/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare

Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare

Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică la un restaurant luxos sau cu un city break într-un oraș istoric. Însă, ce-ai zice dacă ai crea o poveste inedită prin intermediul decorațiunilor și a paletei cromatice? Casa este singurul loc unde te poți simți cu adevărat în largul tău, unde poți experimenta confort și intimitate. Unde ai putea petrece mai frumos, mai autentic și mai original dacă nu în propria locuință? În mod evident, trebuie să depui eforturi pe măsură - crearea ambientului dorit presupune personalizarea ideilor și a surselor de inspirație estetică.

Cel mai frumos Valentine’s Day chiar la tine acasă - ce zici, accepți provocarea? Mai multe despre decorarea unui proiect casa, dar și despre câteva variante pe care le poți pune în aplicare afli în rândurile de mai jos.

 

Reguli în amenajarea unui proiect casa de Valentine’s Day

Înainte de a trece la organizarea propriu-zisă a spațiului, există câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Amenajarea în ton cu ziua îndrăgostiților nu presupune doar integrarea decorațiunilor în formă de inimă. La baza fiecărei activități trebuie să stea armonia vizuală și personalizarea. Mulți aleg să încarce spațiul cu baloane colorate sau petale de trandafiri, fără să ia în considerare regulile esențiale pentru un decor simplu, dar de impact.

Dacă nu vrei să dai greș, iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont:

  • Atmosfera generală trebuie să vă reprezinte pe amândoi - Gândește dincolo de aspectul comercial pe care îl aduce sărbătoarea. Pentru majoritatea Valentine’s Day a devenit deja un clișeu, însă celebrat așa cum trebuie nu reprezintă decât un prilej ideal de exprimare a iubirii. Adu atmosferei un suflu intim, care să vă reprezinte pe amândoi și să integreze implicit lucrurile care vă animă relația.
  • Ai grijă la felul în care dimensionezi spațiul - Poate cea mai mare greșeală pe care o poți face în amenajarea unor proiecte de case de ziua îndrăgostiților este dimensionarea incorectă a încăperilor. Nu aduce prea multă culoare într-un loc care este destul de compact și nici nu exagera în cazul în care ai o casă cu etaj.
  • Nu schimba decorul general - Nu adăuga culori prea extravagante sau prea nuanțate. Clasicul roșu poate minimiza efectul vizual, mai ales în cazul unor proiecte case mici. Ba chiar poate crea senzații de oboseală. Poți opta inclusiv pentru elegantul mix alb-negru sau poți adăuga detalii metalice, care să inspire rafinament și minimalism. Prea mult nu înseamnă neapărat mai frumos sau mai relevant, ci din contră, poate impacta semnificativ echilibrul decorului general. 

 

Câteva idei de amenajare pentru a-ți impresiona partenerul

Cel mai frumos lucru pe care îl poți oferi partenerului sau partenerei de viață este să-ți arăți implicarea. O rezervare la un restaurant sofisticat subliniază prezența inițiativei, dar nu creează aceeași senzație ca în cazul decorării speciale a unui proiect casa. Acolo se poate vedea cu adevărat interesul și dovada de iubire.

În cazul în care ai deja o viziune asupra designului, dar nu știi ce să pui în aplicare, iată câteva idei demne de luat în seamă:

 

  • Seară de film în doi, chiar la tine acasă - Ce zici de un maraton de seriale pe Netflix? Amenajează dormitorul în așa fel încât să aduci confortul la alt nivel. Pregătește pijamalele pufoase, dar și platoul de gustări pe care să le savurați în timpul vizionării. Împrospătează ambientul cu un buchet de trandafiri, dar și de câteva decoruri handmade precum coronițe de flori sau a sfeșnice colorate.

 

  • Cină romantică - Clasica cină romantică poate fi personalizată cu succes dacă încerci să gătești felul preferat de mâncare al partenerului. Nu uita de sticla de vin și de lumânările parfumate. Ai grijă inclusiv la detaliile care țin de aranjarea mesei. Optează pentru o față de masă din materiale premium, dar și pentru o veselă adecvată ocaziei. Împachetează șervețelele în forme diverse și așază cu atenție tacâmurile. Dacă tot nu ajungeți la restaurant, asigură-te că respecți toate standardele de calitate impuse de un local cu pretenții.

 

  • Ring de dans în sufragerie - Vă place să dansați și să vă bucurați de momente inedite împreună? Dacă sunteți amândoi adepții nonconformismului, poți încerca să aduci în living un ring improvizat de dans. Adaugă ghirlande luminoase și pregătește playlist-ul preferat. Nu uita de pozele care surprind cele mai importante momente petrecute împreună. Poate fi inclusiv o petrecere tematică, în cazul în care vă place un anumit tip de muzică.

 



Ce decoruri să NU integrezi în casă de Valentine’s Day

Marile magazine au profitat din plin de ziua îndrăgostiților pentru a veni pe piață cu produse diverse. Însă, nu înseamnă că toate se potrivesc contextului sau subliniază ambientul dorit. Iată doar câteva dintre variantele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț:

  • Mesajele sau felicitările standard - Integrarea unui banner în casă nu e deloc o idee practică, mai ales în cazul unor proiecte case mici. Nu face altceva decât să supraaglomereze estetica generală, dar și să creeze o senzație de încordare. Dacă vrei neapărat să transmiți un mesaj, fă-o prin intermediul decorurilor.
  • Inimioare peste tot - Dacă vrei să celebrezi așa cum se cuvine dragostea nu trebuie să te rezumi doar la inimoare. Nu acolo stă esența iubirii. Inimioarele integrate peste tot în locuință nu fac decât să aducă în prim plan o atitudine copilăroasă.

 

  • Decorațiuni prea sclipicioase - Renunță la paiete sau la texturi care ies prea mult în evidență  și care subliniază kitsch-ul în toată splendoarea. Nu opta pentru pahare sau căni cu mesaje personalizate și nici pentru perne mult prea sclipicioase. Rămâi pe linia de plutire a unor proiecte de case moderne - cu sculpturi interesante și nuanțe neutre. 

 

 

Cum îți influențează starea de spirit un proiect casa?

Dacă încă ai dubii cu privire la petrecerea zilei de 14 februarie acasă, ar trebui să te gândești la felul în care locuința îți influențează starea. Acasă nu este doar un loc, ci un sentiment, o senzație care îți inspiră mai mult decât familiaritate sau confort. Acasă este despre tine, despre ceea ce te reprezintă și ceea ce îți aduce fericire și bună dispoziție în fiecare zi. Tocmai de aceea, atunci când decorezi e important să pui accent pe aspectele care îți pot îmbunătăți experiența alături de partener sau parteneră.  Iată doar câteva dintre ele:

  • Culorile luminoase și tonurile calde pot crea o atmosferă prietenoasă și pozitivă, în timp ce culorile reci pot conferi un aspect mai calm și relaxant. Lumina naturală și iluminarea corespunzătoare pot îmbunătăți starea de spirit și pot crea un mediu mai plăcut. În mod evident, lumina difuză accentuează romantismul și intimitatea, dar ai grijă ca spațiul să nu fie prea întunecat.
  • Adăugarea plantelor în casă poate contribui la crearea unui spațiu fresh, aflat într-o conexiune permanentă cu mediul înconjurător. Un colț de natură te poate ajuta să uiți de anxietate și factori de stres. De asemenea, poate contribui la eliminarea stărilor constante de oboseală.
  • Folosirea aromelor plăcute, precum uleiurile esențiale sau lumânările parfumate, poate influența starea de spirit prin stimularea simțurilor olfactive. Este o idee numai bună și pentru pregătirea unor proiecte de case de Valentine’s Day. Optează pentru variante dulci, în ton cu sărbătoarea.

Vrei să-ți impresionezi partenerul sau partenera cu ocazia zilei îndrăgostiților? Optează pentru una dintre ideile de mai sus și obține o estetică personalizată!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu