Raspunsul este simplu: pentru ca te vei asigura ca aceasta indeplineste toate dorintele si nevoile tale, cat si ale familiei tale. Mai mult decat atat, sa locuiesti in ea va fi distractiv si satisfacator.
Chiar daca constructia unei case merita efortul, este un proces complex si provocator prin care trebuie sa treci. Pentru a te asigura ca vei obtine cel mai bun rezultat final, este imperativ necesar sa intelegi procesul constructiei unei case inainte de a incepe efectiv.
Pentru a te ajuta sa demarezi procesul, am pus cap la cap aceasta lista cu activitati de urmat pe care sa le iei in calcul in fiecare etapa a procesului de construire.
In functie de situatia financiara a fiecarei persoane dormice sa construiasca o casa, sunt mai multe variante ce pot fi utilizate: asigurarea sumei necesare din economii proprii, solicitarea unui credit imobiliar sau a unui credit pentru finantarea partiala a proiectului.
Desigur, pentru a putea estima cat anume iti permiti sa construiesti trebuie sa stii si sa intelegi care sunt costurile practicate in zona ta. De exemplu, pretul per metru patrat construit incepe de la aproximativ 200 euro si in functie de materialele folosite la finisaje, materialele folosite la construire, eficienta spatiului proiectat (circulatiile si holurile sa fie cat mai mici) etc., poate ajunge si la aproximativ 800 euro.
Pe langa costurile aferente santierului si executiei casei, sunt prezente si alte costuri care trebuie incluse in bugetul pe care il realizezi:
Atat in cazul constructiei de la zero ca si in cazul renovarilor, intotdeauna vor aparea cheltuieli neprevazute, asadar asigura-te ca pastrezi o suma de bani pentru orice eventualitate.
Locatia unde va fi amplasata casa este la fel de importanta ca si caracteristicile pe care le va avea, asadar ia in considerare urmatoarele:
Planurile detaliate ale unei case cat si specificatiile ei, sunt singura modalitate prin care poti intelege pe deplin ce urmeaza sa achizitionezi. Aceste planuri nu sunt doar hartie si cerneala, sunt indicatiile esentiale ce stau la baza construirii casei tale. Detinerea unor planuri detaliate va reduce nevoia de modificari neprevazute, intarzieri si depasiri de costuri.
Este foarte important sa alegi constructorul potrivit pentru proiectul tau, sau risti sa fii nemultumit de rezultatul final obtinut, si anume, propria ta casa!
Cere-i constructorului sa iti dea referinte ale fostilor sai clienti. Contacteaza-i si afla daca ar mai lucra inca o data cu acesta. Au intampinat dificultati pe parcurs in relatia contractuala, s-au incadrat in timp si buget pentru finalizarea proiectului?
O data ce ai parcurs acesti pasi, mergi pe instinct. Simti ca ai incredere in constructorul pe care urmeaza sa-l alegi sau simti ca ai dubii si esti rezervat? Simti ca exista transparenta si comunicare sau te intrebi cu lunile ce se intampla? Ai incredere in instinct!
Aceasta lista ar trebui sa te ajute sa cunosti resonsabilitatie pe care le ai, dar si pe ale celorlalti implicati in proiect, in fiecare etapa, astfel incat la final sa ajungi sa ai parte de casa visurilor tale, pe care sa o poti iubi in anii ce urmeaza.