/ Proiecte de casa / Blog / Bugetarea costurilor ascunse in cazul construirii unei case noi

Bugetarea costurilor ascunse in cazul construirii unei case noi

bugetarea-costurilor

Cuprins  hide 

   Construirea unei noi case reprezinta un proiect costisitor. Desi ai petrecut mult timp solicitand oferte, cautand costuri si alte taxe, unele cheltuieli pot aparea din senin in timpul procesului de constructie, fara ca tu sa le fi putut prevedea.

Costuri aferente spatiului pe care urmeaza sa construiesti casa

Atunci cand este vorba de construirea unei case, terenul poate genera cele mai extinse costuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca multe dintre problemele subsolului nu pot fi identificate in urma unei inspectii vizuale. Principalele doua aspecte negative sunt calitatea solului si imposibilitatea de identificare a unor resturi de fundatii. Iti recomand ca, in momentul in care iti doresti sa achizitionezi un teren, sa faci un test simplu al solului ca sa fi sigur ca nu este prea cleios, malos sau nisipos si sa discuti cu vecinii pentru a identifica daca, in trecut, au existat acolo alte constructii. In acest mod poti scuti sume mari de bani pe care ar fi trebuit sa le aloci ulterior sau le poti include in buget de la inceput, daca nu doresti sau nu poti sa schimbi terenul ales.

Costuri aferente serviciilor peisagistice

Elementele peisagistice pot creste, simtitor, bugetul alocat. De foarte multe ori ele nu sunt luate in calcul de la inceput, aparand ulterior ca un cost ascuns. Cele mai multe firme de constructii nu includ aceste servicii, colaborand cu furnizori externi. Poti salva o mare parte din buget daca alegi sa te ocupi tu de acest lucru. Cumpara rulouri de gazon care se instaleaza simplu si rapid iar apoi, tot ceea ce trebuie sa faci, este sa le uzi. De asemenea, nu uita ca gardurile si aleile de acces tin tot de elementele de peisagistica. Ai grija sa le notezi un buget pentru a nu avea apoi surprize neplacute.

Costuri aferente podelelor

Podelele reprezinta, de cele mai multe ori, un element ascuns in contextul in care nu ai o lista clara cu elementele asigurate de constructor. Materialele din care sunt realizate au costuri diferite, ajungand la preturi destul de mari daca iti doresti o podea din lemn masiv, natural. Vorbeste cu constructorul pentru a vedea ce este inclus si ce nu si, de asemenea, daca rezonezi cu decoratiunile incluse de acesta in pachetul ales de tine.

Costuri aferente extra-optiunilor

A construi o casa noua inseamna a-ti aloca timp pentru a te gandi chiar si la cel mai mic detaliu. Insa, daca nu esti foarte atent, costurile o pot lua razna. Gandeste-te si pune in balanta lucrurile pe care ti le doresti si lucrurile de care ai, intr-adevar, nevoie. De asemenea,  discuta in detaliu cu constructorul. In general, acesta iti pune la dispozitie diferite pachete, alaturi de extr-optiunile aferente. Cantareste cu intelepciune avantajele pe care ti le aduce orice finisaj suplimentar. Poti prevedea, de la inceput, un buget pentru acestea astfel incat sa diminuezi tentatiile.

Fii foarte realist in momentul in care alegi sa construiesti o casa. Ai grija ca toate discutiile sa fie mentionate in contractul de prestari servicii pe care il semnezi cu firma de constructii. Sfatuieste-te cu arhitectul tau in momentul in care ai dubii. Iti poate oferi informatii pretioase.

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case - Tendințe în design interior pentru 2024
Vrei să obții un proiect casa desăvârșit, în pas cu noile reguli de amenajare interioară? Nu-i deloc dificil - tot ce trebuie să faci este să urmezi tendințele anului 2024.
Citeste mai mult
21 Decembrie 2023
Arh. Tudor Balanoiu