/ Proiecte de casa / Blog / Proiect casă - Amenajarea spațiului de lucru

Proiect casă - Amenajarea spațiului de lucru

Proiect casă - Amenajarea spațiului de lucru

Momentul gândirii și întocmirii unui proiect casă împreună cu echipa de arhitecți este foarte important pentru buna desfășurare a lucrărilor. Este ideal să știi încă de la început ce îți dorești și să comunici deschis cu echipa colaboratoare. Astfel, ei îți vor putea înțelege nevoile și te vor putea ajuta să le îndeplinești. Odată ce lucrările au fost puse în desfășurare, există posibilitatea să nu mai poți efectua anumite modificări. De aceea, întotdeauna este benefic să nu te grăbești să-ți finalizezi locuința și să acorzi suficient timp procesului de gândire.

Desfășurarea activității profesionale de acasă este o tendință care își face din ce în ce mai simțită prezența. Astfel, este foarte probabil ca și tu să fii una dintre persoanele care preferă să lucreze din confortul casei sale. Desigur, pentru a putea fi eficient la locul de muncă, trebuie să-ți pui la punct spațiul în care urmează să lucrezi.

Proiect casă - Ce să vorbești cu arhitectul tău despre proiectarea și amenajarea biroului?

  • Spațiul destinat amenajării biroului - Mulți decid să își rezerve o cameră special pentru amenajarea spațiului de lucru. De cele mai multe ori, este mai avantajos să optezi pentru un birou separat. Nu vei risca să dezechilibrezi estetica celorlalte încăperi. Totuși, dacă spațiul nu îți permite, poți opta să integrezi biroul în dormitor. Însă, trebuie să acorzi mare atenție amenajării spațiului, deoarece dormitorul este un spațiu de relaxare, odihnă. În schimb, biroul trebuie să îți stimuleze productivitatea.
  • Lumina - Deja este bine știut că lumina naturală este mult mai benefică decât cea artificială. Așadar, din biroul tău nu pot lipsi ferestrele de dimensiuni mari, care să permită accesul razelor soarelui într-o cantitate cât mai mare. Desigur, un astfel de aspect trebuie stabilit încă de la început. Odată cu începerea construcției de proiecte casă, o asemenea schimbare devine imposibilă.
  • Biroul în camera copilului - Dacă ai și un copilaș, nu poți uita de necesitatea unui birou unde să-și efectueze temele. Cel mai avantajos este să incluzi un birou în dormitorul lui. Totuși, poți opta și pentru ceva mai multă creativitate! Astfel, poți include un perete decorativ sau un panou riflaj. Spațiul de odihnă și cel de lucru vor fi separate într-un mod inedit!

Proiect casă - Sfaturi pentru amenajarea spațiului de lucru

Armonia este factorul după care ar trebui să se ghideze oricine în finalizarea de proiecte case. Etapa amenajării îți poate da adevărate bătăi de cap dacă nu ai deja experiențe anterioare în domeniu. Așadar, iată câteva sfaturi pe care le-ai putea urma pentru a obține un birou potrivit nevoilor tale:

  • Piesele principale - Indiferent de stilul de amenajare despre care vorbim, întotdeauna vor exista două piese principale ale încăperii: biroul și scaunul. Recomandat este ca biroul să prezinte o multitudine de sertare și spații speciale pentru depozitare. De asemenea, scaunul trebuie să-ți ofere confort sporit. Astfel, nu riști să te confrunți cu dureri de spate sau alte probleme mai grave.
  • Organizarea - De multe ori dezordinea îți pune piedici în desfășurarea activității tale. De aceea, trebuie să acorzi o mare importanță spațiilor de stocare și organizării lor într-un mod inteligent. Dacă lucrezi cu multe acte, poți opta pentru varianta unor cutii de organizare marcate.
  • Psihologia culorilor - Nuanțele pe care alegi să le adaugi în locuința ta au un adevărat efect asupra stării tale de spirit. De aceea, ele trebuie alese cu atenție atunci când vorbim despre un spațiu care trebuie să promoveze productivitatea și eficiența. Una dintre cele mai potrivite variante în cazul biroului este verdele. Este relaxant, dar conferă și vitalitate încăperii. El poate fi combinat într-un mod ingenios cu tonurile neutre.

Construiește-ți un spațiu de lucru care să-ți faciliteze creativitatea, dar și productivitatea. Nu uita - mediul în care-ți desfășori activitatea joacă un rol foarte important în performanța ta la locul de muncă!

Meta-description - Momentul gândirii și întocmirii unui proiect casă împreună cu echipa de arhitecți este foarte important pentru buna desfășurare a lucrărilor.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu