțiuni în miniatură pentru a se potrivi mai bine decorului. Globurile mici, ornamentele subțiri sau figurinele compacte se numără printre cele mai populare variante. 
  • Lasă lumina naturală să completeze ambientul general. Chiar dacă se întunecă mai repede, nu ezita să profiți de farmecul aparte al surselor naturale de lumină. Pe lângă aspectul personalizat, facilitează maximizarea efectului vizual.

Nu uita - minimalismul este esențial în cazul unor proiecte case mici. Oricât de tentant ar fi, încearcă să te limitezi doar la câteva decorațiuni de Crăciun. Pe lângă clasicul brad de Crăciun, alege obiecte de iluminare multifuncționale, câteva figurine handmade și culori neutre. Renunță la nuanțele prea intense sau la imprimeurile încărcate dacă veri să îmbini cu succes utilul cu plăcutul. Printre cele mai indicate opțiuni la care poți apela se numără mixul de alb și argintiu. 

 

Echilibru între interior și exterior - cum să amenajezi curtea și grădina de Crăciun?

Vrei să obții un proiect casa desăvârșit? Atunci ar trebui să existe o armonie între interiorul și exteriorul clădirii. Toate elementele de amenajare ar trebui să se completeze perfect pentru a obține o estetică echilibrată.

Nu ți-ar plăcea ca locuința ta să devină un model de originalitate în ceea ce privește decorarea de Crăciun? Iată câteva idei practice de amenajare a curții sau grădinii:

  • Plasează figurine mari în formă de Moș Crăciun, reni sau îngeri. Dacă vrei să ofere esteticii generale aspectul dorit, dar și să garanteze utilizări îndelungate, investește în ornamente rezistente la intemperii. 
  • Împodobește gardul cu ghirlande luminoase sau naturale. Adaugă panglici colorate sau decorațiuni tematice. 
  • Decorează spațiul exterior cu ghivece de flori. Există plante care se adaptează cu ușurință condițiilor meteo extreme. Liliacul japonez, trandafirul Crăciunului sau iasomia de iarnă se numără printre cele mai indicate opțiuni.
  • Creează un colț dedicat relaxării, în ton cu atmosfera. Dacă spațiul îți permite, amenajează o terasă cu fotolii și canapele confortabile. Nu uita de muzica ambientală și sursele de căldură. 
  • În cazul în care nu a nins încă, dar vrei ca grădina să pară desprinsă din poveștile cu Moș Crăciun folosește un spray de zăpadă artificială. Pulverizează atât la nivelul copacilor și florilor, cât și al gazonului, dacă vrei să obții un aspect uniform. 
  • Agață coronițe de Crăciun la ușă sau pe gard. Personalizează-le cu funde, conuri de brad sau bețișoare de scorțișoară. Variantele create manual sunt mult mai apreciate, tocmai pentru că valorifică designul și-i conferă autenticitate.

Amenajarea unor proiecte case de Crăciun este un exercițiu numai bun de exprimare a creativității. Perioada sărbătorilor este încărcată de emoție - la fel ar trebui să fie și procesul de integrare a decorațiunilor.

Ține cont de sfaturile de mai sus și obține un aspect unicat al locuinței!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu