/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casa etaj București - Avantajele casei cu etaj

Proiect casa etaj București - Avantajele casei cu etaj

Cuprins

Proiect casa etaj București - Avantajele casei cu etaj

Proiect casa etaj București este o variantă multifuncțională, dar în același timp impresionantă din punct de vedere al design-ului. Totuși,  probabil și tu te-ai întrebat dacă o casă cu etaj sau una fără este mai indicată pentru tine și familia ta.

Iată câteva avantaje de care te vei bucura dacă optezi pentru o locuință cu etaj:

       O să ai parte de mai mult spațiu locuibil pe o suprafață de mici dimensiuni. Dacă ai o familie numeroasă, dar nu dispui de teren pentru a construi o casă destul de mare, un etaj este soluția! De obicei în zonele urbane terenurile au o suprafață mică, din cauza dezvoltării continue a orașului.

       Mai mult loc pentru grădină. Dacă îți place să realizezi activități în aer liber, o locuință cu etaj îți oferă avantajul de a definitiva spații pentru joacă sau relaxare. Te poți bucura de seri dinamice cu cei dragi sau te poți retrage câteva ore în grădină. Aici poți adăuga flori parfumate sau plante diverse pentru a oferi spațiului exterior un suflu elegant.  Dacă grădinăritul a devenit o pasiune, poți utiliza spațiul pentru a crește legume și fructe bio.

       O casă cu etaj îți poate oferi o priveliște mult mai amplă, dar și mult mai multă lumină naturală. Astfel, costurile energetice vor scădea semnificativ. În plus, insomniile sau factorii de stres nu vor mai reprezenta probleme greu de gestionat.

       O organizare mai bună a întregii locuințe. De cele mai multe ori, locuințele cu etaj sunt gândite astfel: zona de zi se află la parter, iar cea de noapte la etaj. De asemenea, vei putea organiza cu ușurință lucrurile personale. În cazul în care este nevoie poți adăuga rafturi sau alte obiecte de mobilier, fără a dezechilibra aspectul general.

       Costuri mai mici la construcție. De obicei, fundația și acoperișul casei necesită investirea unor sume considerabile. O locuință cu etaj prezintă, însă, o suprafață mai mică, ceea ce va reduce prețul aferent procesului de construcție.

Proiect casă etaj București - Alte opțiuni pentru un al doilea nivel

Mansarda reprezintă o alternativă mai ieftină pentru un al doilea nivel al casei tale. Costurile construcției, de manoperă și de încălzire sunt semnificativ mai mici comparativ cu opțiunile clasice. Spațiul este unul intim, potrivit pentru amenajarea unui dormitor, dressing sau chiar a unei camere pentru oaspeți.

 

Alegerea unei mansarde în detrimentul unui etaj întreg aduce și o greutate mai mică a locuinței. De ce este important un asemenea aspect? Ei bine, o locuință mai ușoară va avea un risc mai scăzut de distrugere în cazul unui cutremur sau altor situații neplăcute.

O casă cu mansardă oferă un aspect plăcut și confortabil. Totuși, ar trebui să acorzi o atenție deosebită tavanului înclinat specific. Iată câteva aspecte care vor elimina din start situațiile neplăcute:

       Dacă spațiul dintre podea și tavan nu este foarte mare, nu vei avea posibilitatea să-ți montezi orice tip de ferestre. Trebuie alese cu atenție dimensiunile pentru a nu exista diferențe de structură. Orice dezechilibru estetic poate afecta design-ul general.

       Alegerea pieselor de mobilier trebuie realizată cu mare atenție în ceea ce privește înălțimea. Există mansarde care îți permit amplasarea obiectelor mai înalte și mansarde care nu-ți permit. De asemenea, nu vrei ca spațiul să arate încărcat. Fă-ți un plan atent despre cum vrei să arate rezultatul final. Ia în calcul și părerea specialiștilor în domeniu. O firmă construcții București te va ajuta să obții unicitate și armonie vizuală.

       Izolarea termică foarte bună este obligatorie dacă alegi o asemenea locuință. Este foarte important, deoarece atât iarna, cât și vara, temperaturile se resimt mult mai puternic la nivelul mansardei.

Ia în considerare avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni și alege ce ți se potrivește mai bine!

Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței intră aici.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu