/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casă - De ce să optezi pentru balcon închis?

Proiect casă - De ce să optezi pentru balcon închis?

balcon inchis

Urmează să te muți, însă nu știi ce proiect casă ar trebui să abordezi? Deși balconul deschis a căpătat o mare popularitate în ultima perioadă, prezintă simultan și o multitudine de dezavantaje. Astfel, mulți preferă fie că opteze pentru o variantă deja închisă, fie să-și închidă balconul deschis.

Astfel, trebuie să-ți alegi o echipă specializată de colaboratori care să-ți transforme visul în realitate. Comunică în permanență cu echipa selectată și informează-i în legătură cu dorințele tale. Astfel, ei vor putea să pună la punct un proiect casă care într-adevăr să ți se potrivească.

Proiect casă - Care sunt avantajele unui balcon închis?

Când vine vorba de locuință, dorințele și nevoile fiecărei persoane sunt diferite. Astfel, alcătuirea unui plan, dar și punerea lui în aplicare devine o adevărată provocare. Trebuie să știi de la început exact ceea ce îți dorești, astfel nu vei risca să ai parte de un rezultat nesatisfăcător. Dacă încă nu te-ai hotărât în legătură cu varianta ideală pentru tine, iată câteva avantaje pe care ți le oferă un balcon închis:

-          Dispui de mai mult spațiu - Poți chiar să optezi pentru extinderea livingului până în balcon. Totuși, este foarte important să fie efectuată o izolare fonică potrivită. Astfel, te vei putea bucura de liniștea casei tale în orice perioadă a zilei.

-          Flexibilitate sporită - Poți opta pentru orice tip de mobilă pentru balcon, fără a-ți face griji de condițiile meteo. Astfel, poți crea un adevărat spațiu de relaxare unde îți poți savura cafeaua indiferent de anotimp.

-          Păstrarea curățeniei - Spre deosebire de balconul deschis, cel închis nu va lua contact direct cu spațiul exterior. Astfel, nu te vei confrunta cu problema prafului sau apei ajunse pe balcon după ploaie. Balconul închis se poate întreține într-un mod mult mai facil.

-          Efectele meteo - După cum deja am menționat, condițiile meteo nu vor mai reprezenta un motiv de îngrijorare. Vei putea profita la maxim de balconul tău oricând îți dorești.

-          Diferite utilizări - Poți amenaja atât un spațiu destinat activităților fizice sau de relaxare, cât și un spațiu pentru depozitare. În funcție de nevoile tale, poți oricând să modifici interiorul balconului. Astfel, nu trebuie să-ți faci griji în privința posibilei lipse de spații destinate depozitării.

Nu în ultimul rând, orice proiecte casă dotate cu un balcon închis îți vor oferi mult mai multă siguranță. Este recomandat să optezi pentru o astfel de variantă mai ales dacă ai copii sau deții animale de companie.

Proiect casă - Cum poți amenaja balconul închis?

Nu știi cum ai putea să utilizezi spațiul balconului tău. Iată câteva idei de amenajare care cu siguranță se vor potrivi oricărei locuințe:

-          Poți crea un design cu adevărat unic pentru balconul tău. În funcție de stilu de amenajare pentru care ai optat în casă, poți continua pe o notă similară și în balcon.

-          Amenajarea unui spațiu de depozitare suplimentar poate deveni o nevoie. Astfel, dacă nu îți dorești o locuință aglomerată, poți opta să îl plasezi pe balcon. Tot ceea ce trebuie să faci este să achiziționezi mijloacele ideale pentru depozitare - un dulap, sertare.

-          Decorațiunile sunt un alt element important pentru crearea unei atmosfere cu adevărat unice. Optează pentru ghirlande luminoase dacă îți dorești un spațiu care să-ți ofere deplină relaxare. De asemenea, poți plasa și câteva plante în balcon. Ele vor da un aer cu totul aparte și te vor face să te simți mai aproape de natură în propria locuință.

Optează pentru cele mai potrivite variante pentru tine și familia ta! Colaborarea cu o echipă de profesioniști îți poate ușura considerabil procesul de construcție și de amenajare. Așadar, selectează întotdeauna firma de proiecte casă care urmează să-ți transforme viziunea într-o realitate!

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiect casa de Paște - idei de amenajare
Paștele reprezintă un moment potrivit pentru redecorarea unui proiect casa și implicit reîmprospătarea atmosferei generale....
Citeste mai mult
29 Aprilie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu