/ Proiecte de casa / Blog / Cele mai frumoase proiecte case mici

Cele mai frumoase proiecte case mici

Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul în materie de amenajare, modelele de proiecte case mici reprezintă alegerile ideale. Sunt compacte și ușor de întreținut. Totuși, menținerea unui echilibru perfect între piesele care compun locuința nu este deloc o treabă ușoară. Ba din contră, devine chiar o misiune foarte dificilă dacă alegi să mixezi efectele vizuale nepotrivite designului general sau necesităților personale. Există, însă, câteva opțiuni pe care merită să le încerci și care îți pot oferi garanția rezultatelor la care visai de mult timp.

 

Te întrebi care este modelul care se pliază cel mai bine nevoilor tale în materie de confort, siguranță și funcționalitate? Descoperă mai jos câteva idei practice pe care le poți pune oricând în aplicare. 

Top cele mai frumoase proiecte case mici 

Alegerea unor proiecte case mici nu ar trebui să-ți dea prea multe bătăi de cap. Însă, cum știi că ai luat decizia corectă? În primul rând, pe lângă aspectele tehnice, locuința ar trebui să transmită o poveste, să spună ceva despre tine. Este practic locul în care îți petreci cel mai mult timp, tocmai de aceea ar trebui să se alinieze cu trăsăturile tale de personalitate. Colaborarea cu o echipă de arhitecți profesioniști îți va fi cu siguranță de folos în asemenea situații. Însă, nimic nu va ieși bine dacă nu alegi să te informezi cu atenție și să adaptezi alegerea în funcție de ceea ce te reprezintă.  

 

Iată top trei cele mai frumoase proiecte case mici:

  1. Proiect casa mica parter și mansardă (3 dormitoare) – Naomi – Cu o suprafață de 75 mp, proiectul Naomi este un etalon de simplitate, confort și armonie vizuală. Are trei dormitoare amplasate la mansardă, în zona dedicată relaxării. Livingul și bucătăria sunt în regim open space, ceea ce economisește mai mult spațiu și creează o atmosferă familiară. Tot la parter există o încăpere de 11.85 mp care poate fi folosită drept birou sau spațiu în care poți practica exerciții fizice. 
  2. Proiect casa mica Parter (2 dormitoare) – Caroline – Chiar dacă are un aspect compact, proiectul Caroline se potrivește de minune cuplurilor proaspăt căsătorite sau care așteaptă un copil. Are o suprafață de 114 mp și dispune de o compartimentare inteligentă. Toate zonele importante se află la parter, iar designul general surprinde frumusețea stilului clasic de amenajare. 
  3. Proiect casa mica Parter si Mansarda (3 dormitoare) – Julia – Cu trei dormitoare de 21.43 mp, 17.93 mp și respectiv 15.15 nu vei duce lipsă de confort. Tocmai pentru că dispune de 153 mp, Julia se numără printre cele mai indicate proiecte casa pentru proprietarii de animale.

Avantajele unor proiecte case mici 

 

Există un mit conform căruia doar casele spațioase pot asigura un ambient plăcut și personalizat, tocmai pentru că există suficient loc pentru integrarea elementelor estetice. Adevărul este că locuința visurilor tale nu trebuie să aibă neapărat două etaje și cât mai multe camere, ci să reflecte nevoile fiecărui membru al familiei. 

 

Așadar, motivele pentru care ar trebui să alegi proiecte case mici sunt cât se poate de variate: 

 

  • Costuri reduse - Unul dintre cele mai mari avantaje ale caselor mici este reprezentat de costurile reduse aferente întreținerii și execuției. Tocmai pentru că suprafața construită este mai compactă, vei economisi bani în ceea ce privește alegerea materialelor. De asemenea, nu va mai trebui să investești foarte mult în privința utilităților necesare.
  • Eficiență energetică - Casele mici sunt mai ușor de încălzit și răcit. Necesită mai puțină energie pentru a menține o temperatură confortabilă în interior. Grija facturilor ridicate nu ar mai trebui să-ți creeze probleme. Totuși, ar trebui să adopți un comportament de consum responsabil, indiferent de caracteristicile pe care le prezintă proiecte case. 
  • Impactul scăzut asupra mediului - Clădirile mici au, în general, o amprentă ecologică mai scăzută, pentru că utilizează mai puține resurse pentru a definitiva construcția. De asemenea, nu are nevoie de investiții suplimentare pentru a funcționa în parametri optimi. Contribui, așadar, la asigurarea unui viitor verde pentru noile generații. 
  • Atmosfera caldă, de familie - Poate că pare greu de crezut, dar în mod sigur te vei simți mai bine într-o casă compactă decât într-una foarte spațioasă. Știi de ce? Pentru că asemenea proiecte case au acel ceva care inspiră autenticitate și bun gust. Într-o locuință cu design ergonomic vei trăi momente speciale și vei reuși să te izolezi de agitația specifică orașului. Vei fi mai aproape de cei dragi și de ceea ce te face fericit/ă.

Cât costă o casă mică la cheie?

 

Dacă vrei să scapi de presiunea timpului aferent construirii unei locuințe, mai bine optezi pentru proiecte case la cheie. Sunt variante mult mai practice din punct de vedere financiar. Conceptul de "casă la cheie" este popular în industria imobiliară pentru că oferă cumpărătorilor comoditatea de a se muta imediat în noua lor locuință. Nu va mai fi nevoie să se implice în lucrări suplimentare de execuție sau amenajare. Totuși, cât costă derularea unui asemenea proiect? În cuda sumelor care apar pe piață, nu există un preț fix. Totul este influențat de factori precum: 

 

  • Locația - Proprietățile situate în zone cu acces facil la servicii, transport public, școli bune, parcuri și alte facilități pot avea un preț mai ridicat. În București, zona de Nord este una dintre cele mai apreciate pentru construirea unor proiecte case
  • Dimensiunea și suprafața utilă - Suprafața utilă a casei, numărul de camere sau modalitatea de compartimentare vor avea mai mult ca sigur un cuvânt de spus în stabilirea bugetului. Nu trebuie să-ți faci griji, dacă ai ales proiecte case mici nu vei fi nevoit/ă să cheltui sume prea mari. 
  • Calitatea construcției și finisajele integrate - Utilizarea materialelor de înaltă calitate și aplicarea finisajelor de lux pot duce la o majorare a costului. Dacă îți dorești rezultate desăvârșite va trebui să apelezi la o echipă specializată. 

 

În mod evident, costul final include și efortul aferent întocmirii documentației necesare, costurile pentru manoperă și contractul de supervizare a lucrărilor. 

 

Acum că ai descoperit care sunt cele mai frumoase proiecte casa, dar și ce costuri implică e momentul să treci la pasul următor - achiziția. 

 

Apelează cu încredere la o echipă de specialiști și bucură-te de locuința la care ai spera de mult!

 

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu