Principalul avantaj al unor proiecte case realizate de specialiști în domeniu este că îți oferă șansa de a definitiva spații unice. Tocmai de aceea, rezultatul final va impresiona prin armonie vizuală și originalitate. Însă, personalizarea este aspectul cheie care te va ajuta să ajungi rapid la rezultatele dorite. Definitivarea unei biblioteci se numără printre cele mai indicate tehnici care te vor ajuta să te bucuri de momente relaxante. De asemenea, reușește să coloreze inedit spațiul și să aducă un suflu fresh atmosferei generale.
Chiar dacă pare simplu în teorie, aranjarea unei biblioteci nu este tocmai o activitate simplă, mai ales dacă îți dorești să creezi efecte vizuale extravagante. Înainte de toate e important să iei în calcul câteva aspecte:
- Măsoară cu atenție spațiul avut la dispoziție – Astfel, te vei asigura că biblioteca se va integra perfect. Dacă ți se pare mai eficient poți trasa o schiță detaliată sau poți cere ajutorul unui profesionist în domeniu. În cazul locuințelor compacte multifuncționalitatea este elementul pe care va trebui să îl iei în calcul. Opțiunile suspendate sau care prezintă rafturi numeroase sunt cele mai indicate în asemenea situații.
- Îmbină utilul cu plăcutul – Gândește-te înainte unde va arăta cel mai bine biblioteca. În general, este amplasată în living, tocmai datorită dimensiunilor generoase pe care le oferă. Totuși, poți adăuga rafturi diverse și în dormitor sau chiar pe balcon.
- Nu te rezuma la opțiunile clasice de amenajare – Mizează pe alegerile bazate pe inovație și nonconformism. Bibliotecile mult prea voluminoase care oferă elemente estetice simple nu fac altceva decât să deranjeze vizual. De asemenea, nu îți permit să faci combinații estetice creative, care să atragă toate privirile. Analizează așadar toate ofertele disponibile și alege-le doar pe cele care impresionează prin calitatea premium și design-ul spectaculos.
Dacă îți dorești să te bucuri de o bibliotecă inedită iată top 3 idei originale de amenajare a bibliotecii:
1. Optează pentru rafturi colorate – Nu te rezuma doar la o singură nuanță pentru bibliotecă. Jonglează cu finisaje diverse, însă ai grijă să iei în calcul specificațiile stilului de amenajare. O culoare mult prea vibrantă nu se va potrivi spre exemplu unui spațiu modern, în care primează simplitate. De asemenea, acordă importanță paletei cromatice utilizate pentru pereți și celelalte obiecte de mobilier.
2. Organizează eficient cărțile – Realizarea corectă a etapelor de organizare a cărților va oferi senzația unui spațiu aerisit. Dacă ai o colecție impresionantă de cărți poți opta pentru diverse modalități de aranjare. Împarte-le pe categorii. Un colț poate fi dedicat romanelor polițiste și altul revistelor de modă sau lifestyle. Așează în ordine alfabetică titlurile, pentru un plus de confort și funcționalitate. Poți opta de asemenea și pentru: trasarea unor spații speciale pentru cărțile citite și pentru cele necitite, organizarea în funcție de culoarea copertei și de limba în care au fost scrise. La final, încăperea va atrage cu siguranță toate privirile.
3. Adaugă obiecte artizanale diverse – Alege obiecte decorative în același ton cu nuanțele cărților. Mizează pe autenticitate în ceea ce privește structura și semnificațiile pe care le poartă fiecare decorațiune Este important ca fiecare element să se completeze armonios pentru a definitiva un tot unitar perfect.
Biblioteca reprezintă fără îndoială un element cu ajutorul căruia vei reuși să definești spații inedite și să te bucuri de momente relaxante. Însă, dacă îți dorești proiecte case mici moderne va trebui să realizezi cu atenție etapele de amenajare. Alege tehnici speciale de organizare a cărților și colorează în nuanțe vii fiecare raft.
Ieși din tipare și bucură-te de experiențe unice!
Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței intră aici.