/ Proiecte de casa / Blog / Proiect de casă - Cum să-ți organizezi bucătăria?

Proiect de casă - Cum să-ți organizezi bucătăria?

Proiect de casă - Cum să-ți organizezi bucătăria?

Organizarea reprezintă cheia succesului atât în procesul de realizare al unui proiect de casă, cât și în timpul amenajării lui. Bucătăria este una dintre încăperile cel mai des utilizate din locuință. Funcționalitatea este vitală când vorbim despre un spațiu destinat preparării mâncării. Așadar, o mână de ajutor din partea profesioniștilor este întotdeauna binevenită. Mai mult decât atât, experiența în domeniu a echipei îi va permite să-ți ofere sfaturi importante în ceea ce privește amenajarea.

Proiect de casă - Tips & tricks pentru optimizarea spațiului bucătăriei

În momentul punerii la punct a noii tale locuințe te poți folosi de o multitudine de trucuri pentru a-ți optimiza spațiul. Astfel, îți poți da frâu liber creativității și poți adapta următoarele idei în propria bucătărie:

  • Utilizează fiecare spațiu, chiar și pe cel de sub chiuvetă - Când vorbim despre un proiect casă mică, trebuie să ne folosim în mod inteligent de fiecare colțișor al bucătăriei. Așadar, spațiul de sub chiuvetă devine o alternativă ideală pentru depozitarea produselor de curățenie și a pubelei de gunoi.
  • Optează pentru containere transparente - Este foarte important să identifici fiecare ingredient în momentul în care utilizezi containere transparente. De asemenea, pentru un plus de ajutor poți chiar să le etichetezi pe fiecare în parte. Așadar, procesul pregătirii mâncării va deveni cu mult mai relaxant, iar tu vei putea găsi ingredientele cu ușurință.
  • Folosește în mod inteligent spațiul oferit de pereți - Pune-ți creativitatea la încercare și obține sisteme de organizare cu adevărat unice! Nimănui nu îi place haosul, mai ales când facem referire la bucătărie. Spațiul al trebui să fie întotdeauna organizat și să-ți ofere accesibilitate către toate ustensilele necesare. De aceea, nu ezita să adaugi rafturi, suporturi pentru cuțite, pahare sau alte ustensile chiar pe peretele bucătăriei tale!
  • Sertarele verticale - Reprezintă o metodă ingenioasă prin care poți maximiza fiecare centimetru al bucătăriei tale. Poți utiliza un astfel de sertar pentru a depozita orice îți dorești să accesezi cu ușurință. De exemplu, în multe locuințe, un asemenea spațiu este destinat stocării uleiurilor de gătit și oțetului.
  • Separatoarele pentru sertare - Într-un sertar dezorganizat nu vei putea găsi niciodată ustensilele de care ai nevoie. Mai mult decât atât, îți va oferi întotdeauna senzația că spațiul este întotdeauna plin. Astfel, prin intermediul unor separatoare nu numai că vei maximiza spațiul, dar îl și vei organiza.

Proiect de casă - Avantajele oferite de o bucătărie open space

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru proiect de casă cu bucătăria open space. Avantajele unei asemenea variante sunt multiple. Astfel, ea se poate potrivi chiar și dorințelor și nevoilor tale:

  • Contribuie la mărirea spațiului vizual - Efectul vizual inedit este unul dintre principalele motive pentru care mulți aleg să includă o bucătărie open space în locuință. Casa în care locuiești poate căpăta un cu totul alt stil, mai aerisit și mult mai organizat. În plus, în loc să gătești într-o bucătărie mică și înghesuită, varianta open space îți va oferi libertatea necesară.
  • Fluidizarea spațiului din locuință - De multe ori poate deveni complicat să te deplasezi între bucătărie și living, mai ales în momentul în care ai invitați. Mâinile supraîncărcate, pline de farfurii cu mâncare, cu siguranță nu-ți vor fi de ajutor în deschiderea și închiderea ușilor. Astfel, varianta de open space contribuie în mod inedit la fluidizarea spațiului.
  • Sporește gradul de luminozitate al încăperii - Lumina reprezintă un element foarte necesar în orice încăpere, iar preferabil este să permiți accesul luminii naturale. Livingul open space cu bucătăria va rezolva o asemenea problemă, dar îți va maximiza și spațiul locuinței.

Profită și tu de o colaborare plăcută împreună cu o echipă specializată în finalizarea proiectelor de casă! Astfel, rezultatul ar putea fi chiar mai presus decât ceea ce anticipasei inițial.

Descoperă pe blogul nostru mai multe idei ingenioase pentru casa ta!

Meta-description - Organizarea reprezintă cheia succesului atât în procesul de realizare al unui proiect de casă, cât și în timpul amenajării lui.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu