/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case București - Tot ce trebuie să știi despre stilul neotenic

Proiecte case București - Tot ce trebuie să știi despre stilul neotenic

Proiecte case București - Tot ce trebuie să știi despre stilul neotenic

Proiecte case în stil neotenic au devenit din ce în ce mai abordate în rândul designerilor interiori profesioniști. Conceptul face referire la perpetuarea trăsăturilor juvenile la animalele adulte. De exemplu, printre caracteristici se pot regăsi ochii mari, urechile și nasul de dimensiuni mici și membre grăsuțe și rotunjite. 

La baza stilului de amenajare neotenic stau trăsăturile regăsite în natură, la animale, și transpunerea lor în piese de mobilier unice. Sunt accentuate detaliile care inspiră fragilitate și chiar drăgălășenie infantilă. De asemenea, rezultatul obținut prezintă un grad crescut de confort și generează un ambient primitor și prietenos. 

Proiecte case - Prin ce se caracterizează stilul neotenic?

Dacă îți dorești punerea în aplicare a unui astfel de stil în propria casă, atunci este bine să te documentezi înainte. Astfel, poți descoperi dacă ți se potrivește cu adevărat și dacă investiția este una justificată. Așadar, ce caracteristici îl descriu?

·         Zoomorfism monoform - În majoritatea cazurilor, piesele de mobilier sunt construite dintr-un volum principal cu formă curbată, rotunjită, care generează senzația de siguranță. Accentul este pus pe liniile curbe și unghiurile deschise, iar ele contribuie la crearea unei energii calde și a senzației de invitație la joacă. Reprezintă un tip de amenajare ce te poate distrage de la stresul zilnic și îți permite să iei o pauză de relaxare.

·         Exagerările proporțiilor - Deși inspirația este una de natură animală, neotenismul încurajează exprimarea creativității. În piesele de mobilier poți regăsi diverse caracteristici animale, precum forme, culori, proporții, simetrii sau chiar texturi. Totuși, utilizarea proporțiilor este una atipică. Tocmai de aceea reprezintă un stil ce nu poate fi abordat de către toată lumea. Printre articolele populare întâlnite în proiecte casă se numără fotoliile cu urechi sau cele cu picioare foarte scurte și rotunjite. 

·         Tonuri puternice - Paleta de culori caracteristică nu este una vastă, însă cu siguranță vei observa că nuanțele sunt unele puternice, care atrag privirea. Așadar, pentru a plusa unicitatea elementelor decorative, fundalul ideal poate fi constituit din nuanțe simple, chiar șterse. De exemplu, tonuri deschise de maro sau albul murdar.

Deși pare o metodă de amenajare ce-și are locul mai degrabă în camerele destinate copiilor, stilul este foarte apreciat de către designerii profesioniști. Reprezintă o metodă modernă și abstractă de a face trimitere către ludic. 

Proiecte case - De ce să optezi pentru o locuință în stil neotenic?

Există o multitudine de avantaje de care poți avea parte dacă selectezi proiecte case în stil neotenic. În colaborare cu o echipă de amenajări profesionistă îți poți transforma chiar și locuința actuală. Așadar, ce te poate determina să alegi o astfel de estetică?

·         Îți creează o stare de bine - Pentru fiecare dintre noi casa ar trebui să reprezinte locul unde ne putem relaxa și simți în largul nostru. De aceea, înainte de a ne amenaja viitoarea locuință trebuie să ne facem documentarea. Un cămin jucăuș și care trimite cu gândul la copilărie poate reprezenta o variantă ideală. Astfel, persoanele creative își pot pune cu adevărat amprenta asupra tuturor elementelor - de la finisaje până la decorațiuni. 

·         Rezultatul obținut este deosebit - Există o multitudine de metode prin care stilul poate fi adaptat diferitelor încăperi. De asemenea, design-ul nu îți impune foarte multe reguli. Așadar, nu trebuie să te înscrii exclusiv în tiparele stilului neotenic și poți include propriile interpretări. 

·         Copilașii cu siguranță vor fi încântați de alegere - Dacă noi suntem duși cu gândul la perioada copilăriei, atunci cei mici se vor simți cu adevărat bine într-un astfel de mediu. Combinația de forme și dimensiuni jucăușe le va aduce aminte de animațiile văzute la televizor. 

Casa trebuie să te reprezinte și să te facă să te regăsești. De aceea, un astfel de stil este ideal pentru persoanele nonconformiste, jucăușe și creative. 

Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței intră aici.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu