/ Proiecte de casa / Blog / Top cele mai ciudate proiecte case

Top cele mai ciudate proiecte case

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai bizare proiecte case construite vreodată? În materie de amenajare și proiectare, creativitatea este cel mai important element. Însă, din dorința de a obține ceva unic, mulți și-au lăsat imaginația să depășească limitele normalului în materie de estetică și confort.

Ce a rezultat după? Niște  proiecte case cu adevărat speciale, care reușesc în mod clar să atragă toate privirile. Însă, rămâne să le descoperi pe toate în rândurile de mai jos. 

 

Top 5 cele mai ciudate proiecte case

Cum ar fi să trăiești într-o casă cu susul în jos? Sau într-una care este identică celor care apar în basme? Sună nebunesc și ușor exagerat, dar în cazurile de mai jos, imposibilul devine realitate.

Iată, așadar, top case nonconformiste:

  • Casa Hobbiților 

Chiar dacă pare doar o invenție a celor pasionați de povești fantastice, casa este cât se poate de reală. Este complet locuibilă și se află în Noua Zeelandă. Este creația familiei Zale, care și-a dorit să ducă un stil de viață cu impact minim asupra mediului înconjurător. Totul este realizat din metal, lemn, paie, noroi și alte materiale reciclate - din iubire pentru natură și grijă pentru generațiile următoare.

Și în zona de interior sunt utilizate elemente de inspirație rustică, iar lumina naturală devine componenta principală în jurul căreia este trasat designul. Fiecare zi reprezintă, așadar, o incursiune în minunata lume a zânelor și hobbitilor, dar și un prilej perfect de izolare. Aici clar poți uita de agitația cotidiană și de stresul resimțit la locul de muncă.

  • Casa cu susul în jos

O idee care sfidează gravitația, dar și regulile standard de amenajare. Cea mai cunoscută este cea din Germania, realizată de Klaudiusz Golos și Sebastian Mikiciuk. Casa Trassenheide a fost construită în 2008 și a fost o premieră în Germania. Cea mai tare particularitate este că este înclinată 6% - ceea ce transformă întreaga atmosferă într-o experiență memorabilă. Singura componentă care nu este cu susul în jos este scara, care face legătura între intrarea principală de la parter și mansardă.

În timp, s-au construit și alte proiecte casa cu susul în jos. În România se află una în Avrig, Sibiu, care reușește să rămâne un punct de atracție pentru mulți turiști din zonă. Dacă și tu ești o fire căreia îi place să încalce regulile, ai putea lua în considerare abordarea unui astfel de proiect casa.

  • Casa toaletă

Cine ar fi atât de nebun să locuiască într-un proiect casa în formă de toaletă? Este întrebarea pe care majoritatea și-a adresat-o când a văzut proiectul lui Sim Jae-deok, devenit ulterior președinte și fondator al Asociației Mondiale a Toaletelor. Casa este o exprimare a importanței practicilor de igienă și întreținere a băilor. E destul de spațioasă - are două dormitoare, două camere de oaspeți și trei băi de lux.

Construcția este amplasată în Coreea de Sud, acolo unde stilul futurist este adesea integrat în practicile de amenajare și execuție. Mai exact, se află în regiunea Suwon, care se află la 25 de mile de capitală. Tocmai pentru că a vrut să-i ofere o notă personală, proprietarul i-a atribuit inclusiv un nume - Haewoojae - care, în traducere liberă, înseamnă oază de liniște sau refugiu.

  • Casa transparentă

Există și locatari care nu sunt deranjați de ochii trecătorilor curioși. În Japonia a fost construită o casă complet transparentă - chiar la cererea unui cuplu. Locuința pare o anomalie a domeniului, mai ales în contextul în care cei care sunt în căutare de proiecte casa își doresc cât mai multă intimitate. Lucrarea a fost dusă la bun sfârșit de compania Sou Foujimoto, destul de recunoscută pe piață pentru creativitate și profesionalism. 

 Inspirația a venit tocmai de la stilul simplu de viață pe care îl aveau oamenii acum mii de ani, care trăiau în copaci. În mijlocul naturii, totul e mai frumos - se vede clar în cazul clădirii transparente. Casa lasă toată lumina de la soare să pătrundă înăuntru, ceea ce aduce mai multă culoare și veselie esteticii generale.

 

  • Casa de piatră

Un proiect casa desprins parcă din desenele animate cu familia Flinstone. Construită în 1974 de către inginerul Guimarães, casa are o structură simplă din piatră și beton, cu ferestre mici și un interior modest. A fost folosită inițial ca o casă de vacanță. Este amplasată în nordul Portugaliei și se integrează perfect în peisajul rustic.

De-a lungul timpului, a fost vizitată de mulți turiști, ceea ce i-a determinat inevitabil pe locatari să se relocheze. Astăzi, cea mai rămas din casa de piatră este un muzeu cu fotografii și obiecte desăvârșite de artă. Totuși, clădirea nu este alimentată cu electricitate, dar prezintă tot confortul de care ai nevoie pentru a te relaxare după o drumeție prin împrejurimi. Există, de asemenea, o piscină exterioară.

De ce să alegi proiecte case neobișnuite?

Vrei să ieși în evidență? Tipul de casă pe care îl alegi te definește ca persoană și te poate ajuta să obții acel sentiment de acasă. Așadar, ar trebui să renunți la opțiunile standard și să începi să le iei în considerare pe cele nonconformiste.

Iată de ce ar trebui să te orientezi către proiecte case ieșite din comun:

  • Sustenabilitate - Dacă vrei să iei parte la salvarea resurselor naturale, un proiect casa special este exact ce ai nevoie. Majoritatea profită de peisaj, lumină naturală și orientare pentru a maximiza eficiența energetică și confortul. De asemenea, integrează panouri solare, dar și alte modalități ingenioase de a genera electricitate.
  • Originalitate - Nu ești adept/ă convenționalului sub nicio formă? Atunci sigur ți se vor potrivi ideile extravagante de construcție a unor proiecte casa. Te vei detașa de considerabil de tiparele atât de întâlnite în domeniu, ceea ce va transforma inevitabil clădirea într-o alegere unicată. 
  • Flexibilitate - De multe ori, proiectele neobișnuite oferă mai multă fiabilitate în personalizarea spațiilor interioare, pentru a se potrivi nevoilor și dorințelor tale. Designul neconvențional permite crearea unor încăperi deschise, multifuncționale și dinamice. În astfel de cazuri nu trebuie să-ți pui nicio limită, ci să acționezi în funcție de dorințe.
  • Optimizarea spațiului - În general, proiectele autentice permit cu ușurință trasarea camerelor în funcție de cerințele fiecărei familii. Chiar și în locațiile atipice e posibil. Cel mai bun exemplu este casa din piatră, din Portugalia. 
  • Conexiune emoțională - Cu cât te implici mai mult în definitivarea proiectului, cu atât te vei simți mai aproape de atmosfera creată. Practic, va deveni o reflexie a personalității tale. Așadar, nu are cum să nu-ți placă și să nu-ți ofere o senzație de satisfacție pe termen lung.

Vrei să obții casa visurilor? Ia exemplul celor de mai sus și contactează-ne pentru mai multe detalii!

 

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Top cele mai ciudate proiecte case
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai bizare proiecte case construite vreodată? În materie de amenajare și proiectare, creativitatea este cel mai important element.
Citeste mai mult
27 Septembrie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case sustenabile - tendințe pentru 2025
Te afli în căutarea unor proiecte case primitoare, dar nu vrei ca investiția să aducă multe pagube naturii înconjurătoare? Locuințele sustenabile au devenit foarte populare.
Citeste mai mult
27 August 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - cum să organizezi un party în grădină?
Sezonul estival vine în întâmpinarea celor care își doresc să se bucure de experiențe frumoase în compania celor dragi, dar și de proiecte case desăvârșite.
Citeste mai mult
29 Iulie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Cum să decorezi un proiect casa fără să găurești pereții?
Vrei să transformi un proiect casa simplist în propria oază de liniște și relaxare? După etapele de execuție, amenajarea locuinței reprezintă următorul și cel mai important pas ....
Citeste mai mult
25 Iunie 2024
Arh. Tudor Balanoiu