Zilele călduroase de vară se apropie cu pași repezi, așa că dacă ai un proiect casa mic, ar trebui să te pregătești temeinic pentru sezonul estival. Spațiul compact oferă de cele mai multe ori senzația de prea plin, ceea ce aglomerează inevitabil ambientul general. Menținerea unei atmosfere răcoroase pe timp de vară poate deveni, așadar, o provocare. Pe lângă temperaturile ridicate din interior, trebuie să ai grijă și la modalitatea de amenajare. Cea mai bună soluție ar fi să achiziționezi un aparat de aer condiționat. Însă, pentru a-ți securiza investiția trebuie să ții cont de câțiva factori.
Ce trebuie să ai în vedere, dar și cât de mult contează caracteristicile unui proiect casa poți afla în ghidul de mai jos.
Poate cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când alegi aerul condiționat este să nu iei în considerare specificațiile locuinței. Mulți cumpărători fac achiziția doar în funcție de capacitatea de răcire, însă ideal ar fi să începi cu evaluarea clădirii.
Iată care sunt aspectele la care trebuie să fii atent/ă mai întâi de toate:
Vrei să aduci o notă personală locuinței și să te bucuri în același timp de o atmosferă răcoroasă pe timp de vară? Iată câteva modele recomandate în funcție de stilul de amenajare al unor proiecte case:
Capacitatea de răcire este foarte importantă, dar dispozitivul ar trebui să prezinte și alte funcții pentru a spori confortul resimțit. Iată care sunt cele mai apreciate opțiuni:
Pe lângă funcțiile standard de răcire, încălzire și ventilație, aparatele moderne pot îmbunătăți și calitatea aerului interior. Așadar, dacă ai un proiect casa mic, foarte expus la acțiunea umidității, ar trebui să iei în considerare o asemenea caracteristică. Principalul rol pe care îl îndeplinește este de a reduce riscul apariției urmelor de igrasie și mucegai.
Dacă vrei să sporești durabilitatea aerului condiționat, trebuie să acorzi o atenție deosebită procesului de întreținere. Vestea bună e că există variante cu autocurățare integrată, ceea ce te va scuti de timpul pierdut și costurile aferente mentenanței. În general, modelele care nu au o astfel de funcție trebuie verificate o dată la 6 luni.
Sigur vrei să ajungi acasă, după o zi obositoare de muncă, petrecută în căldura toridă a verii și să te bucuri de un ambient răcoros. Vei găsi pe piață modele care pot fi programate pentru a întreține confortul termic din interior. Pentru un plus de eficiență, alege-le pe cele care prezintă și comenzi Wi-Fi sau scanare 3D.
La fel de importante sunt și filtrele, pentru că asigură buna funcționare a echipamentului de răcire. Printre principalele componente care se regăsesc la nivelul aparatului se numără:
Un aparat de aer condiționat devine alegerea ideală pentru proiecte case mici. Însă, nu mulți iau în considerare instalarea unui sistem de ventilație, chiar dacă avantajele sunt evidente.
Spațiul compact nu ar trebui să reprezinte o problemă, dar ar trebui să ai în vedere următoarele lucruri înainte de a lua o decizie:
Chiar dacă aerul condiționat este o alege la îndemână, ai putea lua în considerare și sistemele de ventilație. Modelele cu recuperare de căldură pot fi folosite și pe timp de iarnă. Sunt ideale în cazul în care vrei să reduci costurile de întreținere ale unui proiect casa.
Temperaturile extreme din sezonul estival afectează în mod semnificativ gradul de confort termic din interiorul locuinței. Lucrurile se complică și mai tare în cazul unor proiecte case mici. Spațiul compact și căldura toridă din timpul verii pot da senzația de supraaglomerare. Cel mai bine ar fi să investești într-un aparat de aer condiționat sau, dacă bugetul îți permite, într-un sistem de ventilație. E foarte important să ții cont de stilul arhitectural, dar și de specificațiile tehnice ale echipamentului. Cu cât este mai avansat, cu atât te vei putea bucura mai mult de avantajele pe care le oferă.
Fă o investiție inteligentă pentru casă și creează-ți propria oază de relaxare în anotimpul călduros!