/ Proiecte de casa / Blog / Cum alegem dimensiunea perfecta a viitoarei case?

Cum alegem dimensiunea perfecta a viitoarei case?

Cum-alegem-dimensiunea-perfecta-a-viitoarei-case

Cuprins  hide 

   In momentul in care urmeaza sa construiesti o casa este indicat sa tii cont de nevoile tale prezente si viitoare. Dupa finalizarea ei, nu iti doresti sa constati ca este prea mica si nu iti ofera suficient spatiu dar nici prea mare, necesitand un efort ridicat pentru intretinere si generand costuri ridicate. Prin urmare, atunci cand alegi dimensiunea viitoarei tale case, iti sugerez sa oferi un raspuns urmatoarelor intrebari:

Ce planuri ai pentru viitor?

Este important sa iei in calcul mai multe aspecte atunci cand realizezi schitele unei case. In special, gandeste-te care sunt planurile tale de viitor cu privire la cariera, familie si stil de viata. Astfel, te vei putea decide asupra numarului de camere de care vei avea nevoie. Se va muta cineva cu tine, un prieten sau persoana iubita? Planuiesti sa ai unul sau mai multi copii in urmatorii ani? Esti antreprenor sau freelancer si ai nevoie de un spatiu de lucru? Este posibil ca intr-un anumit moment al vietii sa nu simti nevoia unui spatiu mai mare insa ce se va intampla in anii urmatori? Cel mai bine este sa anticipezi orice schimbare majora ce va avea loc.

Ai nevoie de un spatiu mare de depozitare?

Este uimitor cate lucruri poate strange o persoana si mai ales o familie de-a lungul timpului. Construiesti o casa pentru tine si familia ta sau pentru a expune toate aceste obiecte de care, in mare parte, nu ai nevoie? Gandeste-te daca merita sa investesti in construirea unui spatiu mai mare doar pentru a le depozita desi nu le-ai mai folosit de ceva timp. Stabileste ce este esential pentru tine si familia ta si ce incaperi pot aduce, intr-adevar, un plus de valoare.

Faci diferenta dintre spatiu si un spatiu bine organizat?

Un bun design interior este esential pentru a eficientiza folosirea spatiului. Asa cum probabil ai vazut, in ultimii ani este o miscare a caselor mici dar incredibil sa structurate, fiecare centimetru avand rolul sau. Niciodata nu subestima puterea unei organizari strategice. Atunci cand alegi designul potrivit stilului tau de viata nu te lasa impresionat/a numai de spatiile mare. Poti face minuni si cu un spatiu mai mic, sistematizat corespunzator. Astfel, ai posibilitatea de a te incadra mai usor in buget iar pe termen lung chiar de a face economii.

Ai masura obiectele de mobilier pe care vrei sa le pastrezi in viitoarea casa?

Daca planuiesti sa pastrezi mobila pe care o ai, trebuie sa te asiguri ca ea se va potrivi in noul spatiu. Nu face presupuneri. Masoara. Pe schite, canapeaua poate arata bine in living-room insa ai masurat-o? Incape? Numai asa poti stabili stragii de eficientizare a spatiului. Si avand in vedere ca incepi de la 0 ai posibilitatea de a concepe un design personalizat. Astfel, te vei putea bucura de obiectele dragi fara a sta cu grija ca nu vei gasi un loc potrivit pentru ele.

In final, te sfatuiesc sa nu ramai blocat pe o anumita dimensiune a viitoarei tale case. Este posibil ca arhitectul sa conceapa un plan al casei optimizat. Ceea ce pare o scadere a suprafetei utile poate fi, de fapt, o alocare inteleapta si eficienta a spatiului.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu