/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casă mică București – Cum amenajezi o baie mică?

Proiect casă mică București – Cum amenajezi o baie mică?

Cuprins

Un proiect casă mică București este o variantă practică, ideală pentru familiile de două sau trei persoane. Procesul de execuție se realizează rapid, iar investițiile pentru derularea activităților de întreținere nu sunt costisitoare. Totuși, poate părea greu de crezut, dar aranjarea unei asemenea locuințe poate deveni o adevărată provocare. Dimensiunile mici nu îți permit să jonglezi cu finisaje extravagante sau forme abstracte. Armonia vizuală este cea care trebuie să primeze, indiferent de situație. Una dintre cele mai buclucașe încăperi când vine vorba de realizarea etapelor de amenajare este baia. De ce tocmai așa? Pentru că este locul unde îți reîncarci bateriile și te bucuri de momente unice de relaxare, tocmai de aceea are nevoie de o atenție deosebită. Spațiul compact te poate împiedica să conferi un suflu intim băii. Însă, nu trebuie să îți faci griji.

Există câteva trucuri care îți vor ușura semnificativ munca:

-       Profită de fiecare centimetru – Majoritatea mizează pe alegeri simpliste, fără să definitiveze o perspectivă de ansamblu asupra întregii încăperi. La prima vedere poate părea că spațiul este mult prea mic pentru a adăuga și alte artificii estetice. Însă, lucrurile nu stau deloc așa. Valorifică, așadar, fiecare centimetru pe care îl ai la dispoziție.

-       Trasează împreună cu echipa de arhitecți o schiță detaliată a băii – Chiar dacă ai apelat la serviciile unei firme specializate e important să te implici în totalitate în definitivarea variantei finale. Personalizarea este elementul cheie care te va ajuta să obții efecte vizuale inedite.

-       Urmărește noile trenduri de amenajare – Tehnicile de amenajare se reinventează constant. Încearcă, totuși, să respecți regulile de amplasare a mobilierului și să urmărești noile mixuri de culori și finisaje utilizate. Nuanțele vibrante sau contrastele intense vor conferi o strălucire aparte și un plus de prospețime băii.

 

Proiect casă mică București – Elemente care nu pot lipsi dintr-o baie mică

Teoria nu ar avea niciun farmec fără exemplele practice. O baie de mici dimensiuni va deveni cu siguranță piesa de rezistență din locuință cu ajutorul următoarelor elemente:

-       Obiecte de mobilier suspendate – Poți opta pentru toaletă și bideu suspendate, pentru un plus de confort. Pe lângă caracteristicile funcționale pe care le prezintă, asemenea obiecte sanitare oferă și un design spectaculos. Sunt ideale pentru cei care apreciază farmecul elementelor moderne.

-       Dulapuri multifuncționale pentru depozitare – Alege rafturile extensibile sau chiuvetele care prezintă dulapuri încorporate. Dacă totuși îți dorești să economisești mai mult spațiu poți amplasa un dulap pe hol în care să adaugi prosoape sau obiecte de îngrijire personală. 

-       Dușuri walk-in – În locul căzilor voluminoase este recomandat să mizezi pe un duș walk-in, cu pereți de sticlă. Dușul va deveni o experiență complexă, care îți va surprinde toate simțurile. Ai grijă, totuși, la mecanismul de scurgere a apei. Orientează-te către sistemele profesionale, care asigură eliminarea unui debit ridicat pentru a evita problemele tehnice sau eventualele accidentări. Specialiștii în realizarea de proiecte case București te pot ajuta să achiziționezi cea mai eficientă opțiune pentru locuința ta.

-       Obiecte de iluminat ingenioase – Lumina este un punct central din orice încăpere. În cazul variantelor compacte, poate elimina senzația de preaplin. Adaugă, așadar, obiecte ingenioase de iluminat, cu un spectru de vizibilitate ridicat. Poți integra și oglinzi diverse pentru a crea iluzii optice jucăușe.

Baia reprezintă, fără îndoială, un loc special, în care te poți retrage ori de câte ori simți că ai nevoie de o pauză. Aici te poți relaxa așa cum se cuvine după zilele mult prea agitate. Tocmai de aceea, ar trebui să aloci o importanță deosebită procesului de amenajare. Sfaturile de mai sus te vor ajuta cu siguranță să transformi locurile compacte în spații impresionante.

Alege întotdeauna calitatea!

Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței intră aici.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - cum amenajăm casa de Crăciun?
Perioada sărbătorilor este aproape, iar amenajarea unor proiecte case nu mai poate aștepta. Decorarea festivă a locuinței creează atmosfera ideală momentelor petrecute ....
Citeste mai mult
29 Noiembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu