/ Proiecte de casa / Blog / Proiecte case moderne - ce mobilier nu se demodează în timp?

Proiecte case moderne - ce mobilier nu se demodează în timp?

Tendințele se schimbă constant, mai ales când vine vorba de amenajarea unor proiecte case. Pe lângă setarea luminii și dimensionarea corectă a spațiului, integrarea obiectelor de mobilier joacă un rol foarte important. Motivul? Îndeplinește atât funcții de organizare și depozitare, cât și de completare a designului general. Ales corect, mobilierul devine pata de culoare de care are nevoie locuința ta. Însă, cu timpul, gusturile tale în materie de estetică se pot schimba - la fel și trendurile din industrie. Un lucru e cert - mobila de calitate trece testul durabilității și rămâne suficient de actuală pentru a arăta bine în orice amestec de culori sau texturi.

Te întrebi care sunt piesele de mobilier recunoscute pentru efectul atemporal pe care îl creează? Rămâne de văzut în rândurile de mai jos!

 

Top 5 obiecte de mobilier care nu se demodează cu trecerea timpului

Dacă ești adeptul unor proiecte case moderne și îți dorești să te bucuri mult timp de estetica impecabilă a locuinței, nu-ți face griji. Pe piață există numeroase obiecte de mobilier versatile și ușor de integrat în stilul de amenajare abordat. Iată doar 5 dintre cele mai inspirate alegeri pe care le poți face:

  1. Canapeaua Chesterfield - O achiziție versatilă, ușor de integrat în orice fel de design - fie minimalist, clasic sau chiar modern. Canapeaua se remarcă prin estetica simplă, dar și prin confortul sporit pe care îl oferă. În cazul în care vrei să oferi o notă efervescentă designului, nu ezita să optezi pentru o nuanță mai dinamică.
  2. Fotoliile lounge - Nu ai cum să dai greș cu asemenea variante, tocmai pentru că îmbină utilul cu plăcutul. Celebrul model chaise lounge a fost creat de Le Corbusier, tocmai din dorința de a duce funcționalitatea la alt nivel. Tocmai pentru că imită forma unui șezlong, ai grijă la modul în care le integrezi. S-ar putea să nu fie tocmai ideale pentru proiecte case mici - acolo unde spațiul este destul de compact.
  3. Scaune Barcelona - Ideale pentru living sau terasă. Cu un design aflat la intersecția dintre clasic și modern, scaunele Barcelona sunt simboluri ale eleganței, funcționalității și bunului gust. Au fost proiectate pentru prima dată în anul 1920, dar au reușit să țină pasul cu brio tendințelor în materie de amenajare. 
  4. Paturile baldachin - Devenite populare pe vremea regilor. Astăzi, sunt folosite cu precădere în decorarea unor proiecte case de mari dimensiuni. Paturile baldachin sunt concepute special pentru a contura un design luxos și impunător. 
  5. Mesele Tulip - Opțiuni foarte practice, tocmai datorită stilului minimalist pe care îl oferă. Structura de rezistență se bazează practic pe un singur picior, însă garantează utilizări îndelungate.

 

Proiecte case - Cum să abordezi un design atemporal?

Dacă și tu vrei un proiect casa desăvârșit, cu mobilier actual și ușor de integrat în estetica locuinței, designul atemporal este exact ce ai nevoie. Cum poți obține efecte vizuale armonioase, dar în același timp rafinate? Nimic mai simplu - urmează sfaturile de mai jos:

  • Optează pentru culori neutre - Nuanțele de alb, gri, bej și maro nu au cum să dea greș. Sunt versatile și se potrivesc oricărui tip de amenajare. În plus, au capacitatea de a maximiza efectul vizual, ceea ce devine esențial în cazul unor proiecte case mici.  
  • Folosește finisaje clasice - Optează pentru variante clasice și durabile, cum ar fi lemnul natural, piatra, marmura sau sticla. Sunt mai costisitoare, într-adevăr, dar rezistă cu succes în fața șocurilor mecanice.
  • Evită excesul de ornamente - Designul atemporal se bazează pe simplitate și curățenie din punct de vedere vizual. Liniile perfect drepte oferă un farmec aparte spațiului, mai ales când vine vorba de proiecte case mici
  • Investește în mobilier de calitate - Alege mobilier de calitate, atât din punct de vedere structural, cât și estetic. Mobilierul clasic cu un design simplu este întotdeauna o alegere bună.
  • Caută inspirație acolo unde trebuie - Analizează perioadele în care designul clasic predomină. Inspiră-te din stilurile de amenajare devenite celebre pentru somptuozitatea pe care au inspirat-o de-a lungul timpului precum cel colonial, victorian sau art deco. Totuși, ai grijă să nu mixezi mai multe stiluri pentru că nu vei putea obține un efect armonios. 
  • Optează pentru iluminare elegantă - Lustrele suspendate sau lampadarele pot oferi o eleganță desăvârșită unui proiect casa. Nu uita - lumina pune în mișcare toate elementele de design. Așadar, ai grijă cum o alegi.

 

Proiecte case - cum trebuie îngrijit corespunzător mobilierul pentru a rezista în timp?

Așa cum ai observat în rândurile de mai sus, există obiecte de mobilier cu design versatil. Totuși, trebuie îngrijite corespunzător pentru a rezista cu succes factorilor de uzură.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri mult timp de farmecul unui proiect casa modern:

  • Curăță periodic mobilierul pentru a îndepărta praful și murdăria acumulate. Folosește o cârpă moale, pentru a preveni apariția zgârieturilor.
  • Lumina soarelui poate decolora și deteriora mobilierul în timp. Folosește, totuși, perdele sau jaluzele semiopace pentru a reduce cât se poate riscul degradării. 
  • Păstrează mobilierul într-un mediu cu temperatură și umiditate corespunzătoare. Variațiile extreme pot afecta lemnul, pielea sau alte materiale. Un ambient propice integrării mobilierului ar trebui să aibă o temperatură peste 15 grade Celsius și un grad de umiditate cuprins între 40% și 65%.
  • Folosește suporturi de pahare sau plăcuțe de protecție pentru a preveni urmele inestetice. Evită să pui obiecte prea grele direct pe mobilier.
  • Dacă apare o pată pe mobilier, acționează imediat. Folosește un produs de curățat potrivit pentru tipul de suprafață și urmează instrucțiunile producătorului. În cazul lemnului, spre exemplu, sunt contraindicate soluțiile pe bază de apă. Dacă dispui de o canapea Chesterfield din piele naturală folosește agenți de protecție pentru a reda strălucirea și elasticitatea materialului. 
  • Nu ezita să recondiționezi piesele de mobilier. La ceva timp vei fi cu siguranță nevoit/ă să reîmprospătezi finisajele pieselor. Folosește uleiuri și vopsele speciale dacă vrei să obții rezultate impecabile. 
  • Verifică periodic șuruburile și componentele de fixare pentru a te asigura că mobilierul este stabil și sigur de utilizat. În caz contrar, apelează la un specialist în domeniu. Dacă nu vrei să ajungi până în punctul în care să fie nevoie de investiții costisitoare de recondiționare folosește în mod corect mobilierul.

 

Alege și tu mobilier versatil și bucură-te de proiecte case moderne!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu