/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casă - Centrala electrică versus centrala pe gaz

Proiect casă - Centrala electrică versus centrala pe gaz

Cuprins

Centrala electrică versus centrala pe gaz

Fiecare proiect casă prezintă particularități diferite, astfel și idealul centralei pentru locuința ta se schimbă. Cele mai populare opțiuni pe care le ai la dispoziție sunt centrala electrică și centrala pe gaz. Fiecare variantă îți oferă o încălzire calitativă a casei. Pe lângă tipul centralei, trebuie să alegi și o firmă de la care să achiziționezi un produs de calitate. Astfel, siguranța ta și a familiei, dar și durabilitatea centralei îți sunt asigurate.

Proiect casă - De ce să optezi pentru centrala electrică?

Tocmai ce ai finalizat un proiect casă și dorești să începi amenajarea viitoarei tale locuințe? Pe lângă finisaje și elemente de mobilier și decorative, casa trebuie dotată și cu o sursă de încălzire. Dacă ești încă nehotărât în legătură cu cea mai potrivită alegere, iată câteva motive pentru care ai putea opta pentru o variantă electrică:

-          Ideală pentru locuințe de mici dimensiuni - Dacă deții o casă de dimensiuni mici, atunci poți lua în considerare centrala electrică. Spațiul va fi încălzit cu succes la costuri accesibile.

-          Predictibilitatea costurilor - Dacă știi puterea centralei poți calcula cu ușurință consumul ei. Astfel, la final de lună nu vei fi surprins de costuri mult prea ridicate.

-          Montaj și întreținere facilă - Nu este necesară instalarea unui coș pentru eliminarea emisiilor.

-          Siguranța - Spre deosebire de centrala pe bază de gaz, în cazul dispozitivului pe bază de electricitate nu există posibilitatea unei explozii.

-          Eco-friendly - Reprezintă un sistem ecologic prin care îți poți încălzi locuința. De asemenea, ea nu emite substanțe toxice, nu generează reziduuri și nici nu poluează fonic. Astfel, reprezintă o soluție ideală pentru cei care își doresc să protejeze mediul înconjurător.

Deși costurile sunt mai mari, pentru casele dotate cu surse eco de electricitate nu reprezintă o problemă. Astfel, dacă îți dorești să optezi pentru o soluție sustenabilă, ia în considerare și achiziționarea unor panouri solare. Energia generată de razele soarelui este nelimitată, iar costurile sunt reprezentate doar de achiziționarea unor panouri calitative.

Proiect casă - Avantajele centralei pe bază de gaz

Centrala electrica versus centrala pe gaz

Centrala pe gaz reprezintă o alegere ideală pentru proiecte case de dimensiuni mari. Pe lângă capacitatea de încălzirea crescută, mai există o serie de avantaje pe care să le iei în considerare:

-          Randament crescut - După cum am menționat, o astfel de variantă are capacitatea de a încălzi chiar și cele mai mari locuințe. Așadar, dacă deții o casă cu etaj, cu siguranță va fi mult mai avantajos să achiziționezi o centrală pe gaz.

-          Confort ridicat - Confortul este determinat tocmai de capacitatea de încălzire rapidă a încăperilor. Astfel, iernile friguroase nu vor reprezenta o amenințare pentru locuința ta.

-          Costuri mici - În comparație cu electricitatea, gazul este mult mai accesibil ca și preț. De asemenea, singurele lucrări de mentenanță în care va trebui să investești sunt verificările și reviziile periodice.

Totuși, una dintre principalele problemă care poate apărea în cazul centralei pe gaz este racordarea la rețeaua de gaze naturale. De exemplu, unele zone rurale nu sunt racordate, așadar locatarii nu au posibilitatea încălzirii cu astfel de centrale.

Așadar, în funcție de dimensiunile locuinței, dar și de locație, există diferite variante pentru care poți opta. Încearcă să faci fiecare decizie cu răbdare și să pui întotdeauna în balanță atât avantajele, cât și dezavantajele. De exemplu, centrala pe gaz este o variantă mai ieftină, dar care prezintă costuri crescute de montaj. În cazul celei electrice, lucrurile stau total invers. De asemenea, există și posibilitatea generării de energii proprii prin intermediul panourilor solare.

 

Optează pentru cea mai potrivită opțiune pentru locuința ta și profită de o încălzire calitativă. Fiecare proiect casă trebuie completat de dispozitivele, finisajele, dar și mobilierul pe care îl adaugi locuinței. 

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu