Nimic nu se compară cu farmecul unor proiecte casă care oferă o piscină exterioară. Spațiul devine instant un prilej de bucurie și în același timp de relaxare. În zilele călduroase de vară te poți răcori cu o sesiune binemeritată de înot. De asemenea, te poți retrage pe șezlong pentru a contempla și a admira priveliștea superbă din jur. O locuință cu piscină este de asemenea un etalon al luxului și rafinamentului. Tocmai de aceea, investiția este pe măsură. Însă, avantajele se resimt pe termen lung. Există mai multe tipuri de piscină pentru care poți opta:
- Integrată complet în teren – Alternativa ideală în cazul în care dispui de o suprafață exterioară de mari dimensiuni. Oferă efecte vizuale inedite și standarde înalte de confort și stabilitate. Cele mai întâlnite forme pentru piscina integrată în teren sunt: ovală, dreptunghiulară sau bob de fasole. De asemenea, devine alegerea inspirată dacă dispui de o familie numeroasă. Aici vă puteți retrage pentru a uita de agitația cotidiană sau pentru a organiza petreceri tematice. Totuși, ai grijă să definitivezi un buget clar înainte și să aloci suficient timp pentru derularea etapelor de execuție.
- Semi-îngropată – Este o variantă mult mai practică în cazul în care deții un teren denivelat sau greu de întreținut. Piscina este pe jumătate integrată în sol și presupune costuri de montaj mai reduse comparativ cu prima variantă.
- Neintegrată în teren – Ușor de transportat și utilizat, mai ales dacă nu ai o curte suficient de spațioasă. Poate fi instalată rapid pe timp de vară și nu e nevoie să investești constant în activitățile de întreținere. În plus, poți achiziționa variante diverse în funcție de nevoile fiecărui membru al familiei. Pentru copii poți opta pentru o piscină gonflabilă, de mici dimensiuni, care integrează forme și culori jucăușe. Pentru adulți piscinele cu design simplu, care oferă suport de susținere sunt cele mai indicate.
Proiecte casă – Cum cureți eficient piscina?
Întreținerea corectă a piscinei este un pas extrem de important. Realizată incorect, îți va cauza atât cu probleme estetice, cât și afecțiuni dermatologice și gastrointestinale.
Tocmai de aceea, e recomandat să realizezi cu atenție etapele de curățare:
- Îndepărtează reziduurile acumulate la suprafața apei cu ajutorul unei plase cu mâner telescopic. Oferă un design practic și ușor de folosit. Pentru un plus de siguranță încearcă să îndepărtezi zilnic frunzele sau insectele care apar în piscină.
- Curăță cu atenție marginile piscinei. Acolo se pot acumula depuneri de calcar și urme de mucegai. Alege o perie specială care îți permite să cureți eficient marginile și treptele scării de intrare în piscină.
- Nu uita de podea – Poți opta atât pentru un aspirator automat, cât și pentru unul manual, în funcție de bugetul disponibil și caracteristicile pe care le prezintă piscina.
- Investește într-un sistem inteligent de filtrare a apei – Pe lângă activitățile de întreținere pe care le poți realiza pe cont propriu e important ca piscina să integreze propriul mecanism de curățare. Orientează-te doar către opțiuni premium, care garantează rezultate eficiente. Există două variante de filtre: cu cartuș și cu nisip. Primul este indicat piscinelor de mici dimensiuni și dispune de un cartuș de hârtie, care trebuie schimbat și curățat cu atenție. Cel din urmă filtrează apa cu ajutorul nisipului de cuarț și se potrivește de minune variantelor integrate complet în teren.
O locuință cu piscină va atrage cu siguranță toate privirile și îți va oferi cu siguranță momente unice alături de cei dragi. E important, totuși, să alegi cu atenție tipul de piscină și să aloci suficient timp pentru activitățile de curățare și întreținere. E indicat, de asemenea, să apelezi la serviciile unei firme de construcții București cu experiență în domeniu. Arhitecții te vor ajuta să dimensionezi corect spațiul exterior.
Alege cu încredere proiecte casă București care oferă piscină și bucură-te de avantajele numeroase pe care le prezintă!
Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței intră aici.