/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casă București – Cum să aerisești corect locuința?

Proiect casă București – Cum să aerisești corect locuința?

Cuprins

Definitivarea elementelor de design și trasarea încăperilor nu sunt singurele elemente importante atunci când vine vorba de alegerea unui proiect casă București. Modalitatea de aerisire a spațiului este un punct esențial care te va ajuta să te bucuri de o atmosferă relaxantă. Totuși, majoritatea tratează cu superficialitate un asemenea aspect, ceea ce duce la apariția problemelor tehnice. Există și alte efecte negative pe care le prezintă aerisirea necorespunzătoare a locuinței:

-       Apar urmele de mucegai și igrasie, care afectează atât structura locuinței, cât și estetica generală. Petele nu vor dispărea cu ușurință, chiar dacă utilizezi substanțe costisitoare sau tehnici speciale de curățare. Aerul va deveni din ce în ce mai greu de respirat și se vor instala rapid problemele de sănătate. Sistemul respirator va avea cel mai mult de suferit. Simptomele predominante sunt: respirație îngreunată, strănut, tuse, secreții nazale sau iritații la nivelul pielii. În cazul în care nu se intervine la timp, se pot dezvolta chiar boli pulmonare grave.

-       Probleme de concentrare. Este mai mult decât evident că nu te vei putea odihni într-o cameră aerisită incorect. Te vei confrunta, de asemenea, cu insomnii și probleme de concentrare, ceea ce te va împiedica să realizezi toate activitățile zilnice. 

-       Mirosuri neplăcute. Umiditatea în exces va cauza dezvoltarea mirosurilor neplăcute, care vor persista, indiferent de intensitatea odorizantelor utilizate. Lucrurile devin și mai greu de gestionat dacă ai animale de companie.

-       Va trebui să faci mereu investiții costisitoare pentru reabilitarea locuinței. Chiar dacă pare greu de crezut, infiltrațiile cauzate de aerisirea inadecvată a locuinței îți vor da mari bătăi de cap. Va fi nevoie, așadar, să aloci constant sume costisitoare pentru renovarea încăperilor.

 

Proiect casă București – Tips&tricks pentru aerisirea corectă a locuinței

Deschiderea geamurilor reprezintă pentru mulți cea mai eficientă activitate de aerisire. Însă, lucrurile nu stau deloc așa.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de un ambient plăcut, indiferent de situație:

-       Integrează în fiecare cameră plante – Florile au un rol important pentru a purifica aerul. Elimină o mare parte din toxine, ceea ce îndepărtează riscul dezvoltării alergiilor. Este recomandat să le amplasezi în fiecare cameră pentru a te bucura de o senzație constantă de bine. În plus, designul general va fi îmbunătățit. Plantele vor aduce o pată de culoare interesantă și vor completa armonios stilul de amenajare abordat. Poți alege inclusiv ghivece care integrează finisaje delicate sau forme jucăușe.

-       Optează pentru un sistem performant de aerisire – Una dintre cele mai avantajoase investiții pe care le poți face este un mecanism de ventilație. Filtrele speciale pe care le integrează te vor ajuta să definitivezi rezultatele dorite. Nu va mai fi nevoie să deschizi geamul sau să apelezi la odorizante de cameră. Totuși, va fi nevoie să discuți pe îndelete cu firma de construcții București. Arhitecții se vor ocupa de amplasarea corectă a sistemului, ceea ce îi va spori randamentul. Astfel, indiferent de specificațiile tehnice pe care le prezintă camerele sau dimensiunile locuinței, te vei bucura de un aer mereu curat.

-       Alocă o zi pe săptămână pentru schimbarea așternuturilor – Obiceiurile sănătoase stau la baza experiențelor unice. Chiar dacă par curate, așternuturile de pat ascund în structura lor numeroase bacterii. E recomandat, așadar, să le schimbi o dată pe săptămână. Oboseala și factorii de stres nu îți vor mai cauza probleme.

 Modalitatea de aerisire devine, așadar, un punct esențial în definitivarea unui spațiu relaxant. Cele mai indicate variante sunt sistemele de ventilație profesionale, care garantează performanțe excelente. Însă, e recomandat să consulți părerea specialiștilor care se vor ocupa de compartimentarea casei. Astfel, te vei asigura că nu vor interveni situații neplăcute

Alege întotdeauna calitatea!

Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței intră aici.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu