/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casă București - Idei de amenajare a bucătăriei

Proiect casă București - Idei de amenajare a bucătăriei

Cuprins

Proiect casă București - Idei de amenajare a bucătăriei

Fie că este vorba despre un proiect casă simplă sau o amenajare mai complexă, profesioniștii în domeniu sunt mereu pregătiți să te ajute. Este normal ca viziune fiecăruia să difere atunci când ne gândim la ,,bucătăria ideală”, de aceea întregul plan trebuie bine pus la punct de la început. 

Proiect casă simplă - De ce trebuie să ții cont?

În amenajarea oricărei locuințe există câteva criterii pe care trebuie să le ai în vedere. Astfel, te asiguri că rezultatul pe care ți-l dorești este realizabil și îți satisface nevoile:

·         Dimensiunile încăperii - Indiferent de bucătăria la care facem referire, dimensiunile pot să difere și chiar să te oblige la compromisuri. De exemplu, o bucătărie mică nu îți va permite amplasarea unei mese destinate unui număr mare de persoane. De asemenea, alegerea elementelor amplasate în cameră trebuie făcută cu atenție dacă îți dorești un rezultat estetic, dar și funcțional. O echipă specializată te poate ajuta în alcătuirea de proiecte case mici și la punerea lor în aplicare. 

·         Buget - Reprezintă unul dintre criteriile ce necesită foarte multă grijă și răbdare. În funcție de mărimea bucătăriei, dar și de cerințele tale, suma alocată poate să varieze. O discuție cu profesioniștii te poate îndruma către o aproximare cât mai exactă a viitoarelor cheltuieli. Astfel, nu vei fi luat prin surprindere și nu vei fi nevoit să-ți schimbi deciziile pe ultima sută de metri. Nu în ultimul rând, nu uita să ai la dispoziție și un ,,buget de urgență” în cazul apariției unor modificări necesare ale proiectului. De exemplu, un imobil amplasat într-o clădire veche poate prezenta stricăciuni pe care încă nu le-ai descoperit. 

·         Propriile dorințe și nevoi - După cum bine știi, dorințele și nevoile noastre diferă, de aceea este bine să căutăm o echipă colaboratoare care să empatizeze cu noi. De asemenea, ideal este să te gândești bine dacă îți dorești să investești în bucătărie. Dacă nu obișnuiești să gătești și abia dacă petreci timp într-o astfel de încăpere, investițiile costisitoare probabil nu se potrivesc stilului tău de viață.

Proiect casă simplă - Selectează ideea care ți se potrivește cel mai bine!

Există o multitudine de idei și stiluri pe care le poți aborda în propria locuință. În cazul încăperilor destinate pentru prepararea mâncării, printre cele mai utilizate se pot regăsi:

·         Stilul modern - O astfel de bucătărie este ideală pentru persoanele care își doresc să îmbine eleganța, simplitatea și funcționalitatea în piesele de mobilier. Sunt utilizate forme geometrice, linii curate și elemente de inspirație minimalistă. În spațiul de care dispui pot fi incluse polițe deschise, sertare culisante și rafturi dreptunghiulare. Totuși, dacă încăperea prezintă dimensiuni mici, încearcă să te ferești de corpurile suspendate cu vitrine la vedere. Este recomandat să optezi pentru variante mai simple, care să nu încarce prea mult. 

·         Stilul rustic - Reprezintă opțiunea ideală pentru cei care-și doresc o atmosferă caldă și primitoare în bucătărie. De asemenea, este un stil care te apropie de natură și care abordează o estetică bazată pe simplitate. Așadar, atunci când alcătuiești împreună cu echipa colaboratoare un proiect casă simplă, optează pentru texturi naturale, culori neutre inspirate din natură și detalii autentice. De asemenea, materialul vedetă într-o bucătărie rustică este lemnul. 

·         Stilul vintage - Materialele utilizate în alcătuirea unei astfel de bucătării nu trebuie să fie neapărat vechi, ci să fie recondiționate în conformitate cu stilul. Culorile predominante pentru o amenajare vintage sunt pastelurile și accentele tari. De asemenea, detaliile joacă un rol important și pot determina reușita proiectului. 

Așadar, proiectul reprezintă punctul de plecare și cel mai important pas al unei amenajări. Contactează-ne și discută cu echipa noastră pentru a-ți transforma visul în realitate!

Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței intră aici.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu