Crăciunul este fără îndoială una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, ceea ce se poate vedea și la nivelul noii game de proiecte case. Este momentul în care toată familia se adună în jurul mesei pentru a sărbători și pentru a petrece timp de calitate împreună. Majoritatea celor care își doresc să obțină o atmosferă festivă se întrec în idei creative și decorațiuni inedite.
Însă, ce faci dacă ai un micuț care abia așteaptă să exploreze locuința proaspăt decorată? Amenajarea unui proiect casa în prag de sărbători este una, dar lucrurile se pot complica atunci când ai un copil mic. Totuși, cu un plan bine pus la punct, poți transforma casa într-un loc magic, sigur și prietenos. Ce trebuie să iei în calcul pentru a obține rezultatul așteptat rămâne să descoperi în rândurile următoare.
Primul și cel mai important element este bradul. Optează pentru un model pe care să-l așezi pe o suprafață mai înaltă, departe de mâinile curioase. Alege un loc unde copilul nu poate trage de el sau unde nu blochează calea de acces.
În ceea ce privește materialul din care este realizat, aici depinde doar de tine. Un brad artificial ar putea fi o soluție mai practică, dar nimic nu se compară cu mirosul specific pe care îl lasă unul natural.
O idee la fel de bună ar fi să cumperi și o variantă mini, pe care să o amplasezi în camera prichindelului. Este o soluție recomandată și în cazul unor proiecte case mici, acolo unde trasarea spațiului și compartimentarea ar putea genera probleme. În schimb, dacă te bucuri de flexibilitatea pe care ți-o poate oferi o casă mare, atunci creează zone tematice.
Iată doar câteva idei pe care merită le pui în practică dacă ești adeptul unor proiecte case personalizate:
Nu uita de șemineu - este piesa centrală din living, acolo unde vor avea loc toate activitățile.
Înlocuiește ornamentele fragile cu unele confecționate din materiale durabile, dar non-toxice.
Folosește benzi adezive sau cârlige pentru a fixa decorațiunile, astfel încât să nu cadă. Evită obiectele care pot fi înghițite, cum ar fi clopoțeii sau mărgelele.
În cazul în care vrei să obții un proiect casa desăvârșit, dar vrei să păstrezi un nivel optim de siguranță, iată câteva recomandări:
O altă idee ar fi să creezi decorațiuni comestibile. Folosește figurine în forme de oameni de zăpadă, fulgi sau reni și bucură-te de rezultat. De asemenea, poți picta globulețele după bunul plac, dar în așa fel încât să se potrivească stilului de amenajare abordat. Ține cont de spațiul disponibil, dar și de nevoile în materie de confort și funcționalitate.
Decorarea unui proiect casa este un proces distractiv, dar care implică și multă muncă. Ar fi păcat să nu-l implici și pe cel mic.
Prezintă amenajarea casei ca pe o aventură magică! Spune-i că trebuie să vă pregătiți pentru sosirea Moșului și că are un rol important de îndeplinit. Oferă-i sarcini potrivite vârstei, care să îi stimuleze creativitatea. Eventual, creați un calendar personalizat, în care să includeți toate activitățile specifice de Crăciun.
Coaceți biscuiți în forme de brăduți, steluțe sau oameni de zăpadă și decorați-i cu glazură colorată și bombonele.
La final, acordă-i un „certificat de spiriduș” sau un titlu simbolic, cum ar fi „Ajutorul Moșului”. Poți chiar să faci o medalie din hârtie colorată și să i-o pui la gât după ce terminați toate treburile casnice. Cu siguranță se va bucura și își va aminti cu drag de momentele petrecute împreună.
Împodobirea unor proiecte case nu este chiar o misiune ușoară, mai ales dacă ai un copil mic. Însă, nu-ți face probleme. Iată câteva sugestii pe care le poți pune în aplicare pentru a obține rezultatul dorit:
Cea mai frumoasă perioadă din an e aproape aici. Însă, dacă ai un copil mic, procesul de amenajare a unui proiect casa poate deveni o adevărată provocare. Cu sfaturile de mai sus sigur vei ajunge la ceea ce ți-ai dorit - o atmosferă prietenoasă și un decor festiv, în ton cu tendințele.
Bucură-te așa cum se cuvine alături de copilul tău!