/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casă - Ce trebuie să știi despre locuințele duplex?

Proiect casă - Ce trebuie să știi despre locuințele duplex?

Proiect casă - Ce trebuie să știi despre locuințele duplex

Un astfel de proiect casă presupune construirea a două locuințe individuale despărțite de un singur zid. Deși este o singură construcție, intrarea, facilitățile și grădina sunt complet separate. De cele mai multe ori, ele sunt construite în oglindă, adică planul celor două spații este unul identic.

Mai mult decât atât, reprezintă o alegere inedită pentru cei ce-și doresc să locuiască la casă, însă nu dispun de bugetul necesar. Din punct de vedere financiar, este mult mai avantajos să optezi pentru o casă duplex, decât pentru un imobil propriu. De asemenea, este o alegere potrivită pentru cei ce-și doresc să aibă familia sau prietenii aproape. 

Totuși, ca orice altă construcție, există anumite avantaje și dezavantaje pe care trebuie să le iei în considerare.

Proiect casă duplex - Ce avantaje are o astfel de construcție?

Cu siguranță măcar o dată ai văzut o astfel de locuință și te-ai întrebat ce are în plus față de o construcție individuală. Există o multitudine de beneficii pe care casa duplex ți le poate oferi ție și familiei tale:

• Costuri de construcție substanțial mai scăzute - Este mult mai avantajos să optezi pentru un proiect casă de tip duplex dacă îți dorești să te încadrezi într-un buget. Pentru o locuință cu o suprafață identică, imobilele individuale pot ajunge și la prețuri cu 25% mai ridicate. 

• Costuri de întreținere avantajoase - Datorită peretelui despărțitor, eficiența termică este una puternică, iar prețurile unele scăzute. Tocmai de aceea, locuințele duplex sunt considerate cele mai economice tipuri de construcții pentru care ai putea opta. 

• Posibilitatea ca rudele să-ți devină vecini - De multe ori, distanța reprezintă o mare problemă pentru întreținerea relațiilor cu rudele. Tocmai de aceea, mutarea împreună într-un duplex poate reprezenta o idee ce v-ar putea apropia. Mai mult decât atât, poate deveni dificil să păstrezi o balanță între viața personală și cea profesională. Astfel, părinții tăi te pot ajuta în situațiile neprevăzute, de exemplu să supravegheze copiii. 

Nu în ultimul rând, din punct de vedere al design-ului, locuința ta se bucură de o estetică aparte, care cu siguranță va uimi vizitatorii. Construcția în oglindă fac locuințele de tip duplex să aibă un design armonios. 

Proiect casă duplex - Ce dezavantaje trebuie să ai în vedere?

Proiect casă - Ce trebuie să știi despre locuințele duplex

Și în cazul unor astfel de construcții există anumite dezavantaje care te pot face să nu iei în considerare o astfel de variantă. Așadar, iată care ar putea fi minusurile unor proiecte case de tip duplex:

• Senzația de lipsă a intimității - Împarți un perete cu vecinul tău, așadar există posibilitatea să ai senzația că el va ști în permanență ceea ce faci în propria locuință. Astfel, există riscul să nu observi o mare diferență între locuitul la bloc și cel la casă. De asemenea, de cele mai multe ori grădinile sunt separate printr-un gard care nu oferă intimitate deplină. Astfel, vecinul poate reprezenta un impediment în după-amiezile când îți dorești să te relaxezi de unul singur, fără a fi întrerupt. 

• Prezența poluării fonice - Dacă ai un stil de viață liniștit și prețuiești odihna, atunci un vecin gălăgios poate reprezenta un mare impediment. Peretele despărțitor oferă izolare fonică, însă nu îți garantează protecția împotriva zgomotelor puternice. 

• Imposibilitatea modificării locuinței fără acordul vecinului - Nu vei putea să aduci niciun fel de notă personală locuinței tale fără acordul vecinului. Duplexurile vin deja finisate, iar orice schimbare ți-ai dori să aduci trebuie să discuți împreună cu vecinul. 

Înainte de a opta pentru o nouă locuință, ia în calcul atât avantajele, cât și dezavantajele de care vei avea parte. De asemenea, acordă o mare atenție echipei colaboratoare într-un astfel de proiect. Dedicarea și profesionalismul firmei de construcții îți va garanta un rezultat conform așteptărilor. 

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - cum amenajăm casa de Crăciun?
Perioada sărbătorilor este aproape, iar amenajarea unor proiecte case nu mai poate aștepta. Decorarea festivă a locuinței creează atmosfera ideală momentelor petrecute ....
Citeste mai mult
29 Noiembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu