/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte casă București - Cum alegi covoarele potrivite?

Proiecte casă București - Cum alegi covoarele potrivite?

Urmează să începi amenajarea interioară a locuinței tale? După construirea de proiecte casă București vine una dintre cele mai complexe părți ale finalizării casei - decorul. De la pereți până la cele mai mici detalii, armonia este cuvântul după care ar trebui să te ghidezi. Atât combinarea culorilor, dar și texturilor reprezintă o artă aparte. Astfel, pentru a-ți alege cele mai potrivite elemente, trebuie să acorzi o atenție deosebită etapei documentării.
Te simți de parcă îi lipsește ceva căminului tău? De multe ori covorul reprezintă piesa lipsă din puzzle-ul unui decor de succes. De asemenea, poate fi mijlocul de reușită sau eșec al amenajării locuinței tale. Așadar, pentru a te asigura că faci alegerea potrivită, există o serie de factori după care te poți ghida:

Culoare

- Poți opta fie pentru o achiziție simplă, care să nu atragă prea multă atenție, fie pentru un covor care să reprezinte piesa centrală a camerei. Totuși, este indicat să nu încarci nici una dintre încăperile unde dorești amplasarea unei mochete. Totuși, dacă vorbim despre o cameră în care deja ai plasat o piesă centrală, covorul trebuie să fie unul într-o culoare liniștită și potrivită.

Textură

- Există anumite achiziții cu texturi interesante, care atrag atenția oricărei persoane ce trece pragul casei tale. De exemplu, un covor cu fir lung va uimi prin confortul la pășire, dar și prin frumusețe.

Material și întreținere

- Dacă dorești să investești într-un covor de calitate, atunci trebuie să ai grijă la materialul pe care-l selectezi. De exemplu, covoarele din lână pot fi ușor pătate comparativ cu cele din iută sau poliester.

Dimensiune

- În funcție de încăperea în care dorești să amplasezi un covor, trebuie să alegi și dimensiunea ideală. Astfel, eviți riscul unei camere cu pardoseala aproape integral ocupată de covor. De asemenea, fiecăror proiecte casă București li se potrivește un alt covor. Trebuie să te ghidezi după unicitate și unitate în definirea unui cadru armonios.

Preț

- Ai grijă să acorzi o parte potrivită din buget achiziționării covorului. De asemenea, nu te opri la prima variantă pe care ai găsit-o. Există o multitudine de alternative similare, dar la prețuri mai accesibile sau mai puțin accesibile. Proiecte casă București - Plasarea covorului în living Livingul reprezintă cea mai importantă și încăpătoare cameră a oricărui imobil. Tocmai de aceea, nu poți risca să ruinezi întregul ambient prin plasarea unui covor nepotrivit. Așadar, iată câteva sfaturi prețioase pe care îți recomandăm să le urmezi:

pret subtitlu

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Totam odio perferendis, quidem ducimus suscipit mollitia. Repellat dolorum voluptates, quibusdam non vero laboriosam aut sapiente cum quod. Ullam veritatis voluptatibus iste!

Dimensiunile elementului

pe care îl selectezi ar trebui să poată găzdui cu ușurință piesele de mobilier sau măcar picioarele din față ale acestora.
Dacă vorbim despre un proiect casă cu

living încăpător

, plasează covorul în centrul încăperii. Astfel, vei obține un efect vizual inedit care-ți va uimi fiecare musafir.
Nu ai cum să dai greș cu o

culoare neutră

. Dacă ți se pare că nimic nu se potrivește cu încăperea, atunci un covor într-un ton neutru poate reprezenta soluția ideală.

Cele mai versatile texturi

în amenajare sunt lâna, poliesterul sau polipropilena. De asemenea, amenajările în stil rustic vor fi puse în valoare de un covor realizat din iută sau sisal.

texturi subtitlu 1

Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Vitae commodi ducimus voluptas voluptatum praesentium, voluptatibus dolor eligendi dolorum architecto earum quam provident, unde ipsam necessitatibus voluptates iste, sunt obcaecati dolores.

texturi subtitlu 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Dolorum, dolores ea facilis adipisci doloremque laboriosam cumque alias molestiae repellat vitae nam est ullam nesciunt esse doloribus culpa tenetur, rerum beatae!

Forma

pentru care optezi trebuie potrivită aranjării mobilierului. De asemenea, cea mai bună soluție pentru a centraliza un covor circular este măsuța de cafea.
Indiferent de încăperea în care alegi să-ți amplasezi un covor, regulile de amenajare trebuie respectate cu atenție. Astfel, vei putea obține cele mai frumoase rezultate și o casă în care să te simți cu adevărat împăcat.
Trendurile nu reprezintă neapărat calea potrivită de a-ți selecta un stil de amenajare. Analizează atent stilul tău de viață și plăcerile, iar apoi alege ceea ce crezi că ți se potrivește cel mai bine.
Dacă vrei să descoperi mai multe noutăți din domeniul arhitecturii interioare, dă click aici!
Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiect casa de Paște - idei de amenajare
Paștele reprezintă un moment potrivit pentru redecorarea unui proiect casa și implicit reîmprospătarea atmosferei generale....
Citeste mai mult
29 Aprilie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu