/ Proiecte de casa / Blog / Cele mai impunătoare proiecte case din lume

Cele mai impunătoare proiecte case din lume

Dacă ai rămas în pană de idei în ceea ce privește execuția și amenajarea locuinței, cele mai impunătoare proiecte case îți stau la dispoziție. Elementele estetice luxoase, dar și modalitatea de construire te pot inspira în obținerea casei perfecte. 

Ești curios să afli care sunt clădirile care au devenit populare datorită designului impunător? Descoperă-le pe toate în rândurile de mai jos. 

 

Top 3 cele mai impunătoare proiecte case din lume 

Cauți modelul ideal de locuință, dar nu ai găsit nimic care să se preteze nevoilor tale?

Există multe proiecte case devenite populare pentru arhitectura desăvârșită, însă 3 dintre ele se remarcă în mod special și anume:

  1. Fallingwater – Pennsylvania – A obținut titlul de cea mai frumoasă casă din lume în anul 2017. Numele nu este întâmplător - tocmai pentru că oferă o priveliște superbă asupra unei cascade. Frank Lloyd Wright este cel care a pus în aplicare principiile arhitecturii organice pentru a construi clădirea. În ciuda aspectului proaspăt și modern, locuința datează din anul 1936. Pentru ceva timp a fost reședința milionarului Edgar Kaufmann. Astăzi, poate fi vizitată de cei dornici să trăiască farmecul unui proiect casa conectat cu natura. 
  2. Palazzo di Amore, Beverly Hills, California – Deținută de Jeff Greene, casa se numără printre cele mai scumpe reședințe din Statele Unite ale Americii. Cu o valoare estimată la 195 milioane de dolari, locuința are circa 5000 de metri pătrați. Este suficient de spațioasă pentru a găzdui aproximativ 1.000 de invitați, dar și petreceri somptuoase. Stilul pe care îl abordează subliniază farmecul mediteranean. Vibe-ul pe care îl inspiră este unul de vacanță. Locuința deține atât piste de bowling și terenuri de tenis cât și piscine iluminate.
  3. Antilia - Mumbai, India – Antilia este reședința privată a miliardarului indian Mukesh Ambani și este considerată una dintre cele mai scumpe proiecte case din lume. Are 27 de etaje și include o gamă variată de facilități de lux, inclusiv un heliport, o sală de cinema și un garaj impresionant. În mod evident, întreținerea locuinței e pe măsură. Omul de afaceri a angajat aproximativ 600 de oameni pentru a se ocupa de curățenie și aspecte administrative. Sună convenabil, nu-i așa? 

 

Elementele esențiale unui proiect casa impunător

Când spui case impunătoare spui inevitabil grandiozitate și rafinament. Te întrebi cum poți oferi locuinței personale un pix din luxul celor mai apreciate clădiri? Iată câteva elemente esențiale pe care le poți lua în considerare pentru un astfel de proiect casa:

  • Dimensionarea potrivită - O casă impunătoare obișnuiește să aibă dimensiuni mai mari decât casele obișnuite. Poți adăuga, așadar, mai multe nivele sau chiar o înălțime mai impunătoare a clădirii. Dacă suprafața exterioară nu îți permite, nu-ți face griji. Poți transforma și proiecte case mici în opțiuni care să atragă toate privirile. Trebuie doar să aplici tehnicile potrivite. 
  • Arhitectură elaborată - Designul arhitectural al casei ar trebui să fie elaborat și impresionant. Poți alege un stil specific, cum ar fi neoclasic, modernist sau futurist pentru a crea un efect vizual puternic. Apelează la o echipă renumită în industrie, care dispune de suficientă experiență pentru a-ți oferi suportul tehnic necesar. 
  • Fațadă impunătoare - Fațada casei este un element cheie în ceea ce privește definitivarea designului general. Poți include ancadramente, profile decorative sau alte detalii care să aducă plus valoare rezultatului final. Chiar și vopseaua pe care o aplici unui proiect casa contează. Alternativele decorative, cu finisaje fine și caracteristici durabile excelente devin alegerile ideale. 
  • Spațiu exterior amenajat în ton cu locuința - O casă impunătoare poate fi completată de o curte bine decorată și un peisaj atrăgător. Nu ezita să adaugi alei pavate, grădini cu flori, fântâni sau piscine pentru a contribui la o peisagistică spectaculoasă. 
  • Materiale de înaltă calitate - Utilizarea materialelor premium este esențială pentru un obținerea unor proiecte case luxoase. Printre variantele pe care merită să le iei în considerare se numără marmură, granit și sticlă. 
  • Ferestre mari și iluminare naturală - Ferestrele mari, înalte și minimaliste contribuie la crearea unui ambient bine luminat, relaxant și în același timp personalizat. 

 

Poți obține un aspect luxos dintr-o locuință de mici dimensiuni?

Mulți au impresia că doar locuințele de mari dimensiuni pot căpăta un design luxos și impunător. Adevărul este că poți transforma o locuință compactă într-un etalon de eleganță și frumusețe. Însă, e foarte important să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Personalizează totul - Sună clișeic, dar oricât de mult te-ai inspira din designul celor mai apreciate clădiri, locuința personală trebuie să te reprezinte. Adaugă acel element de unicitate - fie că e vorba de obiecte decorative sau de alegerea culorilor. Casa visurilor trebuie să-ți ofere confort înainte de toate. Așadar, nu încerca să copiezi ce au făcut alții, ci să reinterpretezi și să adaptezi în funcție de felul tău de a fi. 
  • Culorile schimbă totul - Alege nuanțe deschise pentru că maximizează spațiul și împrospătează atmosfera generală, ceea ce este esențial în cazul unor proiecte case mici. Unde intervine luxul într-o asemenea situație? Nimic mai simplu. Poți adăuga tonuri mai închise sau accente de culoare în mobilier și decorațiuni pentru a aduce un plus de rafinament rezultatului final. Nu uita - detaliile fac diferența. Mânerele ușilor, prizele și întrerupătoarele pot fi actualizate la modele mai elegante.
  • Mizează pe multifuncționalitatea tehnologiei de ultimă generație - Toate casele impunătoare integrează dispozitive moderne - fiecare cu un rol specific. Pe lângă estetica modernistă, reușesc să ofere un plus de eficiență activităților zilnice.
  • Mobilierul contează întotdeauna - Optează pentru mobilier de calitate, de preferință cu  finisaje simple și linii curate. Opțiunile multifuncționale pot ajuta la economisirea spațiului în cazul unor proiecte case mici. Pielea, catifeaua sau alte tapițerii de lux pot adăuga o notă sofisticată, dar în același timp extravagantă. 

 

În topul celor mai impunătoare proiecte case din lume se poate afla și locuința ta dacă aplici sfaturile de mai sus. Eleganța stă în detalii.

 

Alege personalizat și bucură-te de locuința visurilor tale!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu