/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casa de Paște - idei de amenajare

Proiect casa de Paște - idei de amenajare

Paștele reprezintă un moment potrivit pentru redecorarea unui proiect casa și implicit reîmprospătarea atmosferei generale. Pe lângă încărcătura religioasă și emoțională, sărbătorile pascale prevestesc, de asemenea, venirea binemeritată a primăverii. Este prilejul ideal să renunți la păturile groase, decorațiunile cu tematică sau cromatica neutră și să adaptezi stilul de amenajare. 

Chiar dacă vrei ca rezultatul final să împrumute cât mai mult din personalitatea ta, există reguli destul de stricte pentru obținerea armoniei vizuale. Nu totul se rezumă la simbolurile clasice de Paște, ci la alinierea tendințelor în funcție de specificul casei și mai ales de nevoile locatarilor. Vrei să afli care este cea mai bună abordare pentru locuința ta? Rămâi până la final și descoperă câteva idei recomandate pentru fiecare tip de proiect casa în parte. 

 

Idei de amenajare pentru un proiect casa mic

Una dintre cele mai mari provocări în materie de amenajare rămâne dimensiunea spațiului. O casă mică limitează ideile creative. Însă, nu trebuie să te descurajezi. Chiar și în cazul locuințelor compacte ai la dispoziție multe surse de inspirație, trebuie doar să știi cum să le adaptezi.

Paștele este un prilej festiv, iar prima tendință este de a încărca spațiul cu obiecte decorative specifice perioadei. Figurinele în formă de iepurași sunt drăguțe, dar nu înseamnă că le poți plasa peste tot în casă. În cazul unor proiecte case mici, rezumă-te la câteva aspecte: 

  • Amenajarea holului cu ghirlande luminoase sau forme din hârtie. Dacă vrei să conferi locuinței un aer personalizat, dar nu ai la îndemână prea multe opțiuni, improvizează un decor original în hol. Renunță la variantele de pe piață și implică-te chiar tu în realizarea ornamentelor. Decupează foile colorate și personalizează-le în funcție de preferințe.
  • Folosește-te de spațiul vertical pentru a adăuga o pată de culoare locului. Decorează pereții cu tablouri, fotografii sau ghirlande handmade. În cazul în care e nevoie, montează câteva rafturi suspendate. Folosește-te, de asemenea, de mobilierul multifuncțional pentru a sublinia farmecul sărbătorii. Spre exemplu, măsuța de cafea din living o poți folosi pe post de masă festivă. 
  • Dacă nu ai făcut-o până acum, amplasează oglinzi în living sau pe hol. Este un truc care te va ajuta să elimini riscul supraaglomerării vizuale și care îți va da libertatea să-ți exprimi creativitatea în decorul de Paște. Dacă încăperea îți permite, optează pentru modelele de mari dimensiuni sau cele cu rame adaptate esteticii generale. 

 

Cum amenajezi un proiect casa cu etaj?

Avantajul de a avea un proiect casa mare este că poți jongla cu mai multe surse de inspirație pentru decorarea festivă de Paște. Nu înseamnă că este și ușor. De cele mai multe ori devine o misiune imposibilă, mai ales dacă există prea multe propuneri. 

 

Dacă deții proiecte case cu etaj, dar nu te poți hotărî în privința esteticii ideale pentru sărbătorile pascale, iată câteva trucuri inspirate:

  • Dacă ai o grădină mare sau un spațiu verde în curte, organizează o vânătoare de ouă. Mai distractiv ar fi să participi și tu alături de copii. Pe lângă momentele de amuzament pe care le veți trăi împreună, contribui direct la dezvoltarea imaginației celui mic. Amplasează pe gazon statuete în formă de iepuri, pui de găină sau pitici de grădină. Creează o întreagă lume de poveste în jurul competiției. 
  • Prima impresie contează, mai ales în ceea ce privește procesul de amenajare interioară. Când spațiul îți permite, poți opta fără probleme pentru soluții grandioase. Decorează ușa de la intrare cu o coroană din flori primăvăratice. Pentru a înfrumuseța și mai tare rezultatul final, folosește un tub de sclipici și câteva fundițe colorate. Poți amplasa inclusiv un covor cu tematică sau să așezi pe consola din hol un aranjament floral cu bulbi de primăvară.
  • Dacă ai copii mici, le poți crea un spațiu special pentru joacă și activități creative de Paște. Poți așeza pe jos o pătură moale și câteva coșuri împletite umplute cu ouă din plastic colorate sau cu jucării tematice. Pe perete puteți desena împreună un iepuraș uriaș sau puteți realiza din hârtie decorațiuni pentru casă. Amenajează un astfel de colț și pentru adulți - un loc destinat meditației și relaxării.

 

Ce nu poate lipsi de pe masa de Paște?

Pe lângă adaptarea obiectelor decorative și pieselor de mobilier, aranjarea mesei de Paște este la fel de importantă pentru obținerea unui ambient intim.

Există multe variante pe care le poți avea în vedere și care te vor ajuta implicit să conferi locuinței un vibe personalizat. Însă, pentru a obține efectul vizual dorit, chiar și în cazul unor proiecte case mici, trebuie să ai pe masă următoarele:

  • Față de masă - Alege o față de masă festivă, din materiale naturale precum bumbac sau in. Poți opta inclusiv pentru modelele cu imprimeuri florale și să le asortezi cu șervețelele tematice. 
  • Tacâmuri din argint - Vrei să conferi sărbătorii importanța cuvenită? Investește într-un set complet de tacâmuri din materiale prețioase. Argintul este o alegere inspirată. Cu siguranță vor deveni rapid accentele de culoare de la masă. 

 

  • Flori de primăvară - Proaspete sau artificiale, florile de primăvară conferă personalitate locului. Lalelele, narcisele, zambilele sau florile în tonuri pastelate înseninează atmosfera și simbolizează spiritul de renaștere al primăverii. Optează pentru o vază mare, transparentă. 
  • Ouăle vopsite - Sunt vedetele incontestabile ale mesei de Paște. Le poți vopsi în culori vii, cu modele tradiționale sau moderne, în funcție de preferințe. Ai grijă să adaptezi modelul la cerințele stilului de amenajare. 
  • Lumânări decorative - Lumânările parfumate cu note florale sau în formă de ouă creează o ambianță caldă și primitoare. Pentru un plus de eleganță, optează pentru un sfeșnic delicat, dar în același timp sofisticat și impunător. 

 

Detalii care fac diferența

Îți dorești un proiect casa cu adevărat deosebit de Paște? Există câteva detalii care te vor ajuta să obții efectele dorite:

  • Lumina - Pentru o atmosferă caldă și primitoare, mizează pe lumânări parfumate sau becuri cu lumină ambientală. Seara, poți aprinde ghirlandele luminoase pentru un strop de magie.
  • Mirosul pascal - Folosește difuzoare cu uleiuri esențiale pentru a crea un miros specific de sărbătoare. O idee la fel de bună este să gătești cozonaci sau preparate tradiționale de Paște.
  • Florile naturale - Optează pentru buchete primăvăratice - cu lalele, narcise sau zambile. Fă-le chiar tu, dacă ai în grădină ghivece cu flori și amenajează masa de dining, comoda din dormitor sau noptierele. 
  • Adaptabilitate - E foarte important să personalizezi decorul în funcție de caracteristicile specifice ale locuinței. În cazul unor proiecte case cu etaj, ai libertatea de a alege, dar nu înseamnă că trebuie să exagerezi.
  • Muzică - Chiar dacă ești în prezența celor pe care îi iubești cel mai mult, condimentează atmosfera cu muzică bine aleasă. Fă-ți un playlist de sărbătoare, care să inspire la dans și voie bună. 

 

Cele mai frumoase case de Paște sunt cele decorate din suflet. Nu contează cine are cele mai frumoase ornamente, ci cine știe să le adapteze în funcție de preferințe și spațiul avut la dispoziție. 


Ține cont de sfaturile de mai sus și bucură-te de rezultatele dorite!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Cum să decorezi un proiect casa fără să găurești pereții?
Vrei să transformi un proiect casa simplist în propria oază de liniște și relaxare? După etapele de execuție, amenajarea locuinței reprezintă următorul și cel mai important pas ....
Citeste mai mult
25 Iunie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Ce aer condiționat să cumpăr pentru un proiect casa mic?
Zilele călduroase de vară se apropie cu pași repezi, așa că dacă ai un proiect casa mic, ar trebui să te pregătești temeinic pentru sezonul estival.
Citeste mai mult
30 Mai 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Paște - idei de amenajare
Paștele reprezintă un moment potrivit pentru redecorarea unui proiect casa și implicit reîmprospătarea atmosferei generale....
Citeste mai mult
29 Aprilie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu