/ Proiecte de casa / Blog / 7 aspecte importante in momentul construirii unei case

7 aspecte importante in momentul construirii unei case

7-aspecte-importante-in-momentul-construirii-unei-case-592x426

Cuprins  hide 

Exista o multitudine de lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand construiesti o noua casa. Unele te pot solicita excesiv si nu vei mai putea acorda atentia altor detalii mici dar important. Prin urmare, ti-am pregatit o lista cu 10 aspecte esentiale de care iti recomand sa tii cont pentru a putea finaliza procesul cu succes.

Amplasarea casei

Inainte sa te apuci de construirea unei case, alege, cu atentie, pozitia si directionarea acesteia. Nu uita de directia soarelui. Aminteste-ti de faptul ca o camera orientata catre Sud va fi mai racoroasa in timp ce acele camera aflate spre vest vor primi mai multa caldure de la razele solare din timpul dupa amiezei. Estul ofera lumina dimineata si este recomandat pentru amplasarea dormitoarelor. Poti aloca partea Nordica pentru camerele mai putin folosite asa cum sunt baile, camerele tehnice si spatiile de depozitate. Tot pe zona de nord poate fi asezata si bucataria, acest lucru ajutrandu-te sa eviti excesul de caldura.

Stilul de viata

Designul casei tale trebuie sa includa toate aspectele pe care stilul tau  de viata la necesita. Gandeste-te la modul in care familia ta isi va petrece timpul acolo si la nevoile fiecarui membru. Asigura-te ca arhitectul tau intelege corect aceste aspecte astfel incat stilul casei sa se plieze pe obiceiurile tale, reprezentand suportul perfect pentru activitatile zilnice.

Dimensiune casei

Dimensiunea casei trebuie sa raspunda nevoilor tale de spatiu dar sa se incadreze si in buget. Acest lucru este, uneori, mai dificil deoarece nu este intotdeauna usor sa gestionezi termeni tehnici precum spatiu util, spatiu construit si toate aspectele ce decurg de aici. Arhitectul tau este cel cu care trebuie sa discuti pentru a putea optimiza spatiul pe care il ai la dispozitie, reusind, in acelasi timp, sa respecti bugetul alocat.

Alegerea firmei de constructii

Aceasta decizie nu trebuie sa se bazeze doar pe costul redus ci si sa ia in calcul factori vitali precum calitatea muncii si reputatia companiei. Astfel vei evita potentialele probleme pe termen mediu si lung. De asemenea, asigura-te ca, in cazul in care lucrezi cu mai multi furnizori, fiecare isi cunoaste si respecta responsabilitatile.

Comunicarea

Intalneste-te frecvent cu construtorul. Pune accent pe comunicare pentru a evita eventualele neintelegeri din ambele parti.

All inclusive

Nu lasa niciun cost neacoperit, propunandu-ti sa discuti despre el in momentul finalizarii constructiei. Acest lucru va genera probleme si, uneori, vei avea de platit chiar mai mult decat daca includeai acele aspecte in oferta initiala. Obtine un tarif global pentru tot ceea ce ai in minte inclusiv terase, spatii suplimentare de parcare, piscine, pereti, etc. Semneaza un contract de servicii de constructii cu plata pe etape pentru ca totul sa fie transparent.

Respectul

Poate dura si un an pana la finalizarea casei tale. Prin urmare, este important sa mentii o relatie onesta, de incredere, cu constructorul. Mai ales ca, de cele mai multe ori, apare nevoia da a face anumite modificari sau ajustari ale casei, lucruri pe care va trebui sa le decideti de comun acord.Facebook

Contacteaza-ne
Lucram de luni - vineri : 08.00 - 21.00 sambata : 10.00 - 16.00
Proiectare
0736.480.048
Executie
0728.873.254
Chat Online
Incepeti un chat
Scrie-ne
office@hauze.ro
Blogul nostru
Proiect casa de Paște - idei de amenajare
Paștele reprezintă un moment potrivit pentru redecorarea unui proiect casa și implicit reîmprospătarea atmosferei generale....
Citeste mai mult
29 Aprilie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte case mici - idei de amenajare pentru Paște
Sezonul primăvăratic a sosit deja, iar sărbătorile pascale bat la ușă, ceea ce înseamnă că amenajarea unor proiecte case mici trebuie adaptată în consecință. Cum anume?
Citeste mai mult
29 Martie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiecte de case - tendințe în amenajarea livingului 2024
Pentru anul 2024 au fost propuse deja câteva tendințe pentru a conferi livingului o notă personalizată. Minimalismul își face loc, influențele scandinave sunt ...
Citeste mai mult
27 Februarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu
Proiect casa de Valentine’s Day - idei de amenajare
Cum poți sărbători mai bine ziua îndrăgostiților (14 februarie) dacă nu prin amenajarea unui proiect casa? Într-adevăr, nimic nu se compară cu o cină romantică ...
Citeste mai mult
29 Ianuarie 2024
Arh. Tudor Balanoiu