/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte casă - Cum poți obține o locuință eco-friendly?

Proiecte casă - Cum poți obține o locuință eco-friendly?

Proiecte casă - Cum poți obține o locuință eco-friendly

Proiecte casă - Cum poți obține o locuință eco-friendly?

Alternativele sustenabile pot fi abordate într-o multitudine de domeniu, inclusiv în cadrul unor proiecte casă. Astfel, fiecare dintre noi poate contribui la conservarea sănătății mediului înconjurător. Poluarea reprezintă o problemă care își face din ce în ce mai simțită prezența, iar astăzi soluțiile eco-friendly înseamnă mai mult decât un trend. 

Proiecte casă - Ce schimbări poți aborda în construcția locuinței?

Există o multitudine de alternative pe care le poți adopta în faza de construcție a locuinței. O echipă specializată în lucrările de proiectare, construcție, dar și amenajare va asigura obținerea scopului final - o locuință care nu vătămează sănătatea mediului înconjurător. Desigur, înainte de a începe întocmirea de proiecte casă, trebuie să discuți cu firma selectată și să stabiliți cele mai potrivite variante pentru bugetul și dorințele tale. Iată ce variante eco-friendly ai putea avea în vedere:

  • Panouri solare - Reprezintă o soluție ideală, mai ales din punct de vedere financiar. Energia solară este convertită în energie prin intermediul panourilor de obicei montate la nivelul acoperișului. Mai mult decât atât, energia degajată de razele soarelui poate fi conectată chiar și la sistemul de încălzire al apei. Astfel, poți obține încălzirea apei prin intermediul unei surse regenerabile de energie. Așadar, panourile solare sunt o investiție care îți va aduce doar beneficii pe viitor. 
  • Iluminare eficientă energetic - Pentru obținerea unei iluminări eco-friendly, cea mai potrivită metodă este achiziționarea unor becuri ecologice. Ele îți oferă o iluminare calitativă și utilizează mult mai puțină energie. De asemenea, nu este deloc costisitor să înlocuiești becurile tradiționale cu soluții benefice pentru mediu. 
  • Termostate inteligente - De cele mai multe ori, pe durata iernii căldura este pornită pentru o perioadă mult mai îndelungată decât avem nevoie de fapt. Astfel, costurile de încălzire ajung să fie foarte costisitoare, dar și sănătatea mediului să fie afectată. Una dintre cele mai potrivite metode prin care poți preveni un astfel de fenomen este instalarea unui termostat inteligent. Vei putea programa momentele în care încălzirea să fie pornită. Astfel, reprezintă o soluție ingenioasă pentru cei îngrijorați în legătură cu facturile, dar și pentru cei îngrijorați de propria amprentă de carbon. 

Proiecte casă pot fi îmbunătățite printr-o multitudine de modalități. De asemenea, chiar tu îți poți adapta stilul de viață și poți opta pentru alternative ecologice. Deși schimbările întotdeauna sunt complicate, în timp nu-ți vei mai putea imagina reîntoarcerea la modul de locuire de până atunci. 

Ce schimbări poți aborda în urma finalizării proiecte casă?

Există o multitudine de alternative pe care chiar este recomandat să le adopți pentru a susține sănătatea mediului. Așadar, iată ce schimbări poți aborda în locuință pentru a te asigura că duci o viață cât mai eco-friendly:

  • Utilizează produse de curățat ecologice - Optează întotdeauna pentru produsele ce conțin ingrediente sustenabile și non sintetice. Substanțele toxice din majoritatea produselor nu numai că dăunează sănătății mediului, dar pot reprezenta un pericol chiar și pentru noi. De asemenea, poți să-ți creezi propriile produse de curățat prin mixarea unor ingrediente precum oțetul, sucul de lămâie și bicarbonatul de sodă. 
  • Optează pentru produse biodegradabile - Pentru a limita pierderile, cel mai indicat este să selectezi produse non sintetice. Ele se dizolvă în contact cu bacteriile, astfel odată ajunse în natură nu vor contribui în mod negativ. 
  • Selectează electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic - În decursul anilor au fost create o multitudine de electrocasnice care susțin consumul redus de energie. Astfel, amenajarea unui proiet casă modern poate să includă astfel de produse. 

Înțelege importanța menținerii sănătății mediului și oferă și tu o mână de ajutor. Adoptarea unor mici schimbări pot face cu adevărat o mare diferență pe viitor. Așadar, ia în considerare încă de la început variante sustenabile pentru locuința ta!

Pentru a descoperi mai multe articole despre amenajarea locuinței dă click aici.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - cum amenajăm casa de Crăciun?
Perioada sărbătorilor este aproape, iar amenajarea unor proiecte case nu mai poate aștepta. Decorarea festivă a locuinței creează atmosfera ideală momentelor petrecute ....
Citeste mai mult
29 Noiembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu