Dacă familia ta dispune de patru sau cinci membri ar trebui să te orientezi către un proiect casă București de mari dimensiuni. O locuință cu etaj și grădină exterioară se va potrivi într-o asemenea situație. Fiecare membru al familiei se va bucura de intimitate și momente de relaxare. Însă, pentru a conferi locului o notă caldă e recomandat să acorzi o atenție sporită procesului de amenajare. Detaliile mici fac diferența. Așadar, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să conturezi sentimentul de acasă:
- Alege un loc în care să expui fotografii de familie. Mizează pe cele mai importante momente din viața voastră. Armonia vizuală ar trebui să primeze, tocmai de aceea e important să alegi aceleași rame pentru fiecare fotografie. Le poți adăuga pe un raft suspendat aflat în living sau pe o piesă de mobilier joasă. De asemenea, poți integra în holul de la intrare un tablou în care să se regăsească regulile casei.
- Depozitează cu atenție lucrurile personale ale fiecărui locatar. Familiile numeroase se confruntă adesea cu problema depozitării. Fiecare membru trebuie să aibă un spațiu bine definit în care își poate integra obiectele personale. Poți opta pentru un dressing comun, dar ai grijă să marchezi zona fiecăruia. Adaugă etichete colorate sau rafturi în culori diferite.
- Alocă un spațiu destinat relaxării – Chiar dacă aveți hobby-uri și interese diferite e important să creezi un spațiu special pentru momentele de familie. Asigură-te, așadar, că zona de dinning este destul de spațioasă și optează pentru proiectele de casă care au terasă exterioară.
- Alege paleta cromatică potrivită – Jonglează cu nuanțe deschise de bej, crem, alb sau chiar galben. Dacă îți dorești să definitivezi un design mai vesel pentru copii poți integra și un tapet colorat. Ai grijă, totuși, să aliniezi textura și finisajele la caracteristicile stilului de amenajare abordat.
Una dintre cele mai importante zone din locuință este camera copiilor. De ce tocmai așa? Pentru că aici micuții se pot bucura de o dezvoltare armonioasă. Tocmai de aceea, e indicat să gândești cu atenție încăperea. Dacă spațiul îți permite încearcă să trasezi încăperi diferite pentru fiecare copil, pentru a evita discuțiile care pot apărea.
Iată câteva idei de amenajare pentru camera celor mici în funcție de vârstă:
- Bebeluș: În cazul în care copilul se află în prima etapă a vieții procesul de amenajare nu implică detalii complexe. Colorează spațiul în nuanțe calde, care să nu îi creeze stări de agitație. Alege obiecte de mobilier multifuncționale pe care le poți utiliza și atunci când crește.
- Preșcolar – Copilul va fi curios să descopere cât mai multe lucruri despre ce îl înconjoară și va dori să își consume toată energia. Alege să îi distragi atenția cu jucării interesante, tăblițe de scris și mese de colorat. Adaugă, de asemenea, un pătuț confortabil care să îi permite să își reîncarce bateriile.
- Adolescent – Într-o asemenea etapă va fi nevoie să aloci spațiu pentru birou și un dressing încăpător. Asigură-te că locul este iluminat adecvat și ia în calcul preferințele copilului. De asemenea, nu încerca să îi impui copilului modalitatea eficientă de amenajare a camerei. O astfel de abordare îl va împiedica să se bucure de experiențe plăcute. Trasați împreună o schiță și îmbinați ideile pentru a defini un întreg armonios.
Amenajarea unui proiect casă București dedicate familiilor numeroase este un proces care necesită o atenție deosebită la detalii. Mizează pe crearea unor sentimente calde, care să ofere locului o notă aparte. De asemenea, discută pe îndelete cu un proiectant casă București pentru a te asigura că totul iese conform așteptărilor.
Alege întotdeauna calitatea!
Dacă vrei să descoperi mai multe articole despre realizarea locuinței intră aici.