/ Proiecte de casa / Blog / Cum sa scazi costurile atunci cand construiesti o casa

Cum sa scazi costurile atunci cand construiesti o casa

bugetarea costurilor
Iti doresti sa iti construiesti o casa dar nu dispui de un buget foarte generos? Nu iti face griji. Citeste articolul de astazi si afla cum sa scazi costurile aferente procesului de constructie. Nu renunta niciodata la un vis, adapteaza-te.

Alege un proiect tip

Proiectul casei este un element fara de care nu poti incepe constructia, fiind obligatoriu ca acesta sa fie parafat si avizat. Vestea buna este ca, inca din acest punct, poti incepe sa faci economii. Alege un proiect deja existent, tip, care este mult mai ieftin in comparatie cu un proiect de casa personalizat.

In plus, acesta beneficiaza deja de toata documentatia tehnica necesara astfel incat sa poti incepe imediat lucrarile, fara sa mai fie nevoie sa astepti.

Exista doar anumite situatii exceptionale in care un proiect tip nu poate fi folosit: detinerea unui teren foarte mic sau ingust, anumite restrictii de design sau regim de inaltime.

Pentru ca mi-am dorit sa vin in ajutorul tau, am conceput mai multe proiecte de case tip care tin cont de nevoie si cerinte generale astfel cat sa raspunda si dorintelor tale in raport cu viitoarea ta casa. Acestea pot fi gasite aici. Putem face doar anumite modificari, fara a fi nevoie sa luam de la zero procesul de proiectare.

Lucreaza in regie proprie

Multe persoane aleg sa contracteze o firma de constructii care sa se ocupe de intreg procesul aferent realizarii viitoarei lor case. Insa, in contextul in care ai un buget limitat, o buna alegere poate fi constructia in regie proprie. Aceasta optiune inseamna si mult mai multe responsabilitati pentru tine, fiind necesara o implicare activa: obtinerea documentatiei si avizelor, achizitionarea materialelor de constructie, recrutarea muncitorilor.

Conform legii este obligatoriu sa angajezi un diriginte de santier care sa supervizeze toate etapele constructiei deci este important sa tii cont de acest aspect.

Practica a demonstrat faptul ca alegerea construirii in regie proprie te ajuta sa faci o economie de pana la 20% din valoarea casei. Trebuie doar sa stii ca timpul si cunostintele pe care le detii in domeniu te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii.

In cazul in care optezi pentru colaborarea cu o firma de constructii, nu lucra fara un contract bine pus la punct.

Daca nu poti fi prezent in toate fazele proiectului si alegi sa lucrezi cu o firma de constructii, ai mare grija in momentul semnarii contractului. Nu plati un avans mai mare de 15% din valoarea totala. In acest mod te asiguri ca nu dai foarte multi bani iar lucrarea este intarziata sau ramane nefinalizata. Stabileste, cu atentie, toate detaliile: pret final, elemente incluse, modalitatea de plata, transele, termenele limita, penalitati, alte dispozitii speciale.

Ia in calcul toate tipurile de constructii

In Romania, este o traditie sa se considere casele din caramida ca fiind cele mai bune, excluzand rapid orice alte variante. Ultimii ani au demonstrat ca exista multiple alternative care merita luate in calcul. Casele din panouri prefabricate, din lemn, pe structura metalica si, mai nou, cele realizate din containere reprezinta o alternative mai ieftina la zidaria clasica, fara a face rabat de la calitate si asigurandu-ti tot confortul necesar.

In plus, aceste tipuri de constructii se realizeaza intr-un timp mult mai scurt cee ace te va ajuta, inca o data, sa economisesti.

Orienteaza-te catre o casa cu o forma simpla

Trebuie sa stii ca atunci cand alegi o constructie complexa este nevoie si de o investitie mai mare. Cheltuielile aferente unei case cu o forma neobisnuita, cu multe etaje, cu fatate rotunjite sau multe ape ale acoperisului sunt, vizibil, mai mare. Cu cat alegi un design mai simplu, cu atat vei putea economisi mai mult, reusind sa te incadrezi in buget.

Daca veti tine cont de aceste sfaturi in momentul in care decizi sa iti construiesti viitoarea casa te asigur ca vei reusi sa economisesti, fara a exista aspecte negative in ceea ce priveste rezultatul final.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Cum să decorezi un proiect casa fără să găurești pereții?
Vrei să transformi un proiect casa simplist în propria oază de liniște și relaxare? După etapele de execuție, amenajarea locuinței reprezintă următorul și cel mai important pas ....
Citeste mai mult
25 Iunie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Ce aer condiționat să cumpăr pentru un proiect casa mic?
Zilele călduroase de vară se apropie cu pași repezi, așa că dacă ai un proiect casa mic, ar trebui să te pregătești temeinic pentru sezonul estival.
Citeste mai mult
30 Mai 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Paște - idei de amenajare
Paștele reprezintă un moment potrivit pentru redecorarea unui proiect casa și implicit reîmprospătarea atmosferei generale....
Citeste mai mult
29 Aprilie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu